Husåsvägen 35

Liden

Villa i Liden med lugnt och fridfullt läge och vacker utsikt

Villa i Liden knappt fem mil nordväst om Sundsvall med lugnt och fridfullt läge och vacker utsikt över bergen.
Påbörjad renovering där viktiga delar redan är utförda såsom dränering, isolering, byte av tak, byggnation av brokvist samt gipsade innerväggar i de flesta rum, prägeln på huset sätter ni själva med ytskikt och inredning.

Gångavstånd till bland annat skola, vårdcentral, dagis, affär, bank samt bussförbindelser.
Till slalombacke i Åsen samt Vättabergets servering som är en av Sveriges mest fotograferade utsikter har du ca 7 km.
Här har du också närhet till vacker natur och fiskevatten samt Lögdö Wild.

Fakta

42134
290 000 SEK
81 kvm
3 R.O.K
1958
995 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Sundsvall Liden 2:14, Friliggande villa.

Tomt

Tomten uppgår enligt fastighetsutdrag till 995 kvm och nuvarande ägare har planat ut tomten, gräsmatta är inte anlagd.

Bostadshus

Bostadshus byggd i 1½ plan med källare 1958 enligt fastighetsutdrag. Byggd i trä med stående träpanel på yttervägg, plåttak (2021) samt fönster av typen 2-glasfönster.
Boarea enligt fastighetsutdrag är 81 kvm fördelade enligt nedan:

Entréplan: Ingång via brokvist till hall med trappa till övre plan direkt till vänster och förvaringsutrymme, till höger hittas rum förberett som duschrum och på resterande nedre plan har innerväggarna tagits ner med undantag för den murade skorstenen och här kan ni välja om ni vill ha kvar den öppna planlösningen för sällskapsytor eller om ni vill uppföra ytterligare rum.

Andra plan: Mindre hall med ingång till två stycken sovrum med gipsade väggar varav en med dörr till kattvind.

Källarplan: Gjutet golv med garage, förvaringsutrymme samt pannrum. Möjlighet att placera tvättstuga, extra WC, matkällare eller gillestuga.

Renoveringar

2021 Dränering
Isodrän 100mm skivor. Det lades även ner dagavvattning från stuprör med spolbrunn och en dagvattenbrunn vid garage. Ny vattenledning grävdes in (isolerades närmast hus) från tomtgräns och nytt avlopp från tomtgräns. (kommunens VA) Avloppet är påkopplat på befintliga under plattan. Ny konsol till vattenmätare finns men är ej monterad.

2021 Tak och isolering
I samband med att taket skulle bytas så gjordes även en påsalning av takstolar för att få plats med tilläggsisolering. En Rockwool 145mm och en 170mm (315mm) lades på taket. Det tidigare spånet togs bort och ersattes. Det byggdes även på en brokvist i samband med detta. Taket helrotades och sedan lades klicktak, utseende som ett falsat plåttak. Nya hängrännor och stuprör monterades. Husets väggar är tilläggsisolerade i långt tidigare skede.

Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning via luftvärmepump. Vedpanna (ej kopplad till värmesystem) och varmvattenberedare finns i källaren med okänt skick.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 261.000 kr varav byggnadsvärde 189.000 kr och markvärde 72.000 kr.

Driftkostnad

Försäkring 3.600kr, Vatten/avlopp 3.600, uppvärmning inkl. Hushållsel 18.000 kr. Totalt 25.200kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 1.958 kr/år.

Inteckningar

Det finns 5 pantbrev om totalt 391.000 kr, dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut mm

Det finns ett servitut last gällande starkström typ ledningsrätt.
Planer
Lidens kyrka område norr om( S K Skolvägen mm) Liden
Stadsplan

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Friskrivning

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig ansvar gällande dolda fel i fastigheten.

Karta

Vägbeskrivning

Från Sundsvall ta väg 86 norrut och kör 42 km, håll höger in på Byåkersvägen (386) och kör 813 m Sväng vänster och fortsätt in på Lidenvägen (681) och kör 68 m, sväng höger in på Husåsvägen och kör ca 26 m, sväng vänster och fortsätt på Husåsvägen så ligger fastigheten på vänster sida efter ca 632 m.

Budgivning

270 000 SEK

Fakta

42134
290 000 SEK
81 kvm
3 R.O.K
1958
995 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Fastighetsmäklare

Kontakt