Hagavägen 3

Norberg

Charmig villa om 4 rok belägen på Täkten med bara några minuters promenad till Norbergs centrum. Villan har omlagt tak, nya 3-glasfönster samt en nyinglasad altan i anslutning till entrén. Uppvärmningen sker via vattenburen golvvärme i entréplanet kopplat till elpatron. Luftvärmepump samt en effektiv kamin i vardagsrummet. Fiber finns. Friggebod på 15 kvm i trästomme samt plåttak. Bra förvaringsmöjligheter. Vedbod med plåttak. Murad och välvd jordkällare i fungerande skick. Fint tomt som omfattar 1.290 kvm. Grönskande trädgård med diverse perenner och buskar. Äppelträd. Parkering på grusad uppfart intill bostaden. Privat och insynsskyddad baksida. Nära till naturen, skola, förskola och centrum. Även närhet till busshållplats. Allt man behöver finns alltså inom bekvämt gångavstånd. Välkommen att boka in er på visningen av denna lilla pärla!

Fakta

42014
895 000 SEK
78 kvm
4 R.O.K
1909
1 290 kvm
31 000 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Norberg Riddartäkten 1:9, Friliggande villa.

Läge

Villa i 1 1/2-plan i populära kvarteret Täkten. Ett perfekt boende för den mindre barnfamiljen eller de med utflugna barn. Nära till naturen, skola, förskola och lekplats. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Centralort är Norberg. Kommunen gränsar till Fagersta och Sala kommun i Västmanlands län samt Avesta, Hedemora och Smedjebacken kommuner i Dalarnas län. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med förskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Andersons konditori m.m. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun.
Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på
medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades. Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet. De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Tomt

Enligt fastighetsregistrets uppgifter är tomten 1.290 kvm. Grönskande trädgård med diverse perenner och buskar. Äppelträd. Parkering på grusad uppfart intill bostaden. Här finns möjlighet till carport- eller garagebygge. Privat och insynsskyddad baksida.

Bostadshus

Charmig 1 1/2-plansvilla på torpargrund. Bostaden är uppförd i timmerstomme, rödmålad panel utvändigt samt tak belagt med plegel. Nya 3-glasfönster från 2019. Boytan är enligt fastighetsregistrets uppgifter 78 kvm. Byggår är enligt fastighetsregistrets uppgifter 1909. Uppvärmningen sker via vattenburen golvvärme i entréplanet kopplat till elpatron. Elradiatorer på övre planet. Luftvärmepump samt en effektiv kamin i vardagsrummet. Kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns.

Rumsbeskrivning i enlighet med följande text:

Entréplan:

Inglasad altan i direkt anslutning till entrén, möblerbar terrass intill. Hall med klinkergolv samt vitmålad panel på väggarna. Skrubb under trappen till det övre planet. Kök med laminatgolv samt tapeter på väggarna. Köksinredning i vit kulör från Ikea Ståt i lantlig stil. Maskinell utrustning i form av kylskåp, spis samt fläkt. Sovrum innanför köket med laminatgolv och tapeter på väggarna. Garderober. Frysbox samt frysskåp. Vardagsrum med trägolv samt tapetserade väggar. Effektiv kamin samt en värmeförflyttare installerad. I fil med vardagsrummet finns ett matrum med laminatgolv samt tapeter på väggarna. Möjlighet att skärma av detta rum till ett sovrum.

Övre plan:

Hall med plastmatta och tapeter på väggarna. Garderob. Duschrum med våtrumsmatta på både golv och väggar. Ny tvättmaskin. Duschplats. Garderob med varmvattenberedare. Tvättställ. Sovrum med trägolv samt tapeter. Garderober.

Uthus

Friggebod på 15 kvm i trästomme samt plåttak. Bra förvaringsmöjligheter.

Vedbod med plåttak.

Murad och välvd jordkällare i fungerande skick.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan parterna.

Driftkostnad

Total driftkostnad
31 000 kr/år varav:
Uppvärming:
16 000 kr
Försäkring:
5 100 kr
Vatten/avlopp:
6 000 kr
Renhållning:
1 900 kr
Sotning:
500 kr
Övrigt:
1 500 kr

Utöver driften tillkommer fastighetsskatten på 3.052 kr/år. Posten "övrigt" avser ved för ca 1 500 kr.

Karta

Budgivning

960 000 SEK

Fakta

42014
895 000 SEK
78 kvm
4 R.O.K
1909
1 290 kvm
31 000 kr/år

Mäklare

Justus Wahlström
Justus Wahlström
Mäklare & auktionsropare

Extra kontaktperson

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt