Skördevägen 28

Fagersta

Välskött villa i Fagersta

Välskött villa på Per-Ols som löpande renoverats mellan 2014-2021. De 104 kvm är fördelade på 4 r.o.k. Renoverat kök från -15 samt fräscht duschrum -15. Ny panel samt tilläggsisolering -16 samt nymålad fasad -20. Fiber finns. De flesta fönstren är uppdaterade till nya 3-glasfönster. Härlig altan på baksidan med soligt läge. Tomten på 783 kvm erbjuder en uppvuxen trädgård med äppelträd, körsbärsträd samt perenner. Bara att flytta in och börja bo.

Omkring 20 minuters promenad eller ca 10 minuter med cykel till Fagersta central och därifrån dagliga järnvägs- och bussförbindelser med bl.a. Västerås och Stockholm. Gångavstånd till ny padelhall, simhall, centrum med diverse butiker samt till skola. Välkommen att boka in er på visning!

Fakta

41127
925 000 SEK
104 kvm
4 R.O.K
1942
783 kvm
36 723 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Fagersta Lars 6, Friliggande villa.

Läge

Fastigheten ligger relativt centralt i Fagersta på populära området Per-Ols. Lugnt villaområde beläget ca 1 km från Fagersta centrum. Gångavstånd till till Per Olsskolan, som är en av tre F-6 skolor i Fagersta. Per Olsskolan är vackert belägen på en sluttning nära skogen och Melingsjön, med tillgång till fotbollsplan, skridskobana, skidspår och pulkabackar. En hoppbacke för skidor finns i närheten. På skolan finns matsal, idrottshall och textilslöjdsal. Även gångavstånd till kommunalt badhus/sporthall med gym samt även till Fagersta centrum. Skogsmarker med fina promenadstigar finns i närområdet. Ca 20 minuters promenad eller ca 10 minuter med cykel till Fagersta central och därifrån dagliga järnvägs- och bussförbindelser med bl.a. Västerås och Stockholm.

Några kilometer från bostaden finns Västanfors hembygdsgård som är norra Västmanlands största turistmål. Här hittar man Handelsbod, kaffestuga, ett 20-tal byggnader från svunna tider samt Rune Lindström-museet. Sommartid kan man äta gott intill kanalen vid Hamnkrogen. I närheten av fastigheten finns även Västanfors IP med möjlighet till skridskoåkning. I Västanfors finns bland annat Ica supermarket, diverse butiker samt pizzerior och restauranger. Fastigheten har även närhet till bl.a. Lindgårdsskolan med årskurs F-6. Även närheten till förskolan Ugglan med fyra avdelningar: Norrgården och Sörgården för barn 1–3 år samt Mellangården och Östangården för barn 3–5 år. Förskolan har nyrustade lokaler med två stora lekhallar. Gården är kuperad och utmanar till många olika lekar. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde, precis intill Granströms berg och en stor skog. I närheten finns även Mariaskolan för år F-6. Mariaskolan har dessutom en nybyggd idrottshall samt slöjdsalar som invigdes år 2015.

Utanför Fagersta finns även fina Ängelsberg, där man förutom världsarvet Engelsbergs bruk även kan besöka världens äldsta bevarade oljeraffinaderi, beläget på Oljeön i sjön Åmänningen. Ängelsberg var redan runt 1900 en samlingsplats för konstnärer och traditionen lever idag vidare i ett galleri och en skulpturpark. I Ängelsberg finns även en restaurang samt sommartid även ett fik.

Fagerstas fina natur uppskattas av många. Bruksleden passerar igenom kommunen och den går bland annat till kommunens högsta punkt, Högbyn, som ligger 241 meter över havet. Leden går även förbi den gamla bruksplatsen Trummelsberg och utsiktstornet vid Landsberget, som är kommunens näst högsta punkt, 217 meter över havet. Det finns ytterligare ett antal vandringsleder och kommunen har även sex naturreservat: Svartberget, Jonhagen, Jönsbacken, Kråksten, Jättåsarna samt Malingsbo-Kloten.

Vatten och sjöar för både fiske och bad finns det gott om och i Abborrtjärn planteras ädelfisk. Badplatsen vid Eskiln besöks flitigt av både turister och stadens invånare. Strömsholms Kanal rinner igenom Fagersta via Ängelsberg på sin väg söderut.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till 783 kvm. Mysig uppvuxen trädgård med äppelträd, körsbärsträd samt perenner. Grusad parkering med bra uppställningsplats.

Bostadshus

Bostadshus med en boyta på 104 kvm och en biyta på 52 kvm. Huset är uppfört år 1942 och är uppfört i ett plan med inredd vind samt ett källarplan. De 104 kvm är fördelade på 4 rok (lilla rummet på det övre planet är medräknat). Uppvärmning i form av pellets (CTC olja/el-panna -06 med pelletsbrännare). Skorstenskanalen är renoverad med insatsrör till pannan -15. Plåttak. Nya 3-glasfönster i nästan hela huset. Huset har fasad bestående av ny panel med tilläggsisolering -16 med nymålad fasad 2017 , och har stomme bestående av rejäl trästomme. Bostaden har löpande renoverats från år 2014. Fiber är indraget. Ny eldragning i hela entréplanet. Nya avloppsrör i bostaden. Altanbygge på bostadens baksida -18, med skyddat och privat läge. Härligt söderläge. Kommunalt vatten och avlopp. Fiber.

Planlösningen ser ut enligt följande:

Entréplan: Ljus och fin entréhall med plats för avhängning av ytterkläder. Stora fönsterpartier ger en ljus hall. Golv belagt med laminat samt nymålade väggar. Rymligt och praktiskt förråd med möjlighet att inreda med hyllsystem för t.ex. sängkläder, handdukar m.m. I direkt anslutning till hallen finns det fina duschrummet som renoverats -15. Ny våtrumsmatta på golv och väggar. Fin badrumsinredning från Ikea med vitt tvättställ, stor vit badrumsspegel samt ett vitt skåp med spegel i fullhöjd. Toalettstol samt pax-fläkt. Duschhörna med glasdörrar. Efter duschrummet finns ett stort sovrum, med laminatgolv och tapeter på väggarna. Två praktiska vita garderobsmöbler som kommer att ingå i överlåtelsen. Fönster mot fram- och baksidan. Direkt till vänster i hallen ligger köket. Detta rum totalrenoverades -15. Köket har vit skåpinredning från Ikea med kakel ovan laminatbänkskivan. Maskinell utrustning i form av kyl och frys i fullhöjd, glaskeramikhäll, ugn samt diskmaskin. Laminatgolv och tapetserade väggar. Praktiskt inbyggt skafferi samt en städskrubb mittemot skafferiet. Matplats vid fönster. Innan köket finns dörren till källaren, samt trappen till det övre planet. Innanför köket ligger matrummet samt vardagsrummet i fil. Härliga ljusa rum med laminatgolv och nymålade väggar. Blottad murstock med möjlighet att koppla in kamin eller liknande i. Här finns även möjlighet att göra ett extra sovrum om så önskas.

Övre plan: Inrett allrum med nytt klickgolv och målad panel på väggar och i taket -20. Blottad murstock. Bra förvaringsmöjligheter i allrummet via två praktiska kattvindar. Inrett litet sovrum med nytt klickgolv samt nymålad panel på väggar samt i taket -20.

Källare: Källaren rymmer pannrum med CTC olja/el-panna från -06 med pelletsbrännare, snickarrum med snickarbänk. Här finns även avlopp samt vatten framdraget. Tvättstuga med tvättmaskin och rostfri tvättho och en intilliggande matkällare. Ytterligare ett stort förrådsrum med ingång från baksidan av huset.

Övriga byggnader

Mindre förråd i plåt, perfekt för cyklar, trädgårdsredskap m.m.

Inteckningar

Pantbrev finns registrerade till totalt 467.500 kr. Det finns 5 st pantbrev. Dessa övertas obelånade av köparen.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet med typkod 220 på totalt 682.000 kr (2021). Markvärdet är 169.000 kr och byggnadsvärdet är 513.000 kr.

Tillträde

Efter överenskommelse mellan köpare och säljare.

Driftkostnad

Total driftkostnad
36 723 kr/år varav:
Uppvärming:
16 140 kr
Försäkring:
3 557 kr
Vatten/avlopp:
6 000 kr
Renhållning:
2 206 kr
Sotning:
420 kr
Hushållsström:
8 400 kr

Uppvärmning avser 6 pall pellets/år som även använts för varmvatten. Driften baseras på ägarnas boende. Utöver driften tillkommer fastighetsavgift om 5.115 kr/år.

Karta

Fakta

41127
925 000 SEK
104 kvm
4 R.O.K
1942
783 kvm
36 723 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt