Gettorget 118

Stöde

Gård i Ljungandalen

Gårdscentrum lantligt beläget på Gettorget, strax väster om Stöde. Möjlighet finns att arrendera ett par hektar mark för den som vill bedriva mindre djurhållning. Charmigt bostadshus från förra sekelskiftet innehållande 5 rum och kök samt uterum och källare. Kommunalt vatten och jordvärme. Ladugård med stall och bagarstuga.

Till Sundsvall har man ca 40 minuters bilväg och in till Stöde där närmaste skola och affär ligger har man ca 8 minuter. I samma by som gården är belägen i finns en 4H-gård samt hembygdsgård. I närheten finns restaurang Sigges och endast några km norrut finner man populära Edebosjön och Norrsjön, båda med fina badstränder. Förutom fiske i närliggande sjöar så har man även vackra Ljungan knappt en km söderut.

Fakta

42052
1 495 000 SEK
140 kvm
5 R.O.K
1900
4 550 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Sundsvall Kälsta 2:69 (del av), Friliggande villa.

Tomt

Trivsam tomt om ca 4.550 kvm. Möjlighet finns att arrendera ett par hektar betesmark till gården om intresse finns för att bedriva mindre djurhållning. På tomten finns bland annat äppelträd och vinbärsbuskar samt gott om plats för odlingar/växthus etc.

Bostadshus

Bostadshus uppfört på plats ca 1900, ursprungligen är huset byggt 1860. Byggt i två plan med timmer på källargrund, stående träpanel och tak belagt med plåt från 1990. Boarean uppgår enligt fastighetsregistret till 140 kvm (biarea 50 kvm) fördelat på fem rum och kök samt uterum och källare.
På entréplan finns hall med städskåp, kök och två stycken rum. Vackra trägolv och fullt utrustat kök med vedspis. På övre plan finns hall, tre stycken rum, ena med synliga timmerväggar och öppen spis samt wc med dusch. Garderober i hall uppe samt i två av sovrummen. Källaren är inredd med bastu, kaklat badrum, matkällare, tvättstuga och pannrum samt grovingång/förrådsutrymme.

Fastigheten har kommunalt vatten och eget avlopp. Uppvärmning sker med hjälp av jordvärme.

Övriga byggnader

I en av de separata byggnaderna finns sommarstuga med två rum och bakugn, stall med boxar och sadelkammare/förråd samt loge m.m.
På fastigheten finns även varmbonat garage, vedbod samt förrådsbyggnad. Byggnaderna är uppförda i trä med plåtbelagt tak.

Driftkostnader

Uppvärmning inkl. hushållsel 23.436 kr, försäkring 4.488 kr, vatten/avlopp 6.036 kr, renhållning 2.000 kr. Total summa per år 35.960 kr = ca 2.996 kr/mån. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift om 2.850 kr per år.

Taxeringsvärde

Avsedd del för försäljning tillhör i dagsläget en större enhet. Bostadshuset är i dagsläget taxerat till 332.000 kr, tomtmarken 48.000 kr och ekonomibyggnad 40.000 kr.
Observera att fastighetens gårdscentrum kommer styckas av och därmed kommer ny fastighetstaxering göras för den avstyckade delen

Inteckningar/pantbrev

Fastigheten säljes inteckningsfri.

Servitut m.m.

Lantmätaren avgör i lantmäteriförrättningen vilka eventuella servitut som skall gälla för styckningslotten/gården.

Lantmäteriförrättning

Fastigheten tillhör en större enhet. Säljaren har en pågående lantmäteriförrättning hos Lantmäteriet i Sundsvall, där man låter stycka av gårdscentrum från stamfastigheten Sundsvall Kälsta 2:69. Köpare och säljare måste tåla mindre jämkningar gällande tomtens areal. Förslag till avstyckning är det som bifogad karta utvisar.

Tillträde

Tillträde kan ske så snart lantmäteriförrättningen enligt ovan vunnit laga kraft.

Karta

Vägbeskrivning

Från Stöde, följ E14 ca 7 km. Fastigheten ligger på vänster sida om E14 med avtagsväg direkt därefter. Se även utsatta Till Salu-skyltar!
Adress: Gettorget 118, 864 96 Stöde.

Fakta

42052
1 495 000 SEK
140 kvm
5 R.O.K
1900
4 550 kvm

Mäklare

Karin Hildingsson
Karin Hildingsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt