Vi är specialister på lantbruksfastigheter

Vi förstår livet på landet och vet vad det innebär. Köp eller sälj din gård, villa, bostadsrätt eller fritidshus med oss.

Ska du sälja och behöver rådgivning?

Vi förstår att en fastighetsaffär kan vara en komplicerad process. Vår erfarna juridiska rådgivare ser till allt går smidigt och enligt lag. Med vår hjälp kan du känna dig trygg och säker när du säljer din fastighet.

Carlsson Ring

Sveriges äldsta fastighetsmäklarbyrå, grundad år 1881

Om du överväger att köpa eller sälja en fastighet på landsbygden är det viktigt att anlita en fastighetsmäklare som har specialiserat sig på landsbygdsfastigheter. Vi på Carlsson Ring har ett team av erfarna fastighetsmäklare som har en bred och djup förståelse för landsbygdens fastighetsmarknad. Vi åtar oss uppdrag i hela Sverige.

Våra fastighetsmäklare har en omfattande kunskap om marknadsförhållanden, fastighetsvärderingar och regler som rör försäljning av fastigheter på landsbygden. Vi kan hjälpa dig att sätta rätt utgångspris på din fastighet och hitta potentiella köpare som är intresserade av att köpa den.

Förmedling av lantbruksfastigheter kan vara mer komplicerat än förmedling av villafastigheter. Det kan innebära att sälja en gård med tillhörande utrustning och djur, eller att sälja stora skiften med jord eller skog. Som specialister på landsbygden har vi en gedigen förståelse för dessa frågor och kan ge dig professionell rådgivning och stöd.

Vi har också ett stort nätverk av potentiella köpare och säljare inom landsbygdsområden. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt köpare för din fastighet eller hitta den perfekta fastigheten för dig att köpa.

Så om du söker efter en pålitlig och erfaren fastighetsmäklare som har specialiserat sig på landsbygden, tveka inte att kontakta oss här på Carlsson Ring. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå dina mål.

Fastighetsförmedling

Fastighetsförmedling på landet och i stan

Fastighetsförmedling är Carlsson Rings största verksamhet. Vi förmedlar fastigheter så som gårdar, villor, bostadsrätter både på landsbygd och i tätort. Här kan du ta del av alla fastigheter som vi har till salu just nu.

Auktioner

Lantbruks- och inre lösöresauktioner

Carlsson Ring håller lantbruksauktioner och inre lösöresauktioner. På vår auktionssida kan du bland annat läsa om aktuella auktioner och ladda ner vårt senaste auktions- och fastighetsblad.

FASTIGHETSVÄRDERING

Vi värderar din fastighet eller bostadsrätt

Carlsson Ring värderar din fastighet, t.ex. inför försäljning eller banklån.

Följ med i vår historia

1800-tal, 1900- tal, 2000-tal

Mer än 140 år har passerat sedan Carl Johan Carlsson började hålla auktioner och förmedla fastigheter i Östergötland. Idag är Carlsson Ring Sveriges äldsta mäklarbyrå. Med kunden i fokus blickar vi framåt och vi tror med säkerhet att vårt företag kommer finnas kvar 140 år in i framtiden. Och bortom det. Nedan kan du följa vår historia, från grundandet till idag.

Nämndeman Carl Johan Carlsson grundar sin verksamhet utanför Linköping. Tidigt skrivs firmanamnet C.J. Carlsson, Ring. Ring, eller Rings Storgård, är gården som Carlsson bodde på under större delen av sitt liv (se bilden ovan).

C.J. Carlsson överlåter sitt livsverk till sin son, som även han bär namnet Carl Johan Carlsson. Han blir sedermera bl.a. häradsdomare och kommunstyrelseordförande.

Carlsson Ring expanderar och startar upp verksamheten i Uppsala. Den leds av Harald Carlsson, även känd som Clastorparn, son till företagets grundare. Medarbetaren Calle Hedman blir en uppskattad auktionsropare som stannar hos Carlsson Ring i cirka 30 år.

Dotterbolaget Auktionsfirman C.J. Carlsson Ring i Sörmland bildas.

Carlsson Rings kontor i Linköping läggs ner och Uppsala blir nytt huvudkontor under ledning av fastighetsmäklaren och auktionsroparen Arnold Eek, som arbetat hos Carlsson Ring sedan 1939.

I samband med Carlsson Rings 100-årsjubiléum delas auktions- och fastighetsbladet ut för första gången, till lantbrukare i valda delar av Sverige. Det har utkommit varje år sedan dess.

Carlsson Rings fastighetsförmedlings-verksamhet tas över av Justus Wahlström, som arbetat hos Carlsson Ring sedan 1972, och Per Myrsten. 14 år senare tar de också över ansvaret för auktions-verksamheten. Då har även Erik Myrsten och Olle Myrsten blivit delägare i företaget.

Carlsson Ring expanderar norrut och öppnar ett kontor utanför Sundsvall.

Carlsson Ring öppnar ett kontor i Stocka, Hälsingland och ett i Växjö, Småland.

Carlsson Ring etablerar sig på Småländska höglandet med ett nytt kontor i Tranås.