Lantbruksauktioner sedan 1881

GÅRDSAuktioner OCH NÄTAUKTIONER

Auktioner

18 april 2024
Grillby, Enköpings kommun
7-14 juni 2023
Uppsala & Enköping
5-13 juni 2023
Tierp & Gävle
25 maj 2023
Penningby, Norrtälje kommun

Vi förrättar auktioner

sedan 1881

Vill du ha möjlighet att hitta fantastiska fynd eller vill du sälja dina egna ägodelar till högstbjudande? Då är lantbruksauktioner och inre lösöresauktioner precis rätt väg att gå!

På lantbruksauktioner kan du hitta allt från stora skördetröskor till små handverktyg, alla möjliga grejer som kan hjälpa till att underlätta din verksamhet. Du kan möta andra lantbrukare och samtidigt ha chansen att göra smarta affärer. Och för den som vill sälja är lantbruksauktioner ett effektivt och lönsamt sätt att avyttra sina tillhörigheter.

På våra nätauktioner kan du enkelt och smidigt sälja traktorer, maskiner och redskap etc. Vi har en stor kundbas och bra marknadsföring.

Inre lösöresauktioner är också en spännande möjlighet för både köpare och säljare. Här kan du hitta unika och sällsynta objekt som du inte hittar någon annanstans, allt från antika möbler och konst till moderna hushållsapparater och elektronik. Säljare kan dra nytta av att ha många potentiella köpare samtidigt och få det rättvisa marknadsvärdet för sina objekt.

Oavsett om du är en erfaren säljare eller köpare, eller om du är ny på marknaden, är auktioner ett utmärkt sätt att göra smarta affärer och upptäcka nya möjligheter.

Carlsson Ring förrättar auktioner sedan 1881. Vi förrättar både nätauktioner och auktioner på plats på din gård. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att sälja via auktion!

Det här behöver du veta innan en nät- eller gårdsauktion

Nätauktioner

Just nu har vi inga aktiva nätauktioner. Hör av dig om du vill hålla auktion på nätet eller hemma på gården!

Gårdsauktioner

Auktionsvillkor

Godkända köpare, som före inrop av lantbruksinventarier lämnar skriftligt kreditvärdighetsintyg, erhåller tre månaders räntefri kredit (läs mer nedan under rubriken Ansök om kredit). Moms tillkommer på klubbat belopp. Inre lösöre betalas kontant utan moms. Bilar och förbrukningsvaror (såsom virke, gödning, spannmål etc.) betalas före avhämtning. Alla varor säljs i befintligt skick. Äganderätten till inropad vara tillhör Carlsson Ring Fastighetsmäklare AB tills full likvid erlagts. Förbehållet gäller såväl äganderätt som återtaganderätt. Inropad vara får ej avyttras innan den är fullt betald.

Betalningssätt på auktioner

1. Swish – Tänk på att höja beloppsgränsen i din internetbank i förväg. Vårt Swish-nummer är 123-499 38 95.
2. Faktura – Gäller endast lantbruksinventarier och endast godkända köpare, se nedan.

Sedan 1 januari 2021 tar vi inte längre emot kontanter på våra auktioner.

Ansök om kredit

Kredit lämnas endast på lantbruksinventarier. För att få kredit behöver du göra följande:

1. Be din bankkontakt att inför auktionen e-posta ett kreditvärdighetsintyg som du sedan vidarebefordrar till auktioner@carlssonring.se
2. Fyll i en kreditansökan när du kommer till auktionen och lämna den till auktionsförrättaren.

Auktionsutropare

Stefan Hildingsson
Justus Wahlström

Auktionsutropare vi minns

Calle Hedman
Arnold Eek
Hasse i Grinda
Anders Andersson
Fastighetsförmedling

Fastighetsförmedling på landet och i stan

Fastighetsförmedling är Carlsson Rings största verksamhet. Vi förmedlar fastigheter så som gårdar, villor, bostadsrätter både på landsbygd och i tätort. Här kan du ta del av alla fastigheter som vi har till salu just nu.

Auktioner

Lantbruks- och inre lösöresauktioner

Carlsson Ring håller lantbruksauktioner och inre lösöresauktioner. På vår auktionssida kan du bland annat läsa om aktuella auktioner och ladda ner vårt senaste auktions- och fastighetsblad.

FASTIGHETSVÄRDERING

Vi värderar din fastighet eller bostadsrätt

Carlsson Ring värderar din fastighet, t.ex. inför försäljning eller banklån.