Gårelehöjden 258

Näsåker

Charmig villa i lantligt läge med bostadshus gäststuga & uthusbyggnad på stor tomt.

Charmig villa i lantligt läge 6 mil norr om Sollefteå och 1 mil söder om Junsele med delvis nyrenoverat bostadshus, gästhus och uthusbyggnad på 8.450 kvm tomt.

Bostadshuset består på entréplan av kök, vardagsrum, sovrum, tvättstuga och duschrum där samtliga rum har blivit smakfullt renoverade med nya vitvaror och ytskikt mm. Hall på entréplan samt övre plan består av 3 sovrum, allrum och förvaringsutrymme.

Gäststuga med stortstuga där du får plats med många framför den öppna spisen samt sovrum med kamin och takad altan där du kan placera matgrupp. Du hittar också mer utrymmen i uthusbyggnad med verkstad, garage, förvaringsutrymmen med mera.

I närområdet finns vacker natur med älven, bär- och svampmarker och för den äventyrliga finns också fina scooterspår.

Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning via direktverkande el samt stor kamin i bostadshuset och öppen spis samt kamin i gäststugan. Låga driftkostnader vid användning som fritidshus då det går att kallställa under vintern. Du kan också elda med din egen ved då marken består till stora delar av skogsmark.

Fakta

43125
650 000 SEK
117 kvm
6 R.O.K
1934
8 450 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Sollefteå Gårelehöjden 1:41, Friliggande villa.

Tomt

Tomten uppgår enligt fastighetsutdrag till 8.450 kvm och består av gräsmatta samt naturtomt samt skogsmark.

Bostadsbyggnad

Bostadshus uppförd i 1 ½ plan på torpargrund 1934 enligt fastighetsutdrag. Byggd i trä med stående träpanel på yttervägg, plåttak samt fönster av typen 2-glasfönster.
Entréplan har totalrenoverats 2020-2021 med undantag för hallen, golv har då tilläggsisolerats, ny el är dragen och vitvaror och ytskikt är nya.
Boarea enligt fastighetsutdrag är 117 kvm (biarea 6) fördelade enligt nedan

Ingång till hall med hatthylla och tre vackra äldre spegeldörrar, den första dörren till vänster är en isolerad dörr som leder upp till övre plan, bakom andra dörren finns förvaringsutrymme med hyllplan och via dörren rakt fram leds du in till det nyrenoverade köket utrustat med köksförvaring, spis, kyl och frys, öppen planlösning mot vardagsrum med ljusinsläpp från tre väderstreck med en stor kamin där du också kan grilla din mat. Ytskikt av slitstarkt laminat på golv och tapetserade väggar.
Via inre hall hittar du duschrum utrustat med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av våtrumsmatta och våtrumstapet. Mitt emot finner du rymlig tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ samt skåpsförvaring, ytskikt av våtrumsmatta på golv. Längst bort igenom hallen hittar du sovrum med plats för enkelsäng samt utrymme för mindre kontorsmöbel, ytskikt av laminat på golv och delvis träpanel och tapet på vägg.

Övre plan: Uppgång till mindre hall med plastmatta på golv, till höger hittar du ett stort sovrum med plats för dubbelsäng, till vänster från trappen ligger ett mindre allrum med träpanel på vägg och plastmatta på golv och vidare två stycken sovrum med delvis snedtak, träpanel på vägg och plastmatta på golv samt förvaringsutrymme med hyllplan.

Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via kamin i vardagsrum samt direktverkande el.

Gäststuga

Gäststuga uppförd i trä med plåttak med entré via takad uteplats innehållande storstuga med plats för matgrupp och soffgrupp framför den öppna spisen, här finns också ett sovrum med plats för dubbelsäng med kamin. Ytskikt av träpanel på vägg och plastmatta på golv.

Övriga byggnader

Uthus uppförd i trä med plåttak innehållande verkstad/förvaringsutrymme med plastmatta på golv, garage med jordgolv, förvaringsutrymme med trägolv samt ett rum med träpanel på vägg samt ingång till påbörjad byggnation av bastu med lavar utan aggregat. El finns indraget.

Vedbod uppförd i trä med plåttak

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 134.000 kr varav byggnadsvärde 102.000 kr och markvärde 32.000 kr.

Driftkostnad

Försäkring 3.987 kr, Vatten/avlopp 4.895 kr, Sotning 600 kr, Hushållsel 3.084 kr (endast abonnemangsavgift då elen varit avstängd.) Totalt 12.566 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 1.005 kr/år.

Friskrivning

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig ansvar gällande dolda fel i fastigheten.

Inteckningar

Det finns 2 skriftliga pantbrev om totalt 10.500 kr, dessa övertas obelånade av köparen

Servitut m.m.

Det finns 1 inskrivet avtalsservitut last på fastigheten gällande vattenledning.

Naturvårdsbestämmelser
Gårelehöjden Vattenskyddsområde Akt 1183-P91/0111/1 beslutsdatum 1991-01-11

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Sollefteå ta Norra Ådalsvägen (90) norrut 58,3 km, sväng höger och kör 119 m, ta första höger och kör ca 62 m och fastigheten ligger på höger sida.
Se även karta.

Fakta

43125
650 000 SEK
117 kvm
6 R.O.K
1934
8 450 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Fastighetsmäklare

Kontakt