Fiskarens

Örsundsbro

Fritidsfastigheten Fiskarens vid Mälaren

Enskilt och mycket vackert beläget f.d. fiskarboställe invid mälarviken Lårstaviken i Giresta socken. Fastigheten är avstyckad från Bjelkesta gård med anor från 1200-talet och omgärdas av gammalt brutet kulturlandskap med omväxlande åker-, hag- och skogsmark. En liten kanal, vilken fiskaren använde för att ta sig ut på sjön en gång i tiden, går från viken in mot fastigheten. Badplats finns vid Båtsholmen, avstånd ca 4 km. Närmaste samhälle är Örsundsbro, som ligger knappt 7 km väster om fastigheten. Där finns mycket bra service med ICA-affär med post i butik, flera förskolor, skola t.o.m. klass 9, vårdcentral, tandläkare, restauranger, gym, bibliotek mm. Genom samhället flyter Örsundaån som har förbindelse med Mälaren. Avstånd till Bålsta respektive Enköping är ca 25 km, till Uppsala ca 30 km och till Stockholm ca 70 km.

På den 2.346 kvm stora tomten finns den gamla fiskarbostaden (senast använd som fritidsbostad, den sista fiskaren flyttade på 1960-talet) troligen uppförd på 1700-/1800-talet, gäststuga, bod, utedass och en jordkällare. I dagsläget saknas el, vatten och avlopp. Uppvärmning via vedeldade eldstäder.

Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklaren för visning. Vänligen respektera säljarens önskemål om att inte åka och titta på egen hand.

Fakta

43022
2 000 000 SEK
30 kvm
1 R.O.K
2 346 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Enköping Bjelkesta 1:2, Fritidsfastighet.

Tomt

Tomtens storlek uppgår enligt fastighetsregistret till 2.346 kvm och utgörs av uppvuxen trädgårdstomt/naturtomt med gräsytor, frukt- och lövträd samt prydnadsbuskar.

Fritidshus

Den gamla fiskarbostaden (senast använd som fritidsbostad, den sista fiskaren flyttade på 1960-talet) troligen uppförd på 1700-/1800-talet med stomme i trä i ett plan på torpargrund. Utvändigt fasad med vitfärgad puts respektive tak belagt med tegelpannor. Huset innehåller ett rum och kök. Köket är utrustat med gjutjärnsvedspis i bevarad murad kåpa. I rummet finns en murad rörspis. Boarea ca 30 kvm.

Värme, VA, el

Uppvärmning via de vedeldade eldstäderna.
Vatten från egen grävd brunn, vilken inte har använts på många år. Dricksvatten kan erhållas från säljaren (Bjelkesta gård).
El finns i dagsläget inte dragen till fastigheten.

Övriga byggnader

Gäststuga: Enkel byggnad uppförd på 1970-talet med träregelstomme i ett plan på plintgrund. Utvändigt fasad med träpanel och tak belagt med korrugerad plåt. Byggnaden innehåller ett rum. Byggnadsarea ca 9 kvm.

Förråds-/vedbod och utedass: Äldre träbyggnad med plåttak. Byggnadsarea ca 13 kvm.

Jordkällare: Gammal jordkällare med stomme i natursten och tegel med överbyggnad i trä med plåttak.

Driftkostnader

Försäkring 6.000 kr, renhållning 1.259 kr, sotning 350 kr. Total summa per år 7.609 kr. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift, vilkens storlek beror på hur fastigheten kommer att taxeras. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning.

Energideklaration

Byggnaden är undantagen från kravet på energideklaration.

Taxeringsvärde

Då fastigheten är nyavstyckad har något taxeringsvärde ännu ej fastställts.

Inteckningar

Inga pantbrev finns uttagna.

Servitut mm.

Förmånsservitut finns inskrivet avseende väg.

Tillträde

Efter överenskommelse. Kan ske snabbt om köparen så önskar.

Adress till fastigheten

Giresta Bjelkesta 6, 749 62 Örsundsbro

Video över fastigheten

https://www.youtube.com/watch?v=7vp-fb-Fmv4

Karta

Fakta

43022
2 000 000 SEK
30 kvm
1 R.O.K
2 346 kvm

Mäklare

Erik Myrsten
Erik Myrsten
Fastighetsmäklare

Kontakt