Osele 123, Näsåker

Objektnr 44012
utgångspris
2 500 000 kr
Boarea / Biarea / Mark
155 m² / 5 m² / 40,968 ha
Rum
5 rum
Typ
Gård
Byggår
1929
 • Visning, Anmälan krävs
  sön 3 mars, 12:00-12:30
  Anmälan

Vacker gård intill Ångermanälven i Osele

Med ett högt läge över Ångermanälven, ligger detta paradis med enskilt läge inbäddat i grönska och med en parkliknande tomt som sträcker sig ner till älven som du har en vacker utsikt mot till och med från bastun.

Två stycken timrade gästhus, dubbelgarage med förråd och skotergarage, snickarbod med förråd samt förvaringsbyggnad med möjlighet att använda som hönshus eller hundgård. Uppvärmning sker via jordvärme samt flera eldstäder i huset inklusive en Klafreström vedspis i köket. Här finns flera uteplatser där du kan placera sitt- och matgrupper och möjlighet att anlägga brygga nere vid älven.

Huset ligger längs riksväg 90, ca 7 km söder Junsele. I Junsele finns samhällsservice såsom skolor, affärer, läkare etc. Bussförbindelse med Junsele ca 7 km och Sollefteå ca 60 km.

Visa hela beskrivningenBilderFaktaKarta
Visa alla 77 bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypGård
 • Utgångspris2 500 000 kr (utgångspris)
 • Rum5 rum
 • Boarea155 m²
 • Biarea5 m²
 • Mark40,968 ha
 • FastighetsbeteckningOsele 1:24 & 1:25
 • KommunSollefteå

Byggnad

 • Huvudbyggnad

 • Byggår1929
 • Renoveringar2002
 • Vatten & AvloppEnskilt vatten.
 • EnergideklarationEj utförd
 • Övriga byggnader

 • Ekonomibyggnader
  Övriga byggnader

  Två timrade gäststugor ca 12 kvm vardera, finns på tomten. Platsbyggda sängar och el finns indraget.
  Ett förråd och snickarbod ca 20 kvm med loft som används som snickeri, i snickarboden finns en kamin installerad.
  Garaget är ett dubbelgarage i timmer med förråd i bakkant och separat entré samt skotergarage. Totalt ca 50 kvm.
  Förrådsbyggnad med indragen el tidigare använd som hönshus och har potential för hundgård.

Interiör

 • BostadshusBostadshuset består av en äldre del i 1½ plan uppförd 1929 enligt fastighetsutdrag och som år 2002 byggdes ut med en timmerdel i ett plan till en total boarea av 155 kvm (biarea 5 kcm). Den äldre delen av huset har torpargrund och den nya delen står på en betongplatta. Den äldre delen av huset har gammal tegelbeklädnad som är inbyggd med utvändig stående träpanel. Den tillbyggda delen har liggande timmer både ut- och invändigt. Tegeltak över hela huset.
  Bostadshuset har 5 rum och kök varav 2 sovrum, 2 vardagsrum, hall/kontor, kök, separat WC, tvättstuga och badrum med både dusch och badkar samt vedeldad bastu fördelade enligt nedan:

  Entréplan: Ingång sker via inredningsbar hall med trägolv, målade väggar samt ingång till badrum utrustad med badkar, dusch, toalett, tvättställ och handdukstork, våtrumsmatta på golv och väggar.
  Vidare kommer du in till inre hall med flera garderober samt trappa upp till övre plan, detta rum kan med fördel användas som kontor och har utsikt mot älven, altandörr mot uteplats samt öppen spis med kassett, ytskikt av laminat på golv och målade väggar. Genom hallen leds du in till ljust kök med plats för matgrupp även här med samma fina utsikt och utrustningen består av köksförvaring, kyl, häll, ugn, inbyggnadsmicro, diskbänk, diskmaskin och vedspis, ytskikt av klinker på golv, exponerad timmer på väggar och kakel ovan arbetsytor.
  Förbi köket kommer du in till vardagsrum med 4 m upp till taket och samma vackra utsikt men med större fönster samt, takbjälkar i taket, trägolv och altandörr.
  Från köket når du även sovrum med plats för dubbelsäng med laminat på golv samt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, klinker på golv samt ingång till WC utrustat med toalett och tvättställ samt groventré utrustad med frys.

  Övre plan: Uppgång till vardagsrum med delvis snedtak, trägolv och kamin samt ingång till rymlig klädkammare och sovrum med delvis snedtak och plats för dubbelsäng, ytskikt av plastmatta på golv och ljus träpanel på vägg.

  Huset värms upp via en vattenburen jordvärmeanläggning, installerad år 2010. Golvvärme i bottenvåningen och radiatorer på övre plan. Det finns en öppen spis med kassett som vetter mot vardagsrummet och köket. En Klafreström vedspis i köket, öppen spis med kassett i allrummet och en mindre kamin på övre planet.
  Fastigheten får dricksvatten från en borrad brunn och avloppet är enskilt med trekammarbrunn och infiltration.

Mark

 • MarkEnligt fastighetsregistret uppgår den totala arealen till 40,9680 ha. På tomten som delvis är gräsbevuxen finns ett flertal bär- och prydnadsbuskar och stor möjlighet till odling. Osele 1:24 ligger på östra sidan av Ångermanälven och drygt hälften av fastigheten Osele 1:24 utgör del i Ångermanälven (ca 22 ha). I dag används marken nedanför bostadshuset som betesmark för får sommartid, vilket gör att marken mellan bostadshuset och Ångermanälven har fått ett parkliknande utseende.
  Nere vid älven finns möjlighet att ha en brygga där du kan förtöja din båt.

  Fastigheten Osele 1:24 har en taxerad areal om 403.600 fördelat enligt nedan:
  Skog 17 ha
  Betesmark 1 ha
  (Uppskattningsvis 1 ha av skogsmarken är belägen nedanför bostadshuset och är idag fälld och används som betesmark. )

  Fastigheten Osele 1:25 har en taxerad areal om totalt 6.080 kvm och består av tomtmark.

Övrigt

 • VägbeskrivningFrån Junsele följ riksväg 90 söderut i ca 7 km och fastigheten ligger på höger sida vid skylt Osele.
 • TaxeringsvärdenOsele 1:25 är taxerad som småhusenhet bebyggd (typkod 220) till totalt 278.000 kr varav för byggnadsvärde 235.000 kr och markkvärde 43.000 kr.
  Osele 1:24 är taxerad som obebyggd lantbruksenhet (typkod 110) till totalt 709.000 kr varav skogsmark 704.000 kr (17 ha) och betesmark 5.000 kr (1 ha).
 • InteckningarFastigheterna belastas ej av inteckningar.
 • Servitut mmDet finns servitut förmån för vattenledning, vattenkälla samt väg.
  Det finns servitut last gällande vattenledning, båt & tvättplats samt väg.
 • TillträdeTillträde sker efter överenskommelse.
 • FörvärvstillståndFastigheten ligger inom område som är klassat som glesbygdsområde. Privatpersoner som sedan minst ett år är folkbokförda i Sollefteå kommun kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person eller person som ej bor i ovan nämnda kommun sedan minst ett år tillbaka skall köparen, hos Länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (fysisk person 4.600 kronor). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd handpenning.
 • UndersökningspliktKöparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen ska före köpet ha tagit del av en objektsbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.
 • DriftkostnaderFörsäkring 4.682 kr (Folksam), sotning 1.500 kr, avlopp/renhållning 1.648 kr, el inklusive viss uppvärmning 24.000 kr. Totalt 31.830 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning där även ca 10 kubik egen ved använts till uppvärmning. Elförbrukningen är ca 15.000-17.000 kwh/ år. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 2.085 kr/år.

Karta

Intresseanmälan

Osele 123, Näsåker

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kontakta mäklaren

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.