Marnäsgatan 31

Ludvika

Villa med historia centralt i Ludvika, Dalarna

Välkomna till denna unika villa med namnet Klysgården intill Gammelgården i Ludvika. Lantlig idyll med gärdesgård nästan mitt i centrala Ludvika med mycket bevarat från svunna tider och med konsten som genomsyrar huset. Vackert målade spegeldörrar med äldre beslag, vedspis, kamin och målade bårder och på vindsvåningen finns rum som använts som ateljé. Om du känner igen konsten i huset så är det samma konstnär som bott här som har målat väggmålningarna i Ludvika stationshus.

Förutom bostadsbyggnad finns också uthus och gästhus och i närområdet finner du bland annat badplats, centrum, lasarett, skola och förskola.
Kommunalt vatten och avlopp.

Fakta

42069
1 200 000 SEK
61 kvm
2 R.O.K
1909
1 612 kvm
24 169 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ludvika Ludvika 5:73 & 5:72, Friliggande villa.

Tomt

Tomt om 1.612 kvm enligt fastighetsregistret bestående av bland annat av stora gräsytor, stensättningar, buskar och träd samt gärdesgård.

Bostadsbyggnad

Bostadshus om 2 r.o.k. på ett plan med vindsvåning uppförd 1909 enligt fastighetsutdrag. Torpargrund samt mindre jordkällare under delar, timmerstomme, tegeltak och stående träpanel på yttervägg.
Boarean uppgår enligt fastighetsutdrag till ca 61 kvm och är fördelad enligt följande:

Entréplan
Ingång till hall med avhängninsmöjligheter och träpanel på väggar, direkt till vänster hittas badrum utrustad med badkar, toalett och tvättställ, ytskikt av plastmatta på golv och väggar. Rakt fram från hallen hittas köket utrustat med köksförvaring, vedspis, kyl och frys, ytskikt av plastmatta på golv och kakel ovan delar av arbetsytor. Till höger ligger sovrum med tapetserade väggar och trägolv.
Vidare ligger rymligt vardagsrum med kamin och vackert målade bårder och väggmålning samt äldre fantastisk dörr.

Vindsplan
Uppgång från utsidan via trappa upp till rum med snedtak som använts som ateljé.

Kommunalt vatten och avlopp, uppvärmning sker via direktverkande el.

Övriga byggnader

Gäststuga uppförd i timmer med tegeltak innehållande ett rum med plats för dubbelsäng och vacker kamin (okänt skick), heltäckningsmatta på golv och tapetserade väggar.

Uthus uppförd i timmer med tegeltak innehållande gästrum med platsbyggd våningssäng med trägolv och tapetserade väggar samt vedbod.

Friskrivning

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig ansvar gällande dolda fel i fastigheten.

Taxeringsvärde

Fastigheterna är samtaxerad såsom småhusenhet bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 692.000 kronor varav byggnadsvärde 350.000 kr och markvärde 342.000 kr.

Inteckningar

Det finns 5 st skriftliga pantbrev som uppgår till 80.000 kronor, dessa är förkomna och inskickade för dödning.

Servitut m.m.

Planer och markregleringar, planer Odlaren m.m. Stadsplan.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Driftkostnad

Total driftkostnad
24 169 kr/år varav:
Försäkring:
4 648 kr
Vatten/avlopp:
6 606 kr
Renhållning:
3 452 kr
Hushållsström:
9 463 kr

Elkostnader inkluderar även uppvärmningskostnader. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning.

Karta

Vägbeskrivning

Från Järnvägsstationen i Ludvika ta väg 66 i ca 1,6 km, ta höger och parkera vid gammelgården så ligger fastigheten på höger sida.
Adress Marnäsgatan 31.

Budgivning

1 200 000 SEK

Fakta

42069
1 200 000 SEK
61 kvm
2 R.O.K
1909
1 612 kvm
24 169 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt