Västerstråsjö 8

Bjuråker

Villa i vackra Svågadalen med renoverade fräscha ytskikt samt nytt kök

Villa i vackra Svågadalen beläget ca 6 mil nordväst om Hudiksvall.
Bostadshuset har genomgått smakfull renovering av bland annat ytskikt i flera rum samt renovering av kök. 3 rum och kök och ingång till snickarbod via Entrén som kan inredas till gästrum om så önskas.
Två uthus med förvaringsmöjligheter, garage, snickarbod samt sovrum. Växthus nära Entrén samt stor gräsmatta.
Uppvärmning via vattenburet system kopplat till luftvattenpump och i köket finns nyinköpt kamin som kan kopplas in till det vattenburna systemet.

Svågadalen är en levande byggd och i närområdet hittar du vacker natur med bär, svamp samt fiskeområden och i Ängebo ca 2 km från fastigheten hittar du bland annat skola upp till årskurs 6, förskola, mack, livsmedelsaffär samt folkets hus. Naturreservatet Gröntjärn som är ett populärt utflyktsmål ligger ca 6 km bort. Fiberbredband beräknas installeras innan årsskiftet.

Fakta

42109
590 000 SEK
101 kvm
3 R.O.K
1920
2 942 kvm
35 600 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Hudiksvall Västerstråsjö 14:6, Friliggande villa.

Tomt

Tomten är enligt fastighetsutdrag om 2.942 kvm och består bland annat av grusad infart och stora gräsytor.

Bostadshus

Bostadshus uppförd i 2 plan 1920 enligt fastighetsutdrag med stomme av trä, stående träpanel på yttervägg, torpargrund, plåttak och fönster av typen 2-glas.
Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 101 kvm 3 rum och kök fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång till rymlig hall med kakel på golv och garderob med spegelskjutdörrar, delvis tapetserade väggar och delvis träpanel på vägg samt vackert målad trapp som leder upp till övre plan.
Från hallen finns ingång till duschrum utrustad med dusch, toalett och tvättmaskin, delvis plastmatta på golv och delvis klinker på golv. Här har man påbörjat för att installera en vägghängd toalett men inte avslutat.
Rakt fram från hallen kommer du in till kök med plats för matgrupp utrustat med diskmaskin, spis, kyllådor, frys samt kamin (ej inkopplad mot skorsten eller värmesystem). Ytskikt av laminat på golv, tapetserade väggar samt kakel ovan arbetsytor. Via kök finns ingång till vardagsrum med trägolv och tapetserade väggar.

Övre plan: Uppgång till inredningsbar hall med utgång till balkong med plats för sittgrupp, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar, ingång till allrum med öppen spis (okänt skick), trägolv och tapetserade väggar förutom i alkoven som har träpanel. Här hittar du också förvaringsutrymme med hyllsystem.
Vidare sovrum med trägolv, delvis snedtak och ingång till toalett, även den med förvaringsutrymmen men hyllsystem.

Från Entrén kommer du in till pannrum där luftvattenpumpen står samt snickarbod med möjlighet att bygga om till rum.

Vatten via källa och enskilt avlopp. Uppvärmning sker via luftvattenpump kopplad till vattenburet system. Nyinköpt kamin i köket kan kopplas till vattenburna systemet.

Övriga byggnader

Garage/förvaringsbyggnad uppförd i trä med delvis gjutet golv och plåttak innehållande garage, snickarbod, förvaringsmöjligheter samt sovrum på övre plan. Det är tillbyggt en gjuten platta.
Förvaringsbyggnad uppförd i delvis timmer och delvis lösvirke med tegeltak, renoveringsbehov råder.
Växthus.

Taxeringsvärde

Fastigheten Västerstråsjö 14:6 taxerad såsom småhusenhet bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 262.000 kronor varav Byggnadsvärde 180.000 kr och markvärde 82.000 kr.

Inteckningar

Det finns 1 inteckning som uppgår till 250.000 kronor. Inteckningen övertas obelånad av köparen.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2012-12-18 och ligger under dokument. Energiprestanda 222 kWh/kvm och år.

Servitut m.m.

Fastigheten är del i vattenförening.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare och kan ske med kort varsel.

Driftkostnad

Total driftkostnad
35 600 kr/år varav:
Försäkring:
3 000 kr
Vatten/avlopp:
500 kr
Renhållning:
2 100 kr
Hushållsström:
30 000 kr

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Fiber är beställt och planeras att installeras före årsskiftet 2022/2023 med en kostnad om 16.000:- denna kostnad tillfaller köparen. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning.

Karta

Vägbeskrivning

Från Hudiksvall kör väg 84:a mot Delsbo i ca 28.9 km, sväng höger in på Edevägen (305) och kör ca 7.4 km, sväng vänster och kör ca 5,1 km, sväng vänster och kör ca 2,6 km, sväng vänster och kör ca 12,9 km, sväng vänster och kör ca 1,4 km och du är framme vid fastigheten.

Fakta

42109
590 000 SEK
101 kvm
3 R.O.K
1920
2 942 kvm
35 600 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt