Kolonivägen 10

Hammarstrand

Villa i Hammarstrand, Jämtland

Villa på lugn gata i Hammarstrand med endast några minuters promenad till centrum där du finner livsmedelsaffärer, restauranger, vårdcentral, skola f-9, slalombacke med mera.

Bostadshus med 5 sovrum, vardagsrum, kök, duschrum, WC och allrum.
Stor altan med plats för flera mat- och sittgrupper där du kan njuta av utsikten över den egna insynsskyddade tomten som är på nästan 5.000 kvm och består av gräsmatta samt stort trädgårdsland där man idag odlar bland annat pumpa, aubergin, mangold och jordgubbar.

Hammarstrand är beläget i östra Jämtland och ligger drygt 10 mil nordväst om Sundsvall och knappt 10 mil öster om Östersund.
I Hammarstrand finns många vackra vandringsleder och kombinationen av höga berg, vattendrag och skogar ger flera fina utsiktsplatser, från bostadshuset ser du flera berg som tornar upp sig och du kan även se Hammarstrands motsvarighet till Hollywoodskylten.

Fakta

43096
790 000 SEK
106 kvm
6 R.O.K
1946
4 915 kvm

Visningar

Fredag 15 dec kl 11:00-11:30
Anmälan krävs

Typ

Fastigheten Ragunda Hammaren 1:104, Friliggande villa.

Tomt

Tomten uppgår enligt fastighetsutdrag till 4.915 kvm och största delen av tomten är belägen bakom huset med ostört läge och består av bland annat gräsmatta, stort trädgårdsland, växthus och bärbuskar. På framsidan finns grusad parkeringsplats och gräsmatta samt grusgång in till Entrén.

Bostadsbyggnad

Bostadshus byggd i 1 ½ plan med källare 1946 enligt fastighetsutdrag. Byggd i trä med stående träpanel på yttervägg, plåttak samt fönster av delvis 2-glasfönster och delvis 3-glasfönster.
Boarea enligt fastighetsutdrag är 106 kvm (biarea 115) fördelade enligt nedan:

Entréplan: Ingång via takad Entré med plats för sittgrupp till inredningsbar hall i vinkel med avhängningsmöjligheter på hatthylla och i förvaringsutrymme, ytskikt av plastmatta på golv. Till höger kommer du in till ljust kök med fönster i tre väderstreck och matplats, utrustat med köksförvaring, häll, ugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys, ytskikt av plastmatta på golv, målade väggar och kakel ovan delar av arbetsytor.
Vidare genom kök hittar du vardagsrum med kombinerat matrum, ytskikt av trägolv och målade väggar. Från vardagsrummet finns utgång till stor altan med plast för flera mat- och sittgrupper. Altanen är delvis isolerad underifrån om man vill glasa in delar för att kunna nyttja under längre perioder på året.
Till vänster från hallen når du trappa upp till övre plan samt två sovrum som är nyligen totalrenoverade varav det mindre sovrummet har egen ingång samt plastmatta på golv, och det större sovrummet har garderober, utgång till altanen samt plastmatta på golv med elektrisk golvvärme.
Från hallen når du även rymligt duschrum utrustat med toalett, tvättställ, dusch med möjlighet att installera tvättmaskin, ytskikt av plastmatta på golv och väggar.

Övre plan: Uppgång till rymligt allrum med laminatgolv och ingång till tre stycken sovrum varav ett med trägolv och två med laminatgolv. Vidare finns WC utrustat med toalett och tvättställ.

Källarplan: På källarplan finns pelletsförråd, pannrum, förvaringsutrymmen, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt förvaringsutrymme som var tänkt av tidigare ägare att inredas som bastu.

Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker pelletspanna kopplad till vattenburet system. Fiber finns.

Övriga byggnader

Carport uppförd i trä med plåttak med plats för en bil.
Växthus.

Lösöre

Visst lösöre kan förvärvas av köparen.

Energideklaration

Energideklaration utförd 2016-05-23, Energiprestanda 78 kWh/m2, energiklass C. Energideklaration finns att läsa under dokument.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 272.000 kr varav byggnadsvärde 226.000 kr och markvärde 46.000 kr.
Förslag till nytt taxeringsvärde från Skatteverket på 360.000 kr vara byggnadsvärde 304.000 kr och markvärde 56.000 kr.

Driftkostnad

Uppvärmning 35.000 kr, El 9.600 Försäkring 5.400 kr, Vatten/avlopp/renhållning 10.800 kr, väg-/snöavgift 1.725 kr, sotning 1.160 kr. Totalt 63.685 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 2.040 kr/år.

Inteckningar

Det finns 6 pantbrev om totalt 287.500 kr, dessa övertas obelånade av köparen

Servitut mm

Det finns tre stycken avtalsservitut last gällande kraftledning samt två förmånsservitut för väg och ett förmånsservitut gällande vattentäkt vattenledning.
Planer och markregleringar

Planer
Byggnadsplan akt 23-RAG-2585 (1975-06-18)

Fastigheten är del i gemensamhetsanläggningarna Ragunda Hammaren GA:4 gällande vägar som förvaltas av Hammarstrands vägförening och Ragunda Hammaren GA:1 gällande vägar som förvaltas av Hammarens vägsamfällighet.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Centralgatan i Hammarstrand tar du Kullstavägen (väg 702) västerut och kör ca 588 m, ta höger in på Gullbacksvägen och kör ca 145 m, ta höger in på Kolonivägen och kör ca 122 m och du är framme vid fastigheten.
Adress: Kolonivägen 10

Fakta

43096
790 000 SEK
106 kvm
6 R.O.K
1946
4 915 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Fastighetsmäklare

Kontakt