Ammer 305

Hammarstrand

Fint läge nära Ammerån, Jämtland

Välkommen till Ammer beläget 8 mil öster om Östersund, känt för sitt fina fiske i Ammerån efter öring och harr. Här bor du ca 100 meter ifrån detta fiskeparadis. Bostadshus med två lägenheter som kan användas som generationsboende, uthyrning eller nyttjas av en familj som idag med ostört läge och vacker trädgårdstomt med öppna ytor och stort växthus samt två hundgårdar varav en med isolerat hundhus. Halva tomten gränsar mot ett skogsområde med mysiga ringlande stigar som leder ner mot ån.

Du har gångavstånd till Ammerån med badplats och anlagd sjö precis bredvid den sakta strömmande ån. Fastigheten gränsar direkt mot skoterleden så det är bara att åka ut i naturen. Ammer har en aktiv byförening som anordnar diverse aktiviteter. Fisket kan bedrivas i Ammerån, Indalsälven eller i de tjärnar som ligger i terrängen ovanför Ammer by.
Hammarstrand med samhällsservice såsom skola f-9, livsmedelsaffärer, vårdcentral, restauranger m.m. ligger en knapp mil bort.

Fakta

43023
645 000 SEK
124 kvm
7 R.O.K
1946
2 750 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ragunda Ammer 2:41, Friliggande villa.

Bostadsbyggnad

Bostadshus byggd i 1 ½ plan 1946 enligt fastighetsutdrag. Byggd i trä med liggande träpanel på yttervägg, torpargrund, plåttak samt mestadels fönster av typen 3-glasfönster.
Boarea enligt fastighetsutdrag är 124 kvm fördelade enligt nedan:

Entreplan: Ingång via brokvist till gemensam hall med hundlucka ut till hundgård, trappa till övre plan rakt fram och ingång till möblerbar innerhall till höger med bergvärmepump, ytskikt av plastmatta på golv och målade väggar. Till vänster når du rymligt kök med plats för matgrupp, köket är utrustat med skafferi, köksförvaring, spis, fläkt, kyl och frys. (Fristående micron ingår ej i försäljningen). Ytskikt av plastmatta på golv, tapetserade väggar samt kakel ovan arbetsytor. Intill köket kommer du till vardagsrum med ljusa tapeter på väggarna, laminat på golv samt förvaring i garderober. Vidare genom vardagsrummet hittar du ett stort sovrum med plastmatta på golv och träpanel på vägg.
Från innerhallen når du även duschrum utrustat med dusch, toalett, tvättmaskin och tvättställ, ytskikt av plastmatta på golv och väggar samt pannrum med vedpanna och ackumulatortank, varmvattenberedare samt anlägging för reservkraft för cikulationspump vedpanna (exl batteri).

Övre plan: Hall med garderober, plastmatta på golv och tapetserade väggar, ingång till stort kök med plats för matplats utrustat med köksförvaring, spis, kyl och tvättställ, ytskikt av plastmatta på golv, tapetserade väggar och kakel ovan arbetsytor, här finns ingång till mindre rum där frysbox står idag med delvis snedtak, tapetserade väggar och plastmatta på golv samt ingång till kontor med trägolv, tapetserade väggar och utgång till balkong med plats för sittgrupp, vidare genom kontor ligger ytterligare mindre sovrum med delvis snedtak, plastmatta på golv och tapetserade väggar. Mellan hallen och sovrummet finns ett rymligt vardagsrum med plastmatta på golv, bröstpanel samt tapet på vägg.
Från hallen når du ytterligare sovrum med plastmatta på golv och tapetserade väggar, WC med toalett och tvättstall, ytskikt av plastmatta på väggar och golv samt duschrum utrustat med dusch, toalett, tvättställ och tvättmaskin (okänt skick), ytskikt av plastmatta på vägg och golv.

Vatten via vattenförening (9 hushåll) samt eget avlopp av typen 3-kammarbrunn med infiltration (2015). Uppvärmning via bergvärme (2013) kopplad till vattenburet system samt vedpanna som ej använts på senaste åren med ackumulatortank som kan kopplas till samma system.
Reservkraft för cirkulationspump vedpanna.
Övervakningskameror på fastigheten kommer att plockas bort och ingår ej i försäljningen.

Övriga byggnader

Garage och hundgård uppförd i trä med plåttak, gjuten platta i garage, slammade väggar och tak, vidbyggd carport och hundgård uppförd i trä med plåttak, isolerat hundhus med lucka till gården.

Verkstad/förråd med gjuten platta i verkstadsdelen, uppförd i trä med plåttak

Växthus med inkopplad el.

Lösöre

Lösöre i vind på bostadshus och uthus ingår i försäljningen.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2018-05-15. Energiklass B, energiprestanda per år 71 kWh/kvm. Finns att se under dokument.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 163.000 kr varav byggnadsvärde 133.000 kr och markvärde 30.000 kr.

Driftkostnad

Försäkring 4.979 kr, Vatten/avlopp 2.500 kr, uppvärmning inkl. Hushållsel 14.500 kr, Renhållning 2.500 kr, Vägavgift 1.800 kr. Totalt 26.279 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 1.222 kr/år.

Friskrivning

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig ansvar gällande dolda fel i fastigheten.

Inteckningar

Det finns 8 pantbrev om totalt 277.500 kr, dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut m.m.

Det finns ett avstalsservitut förmån Se beskrivning vatten mm.
Det finns 2 officialservitut last gällande väg resp. kommunikation.
Fastigheten är del i gemensamhetsanläggningen Ragunda Ammer GA:5 gällande vattenförsörjning (ändamål vattentäkt, vattenledning) som förvaltas av Ammer Vattensamfällighetsförening.
Fastigheten erlägger årligen avgift till vägförening.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Hammarstrand ta Centralgatan (343) sväng vänster in på väg 87 och kör ca 8,1 km, sväng höger och kör ca 1,3 km, sväng vänster och kör ca 137 m och fastigheten ligger på vänster sida.

Budgivning

550 000 SEK

Fakta

43023
645 000 SEK
124 kvm
7 R.O.K
1946
2 750 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Fastighetsmäklare

Kontakt