Lundhagen 15

Enhörna

Välkommen till trevliga Lundhagen 15!

Lugnt läge invid skogen 4 km från Mälaren. Nära 2000 kvm tomt i sluttning mot söder i nyetablerat villaområde. Byggår 2018, två plan, 168 kvm boarea + stort inglasat uterum. Ljus, trivsam, öppen interiör och braskamin. Välutrustat kök och våtrum i bägge planen. Bastu. Helt nybyggt fullutrustat gästhus med hög standard på tomten. Carport och friliggande förråd. Energiklass B (värmepump+solpaneler=myckt låg driftkostnad). Objektnr 43008.

Fakta

43008
5 750 000 SEK
168 kvm
5 R.O.K
2018
1 942 kvm
37 004 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Södertälje Överenhörna-Ekensberg 1:45, Friliggande villa.

Tomt

Enligt lantmäteriets fastighetsregister uppgår tomtens storlek till 1942 kvm. I trädgården finns gräsytor, många odlingslådor, bärbuskar och 8 st äldre (15-17år) fruktträd. Flera perennplanteringar med blommande och väldoftande buskar samt vårlökar. En bred grusad entrégång går upp mot huset. På båda gavlarna finns det altaner med inramande staket. Även mot tomtgränsen ut mot lokalgatan och mot granne finns trästaket samt i de två övriga gränserna finns ett viltstaket uppsatt med en aroniahäck och vårlökar planterade mot skogen.

Läge

Fastigheten ligger vid en lugn lokalgata utan genomfartstrafik med ett relativt högt läge. Området består av 22 villor som uppförts under de senaste 10 åren i en sluttning åt sydväster med eftermiddags/kvällssol. Tomten har gräns i norr mot skyddande skog med fina möjligheter till bär- och svampplockning. Det är lantliga omgivningar med omväxlande åker och skog med närhet till Mälaren både i Öster och Väster ca 4 kilometer åt vardera håll. Geografiskt ligger fastigheten ca 19 km nordväst om Södertälje och till Stockholms centrum är avståndet ca 59 km, varav stor del är motorväg. Busshållplats nås efter en kort promenad på 7-8 minuter från fastigheten.

Bostadsbyggnad

Villan är uppförd i två plan år 2018 med stomme i regelvirke. Utvändigt röd stående träpanel och tak belagt med tegelfärgade betongpannor. Grundläggning med betongplatta på mark innehållande värmeslingor. Huset är energieffektivt (se energideklaration nedan) med låg uppvärmningskostnader och har även el. Solpaneler monterade på taket. Villabyggnaden har 168 kvadratmeter fördelat på 5 rum (alla med ekparkett) och kök + tillbyggt stort inglasat uterum på husets framsida uppfört 2020/21. Huset innehåller:

Nedre planet
Ljus öppen trivsam planlösning. Stort vardagsrum med matrumsavdelning och täljstensbraskamin. Altandörr till det inglasade uterummet som i sin tur har två skjutdörrar ut till båda utvändiga altaner på gavlarna. Helkaklat duschrum med klinkergolv, wc, tvättställ och duschhörna. Tvättstuga med tvättpelare (tvättmaskin/torktumlare) och rostfri tvättbänk. Förråd under trappen till övre våningen, kök med matplats och köksinredning med diskmaskin, separat kyl- och frysskåp av golvmodell, induktionshäll, köksfläkt samt inbyggd varmluftsugn och ångugn. Gott om skåp med vita spegelluckor.

Övre planet
Allrum med tre sovrum med gott om garderobsutrymmen samt liten klädkammare. Våtrumsavdelning med helkaklat duschrum och intilliggande bastu. I duschrummet finns klinkergolv med värmeslingor, duschhörna, wc och tvättställ.

Värme och VA

Uppvärme med frånluftsvärmepump. Mekanisk ventilation med värmeåtervinning. Vatten och avlopp till området är ett gemensamt system. Fastigheten har del i två samfälligheter: Hammarby ga:2 för väg och Överenhörna-Ekensberg för grönområde, vägar m.m. Fastigheten är i mycket gott skick, med besiktning utan anmärkning är gjord av Anticimex år 2022.

Gästhus/lägenhet

Fristående gästhus uppfört 2022 med en boyta på 30 km. Stomme i trä och halva väggarna är uppmurade tillsammans med betongplatta på mark samt tegelfärgade takpannor. Byggnaden innehåller en fullt utrustad modern liten enrumslägenhet med ekparkett. Pentry/kökshörna, helkaklat duschrum med duschhörna, wc och tvättställ.

Carport

Framför gästhuset finns en vidbyggd carport med plats för en bil.

Uthusbyggnad

Uthusbyggnad har en yta på 30 km med stomme i trä och krypgrund, tak belagt med betongpannor, ytan är uppdelade i 3 mindre rum, varav en verkstadsdel och ett förrådsrum. Den tredje ytan är isolerad och har hyllor för matförvaring och en frysbox. Framför uthusets entrédörr finns en liten altan i tryckimpregnerat virke, delvis under tak.

Taxeringsvärde 2021

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220 till totalt kronor 3.365.000:- varav för tomtmarken kronor 730.000:- och för bostadshuset kronor 2.635.000:-. Inget taxeringsvärde har åsatts gäststugan.

Inteckningslån

Det finns inga registrerade pantbrev. Fastigheten är gravationsfri.

Gemensamhetsanläggningar

Södertälje Överenhörna-Ekensberg GA:1
Södertälje Hammarby GA:2

Energideklaration

Utförd 2022-06-09. Energiklass B.

Tillträde

Efter överenskommelse.

GPS-postion

Lundhagen 15, Enhörna

Driftkostnad

Total driftkostnad
37 004 kr/år varav:
Försäkring:
5 381 kr
Renhållning:
2 380 kr
Sotning:
680 kr
Hushållsström:
16 563 kr
Samfällighet:
12 000 kr

Utöver detta tillkommer kostnad för 2023 års fastighetsavgift 9.287 kr. Månadskostnad = ca 3.800kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning.

Karta

Fakta

43008
5 750 000 SEK
168 kvm
5 R.O.K
2018
1 942 kvm
37 004 kr/år

Mäklare

Justus Wahlström
Justus Wahlström
Fastighetsmäklare

Kontakt