Södergärde 2:19, Skyttorp

Objektnr 44009
Utgångspris
450 000 kr
Tomtarea
1 570 m²
Typ
Tomt
Upplåtelseform
Friköpt

Byggnadstomt norr om Uppsala

Relativt enskilt belägen tomt ca 1 km söder om Skyttorp samhälle och ca 3 mil norr om Uppsala. Lugnt lantligt läge med några få permanentbebodda grannfastigheter (en granntomt, vilken också är till salu). I närmaste omgivningarna finns stora skogs- och strövområden med goda möjligheter till bär- och svampplockning. Närområdet präglas i övrigt av brutet kulturlandskap med åker- och betesmarker. Utsikt från tomten mot en vacker ekbacke och öppet odlingslandskap. Skyttorp har mycket goda allmänna kommunikationer till Uppsala, Gävle, Tierp och Österbybruk. Mälartåg från och till Uppsala stannar i Skyttorp (restid 18 min.), liksom UL-buss, som går mellan Uppsala-Österbybruk. Motorvägspåfart till E4 finns vid Storvreta knappt 2 mil söder om fastigheten. I Skyttorp finns förskola samt skola upp till klass 6, bensinstation och pizzeria. Ca 6 km bil-/cykelväg till Salsta slott med kafé samt möjlighet till guidade visningar och övernattning. En knapp mils bilväg till Wattholma golfklubb med 18-hålsbana. Avstånd till Stockholm är ca 9,5 mil.

Tomten är lätt kuperad, oplanerad och huvudsakligen skogsbevuxen.

Uppsala kommun lämnade i januari 2022 positivt förhandsbesked för uppförande av ett bostadshus på tomten. Då det har gått över två år sedan beskedet lämnades är kommunen inte längre bundet av beslutet. För frågor kring byggnation på marken hänvisas till fastighetsmäklaren respektive kommunen. Beslutet om förhandsbesked kan erhållas från fastighetsmäklaren.

Vatten och avlopp saknas. Köparen svarar själv för att borra efter vatten samt anlägga avlopp. Mer information om enskilt avlopp finns här: https://avloppsguiden.se/

El finns inte dragen till tomten. Köparen svarar för att ansluta tomten till elnätet, vilket ägs av Upplands energi.

Tomten kan beses när som helst på egen hand. Ett tips är att använda Lantmäteriets app “Min karta” i mobilen när du är på plats. Tydliga gränsmarkeringar finns också i terrängen.

Granntomten är till salu samtidigt med samma säljare och fastighetsmäklare.

Visa hela beskrivningenBilderFaktaKarta
Visa alla 7 bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypTomt
 • Utgångspris450 000 kr (Utgångspris)
 • Tomtarea1 570 m²
 • TomttypTomt
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt taxeringsinformationen
 • Vatten & AvloppVatten och avlopp saknas. Köparen svarar själv för att borra efter vatten samt anlägga avlopp. Mer information om enskilt avlopp finns här: https://avloppsguiden.se/
 • FastighetsbeteckningSödergärde 2:19
 • KommunUppsala

Ekonomi

 • Driftkostnad

 • KommentarEl finns inte dragen till tomten. Köparen svarar för att ansluta tomten till elnätet, vilket ägs av Upplands energi.

  Då fastigheten är nyavstyckad har finns inga historiska kostnader att redovisa. Fastigheten kommer att ha kostnader för väg samt för årlig fastighetsskatt, som betalas med 1 % av taxeringsvärdet, vilket ännu inte fastställts.

Övrigt

 • Inskrivningar

 • ServitutFörmånsservitut kommer att skrivas in avseende avlopp.
 • GemensamhetsanläggningarFastigheten har andel i gemensamhetsanläggningen Uppsala Tensta-Åsby gas:4 (andel 1, ändamål vägförening).
 • PlanbestämmelserFastigheten ligger inom Vattenskyddsområde: Uppsala- och Vattholmaåsarna.
 • Övrig information

 • TomtEnligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 1.570 kvm. Tomten är nyavstyckad. Den är lätt kuperad, oplanerad och huvudsakligen skogsbevuxen.
 • BeskrivningTAXERINGSVÄRDE
  Då fastigheten är nyavstyckad har den ännu inte erhållit något taxeringsvärde.

  TILLTRÄDE
  Efter överenskommelse.

  VISNING
  Tomten kan beses när som helst på egen hand. Ett tips är att använda Lantmäteriets app “Min karta” i mobilen när du är på plats. Tydliga gränsmarkeringar finns också i terrängen.

  YTTERLIGARE TOMT TILL SALU
  Granntomten är till salu samtidigt med samma säljare och fastighetsmäklare.
 • VägbeskrivningFastigheten har ännu inte erhållit någon adress, men gårdens mangårdsbyggnad med adress Södergärde 22, 743 94 Skyttorp kan användas som riktmärke vid sökning på navigator för att hitta rätt. Tomten ligger då ca 400 m norr om mangårdsbyggnaden. Det innebär att du inte ska åka hela vägen ner till mangårdsbyggnaden när du kommer från Skyttorp ner mot tomten. Till salu-skylt finns vid tomten.

Karta

Intresseanmälan

Södergärde 2:19, Skyttorp

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kontakta mäklaren

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.