Bohagen 6

Lövstabruk

Stort bostadshus invid vacker 1700-talsmiljö

Fin bostadsfastighet i Lövstabruk med närhet till den genuina 1700-talsmiljön. Boarea 224 kvm fördelat på 8 r.o.k. i före detta parhus som är ombyggt till enfamiljsbostad. Två stycken enkelgarage finns. Lättskött tomt med gemytlig uteplats på rejält tralldäck. Pendlingsavstånd till Gävle och Uppsala och möjligt att ta sig till Stockholm med bil på ca 2 timmar.

Fakta

42035
2 200 000 SEK
224 kvm
8 R.O.K
1988
1 344 kvm
32 200 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Tierp Skärsättra 1:41, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 1.344 kvm. Lättskött trädgårdstomt med mindre gräsytor, grusad uppfart och gemytlig uteplats på stort tralldäck med dubbla paviljonger.

Läge

Fastigheten ligger i Lövstabruk som är en genuin 1700-tals miljö med herrgård, park, orangeri, bruksgata, kyrka med den berömda Cahmanorgeln, ateljéer, bruksarkiv, konstutställningar, café, värdshus och Barnens Bruk. Lövstabruk är därmed ett uppskattat resmål med mycket att erbjuda. På Lövstabruks värdshus serveras À la carte fredag till söndag och under sommaren har restaurangen öppet alla dagar i veckan. I övrigt går det i Norduppland att upptäcka ett utbud av lokalproducerad mat och gårdsförsäljning.
Från Tierp, ca 3 mils avstånd, går Upptåget med täta förbindelser till Uppsala och Gävle. Till Stockholm tar man sig med bil på ca 2 timmar.
Närmaste kontakt med havet finns vid Karlholmsfjärden på ca 20 minuters bilavstånd. Hållnäshalvön, på ca 20 minuters bilavstånd, erbjuder storslagna naturupplevelser, fiskelägen med försäljning av färsk fisk, fina badplatser och en rik flora och fauna. En kommunal badplats finns också i Lövstabruk. Närmaste ort med service är Skärplinge på ca 1 mils avstånd. Där finns livsmedelsbutiker, bensinmack, pizzeria, Systembolagsombud, distriktssköterskemottagning, skola med klasser F-9, återvinningscentral etcetera.

Bostadshus

Bostadshuset är ett Eksjöhus uppfört år 1988 såsom ett parhus i 2 plan på helgjuten betongplatta med Legalett golvvärme. Regelstomme, utvändigt röd stående träpanel och tak belagt med betongpannor. Fasaden målades om 2019. Treglasfönster. På nedre botten är väggen idag öppnad mellan bostadsdelarna innebärande att bostaden invändigt har karaktär av enfamiljsbostad. Boarea 224 kvm (uppgift från taxeringen) fördelat på 8 r.o.k. enligt följande:

I nedre planet: Eftersom huset tidigare varit två bostäder finns dubbla entréhallar varav den ena har plats för klädförvaring. Trapp till övre plan finns i de båda entréhallarna. Stort kök med matplats, ljus skåpinredning samt bra bänkytor i form av en köksö. Köket är utrustat med inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt och inbyggd diskmaskin. Kombinerat kyl-/frysskåp finns i intilliggande rum. Rymlig matsal och vardagsrum i vinkel med generöst ljusinsläpp. Duschrum med duschhörna, wc och tvättställ. Litet våtrum med tvättpelare. Ytterligare ett våtrum/torkrum med rostfri tvättho och plats för tvättpelare.

I övre planet: Övre planet är fortfarande uppdelat på två bostadsdelar med tre sovrum i varje del (sex totalt). Samtliga sovrum har garderobsförvaring eller klädkammare. Duschrum med duschhörna, wc och tvättställ i ena delen och badrum med badkar, wc och tvättställ i den andra.

Värme och VA

Vattenburet centralvärmeledningssystem kopplat till elpanna (ny 2021). Detta kompletteras med separat Legalett golvvärme i nedre plan samt luft-/luftvärmepump. Frånluftsventilation kopplad till köksfläkt. Kommunalt VA.

Övriga byggnader

Två stycken enkelgarage/förråd med plats för en bil i vardera garage/förråd.

Energideklaration

Energiklass D enligt energideklaration utförd 2022-05-17.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad som bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt 1.832.000 kronor varav för tomtmarken 228.000 kr och för två bostadshusenheter 631.000 kr resp. 973.000 kr.

Inteckningar

Pantbrev finns uttagna å totalt 858.750 kr. Dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut mm.

Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggningen Tierp Skärsättra ga:2 avseende vägar (förvaltas av Lövstabruks norra samfällighetsförening). Fastigheten ligger inom vattenskyddsområde samt inom område för Lövsta bruks byggnadsminne.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Adress till fastigheten

Bohagen 6A & 6B, 819 66 Lövstabruk

Driftkostnad

Total driftkostnad
32 200 kr/år varav:
Uppvärming:
15 000 kr
Försäkring:
5 000 kr
Vatten/avlopp:
12 000 kr
Vägavg/snö:
200 kr

Månadskostnad = ca 3.820 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. I uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel.

Karta

Fakta

42035
2 200 000 SEK
224 kvm
8 R.O.K
1988
1 344 kvm
32 200 kr/år

Mäklare

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt