Kapellvägen 4A

Fagersta

Unik villafastighet i vackra Västanfors, Fagersta.

I fina Västanfors med närhet till slussen, finner ni denna vackra fastighet med en utsökt sekelskiftesvilla med tillhörande gårdshus. Bostäderna är högt belägna med Västanfors kyrka i blickfånget, och med många rum för en stor familj. En sällsynt möjlighet för dig som söker något alldeles extra! Detta är onekligen en fastighet utöver det vanliga med stora möjligheter som både privat boende med stora bostadsytor, för uthyrning eller för generationsboende.

Villan, ursprungligen byggd under slutet av 1800-talet, har en boyta om 185 kvm och en biyta 120 kvm, med 7 rum (varav 4 sovrum) i 3 våningsplan. Huset är mycket vackert med genuin och charmig sekelskifteskänsla. Det är genom åren renoverat och moderniserat inuti, till ett praktiskt och familjevänligt hem. Gårdshuset har en boyta på 40 kvm och biyta på 88 kvm, även detta med byggår under 1800-talets slut, och möjliggör för uthyrning, kontor, generationsboende m.m.

Utöver det unika läget, bjuder fastigheten på flera underbara uteplatser, nylagt gårdsgrus och en trädgård i etage med flertalet fruktträd, perenner och buskar. Endast ett stenkast bort över Strömsholm kanal, ligger Västanfors hembygdsgård med bland annat handelsbod, kaffestuga samt ett flertal äldre byggnader. Gångavstånd till Fagersta centralstation med dagliga turer till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C, vilket innebär utmärkta pendlingsmöjligheter. Fiber finns installerat.

Fakta

41116
2 700 000 SEK
180 kvm
7 R.O.K
1910
1 080 kvm
44 700 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Fagersta Kapellvreten 6, Friliggande villa.

Läge

Fastigheten är belägen i vackra Västanfors i närheten av Västanfors Kyrka och även Slussen, som är namngiven efter kronprinsessan Victoria som också nyinvigde slussen när kanalen firade 200 års jubileum år 1995. Endast ett stenkast bort över Strömsholm kanal, ligger Västanfors hembygdsgård som är norra Västmanlands största turistmål. Här hittar man Handelsbod, kaffestuga, ett 20-tal byggnader från svunna tider samt Rune Lindström-museet. Sommartid kan man äta gott intill kanalen vid Hamnkrogen.

I närheten av fastigheten finns även Västanfors IP med möjlighet till skridskoåkning. Gångavstånd till Fagersta centralstation med dagliga turer från Fagersta C till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C. Även turer till Stockholm. I Västanfors finns bland annat Ica supermarket, diverse butiker samt pizzerior och restauranger. Fastigheten har även gångavstånd till bl.a. Lindgårdsskolan med årskurs F-6. Även närheten till förskolan Ugglan med fyra avdelningar: Norrgården och Sörgården för barn 1–3 år samt Mellangården och Östangården för barn 3–5 år. Förskolan har nyrustade lokaler med två stora lekhallar. Gården är kuperad och utmanar till många olika lekar. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde, precis intill Granströms berg och en stor skog. I närheten finns även Mariaskolan för år F-6. Mariaskolan har dessutom en nybyggd idrottshall samt slöjdsalar som invigdes år 2015.

Endast några kilometer till badhus/sporthall med gym, lasarett med apotek och direkt närhet till Per Olsskolan, som är en av tre F-6 skolor i Fagersta. Per Olsskolan är vackert belägen på en sluttning nära skogen och Melingsjön, med tillgång till fotbollsplan, skridskobana, skidspår och pulkabackar. En hoppbacke för skidor finns i närheten. På skolan finns matsal, idrottshall och textilslöjdsal. Gångavstånd till högstadium och gymnasium. Även gångavstånd till Fagersta centrum med diverse livsmedelsbutiker, pizzerior, Handelsbanken m.m. Skogsmarker med fina promenadstigar finns i närområdet.

Utanför Fagersta finns även fina Ängelsberg, där man förutom världsarvet Engelsbergs bruk även kan besöka världens äldsta bevarade oljeraffinaderi, beläget på Oljeön i sjön Åmänningen. Ängelsberg var redan runt 1900 en samlingsplats för konstnärer och traditionen lever idag vidare i ett galleri och en skulpturpark.

Fagerstas fina natur uppskattas av många. Bruksleden passerar igenom kommunen och den går bland annat till kommunens högsta punkt, Högbyn, som ligger 241 meter över havet. Leden går även förbi den gamla bruksplatsen Trummelsberg och utsiktstornet vid Landsberget, som är kommunens näst högsta punkt, 217 meter över havet. Det finns ytterligare ett antal vandringsleder och kommunen har även sex naturreservat: Svartberget, Jonhagen, Jönsbacken, Kråksten, Jättåsarna samt Malingsbo-Kloten.

Vatten och sjöar för både fiske och bad finns det gott om och i Abborrtjärn planteras ädelfisk. Badplatsen vid Eskiln besöks flitigt av både turister och stadens invånare. Strömsholms Kanal rinner igenom Fagersta via Ängelsberg på sin väg söderut.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till totalt 1.502 kvm. (Fagersta Kapellvreten 6 är 1.080 kvm och Kapellvreten 7 är 422 kvm). Högt belägen, lummig och uppvuxen tomt med staket och syrenhäck i tomtgräns. Äppelträd samt bärbuskar. Diverse perenner. En riktig oas med ett pietetsfullt intryck. Mysig och skyddad uteplats på gaveln i S. Bra parkeringsmöjligheter på den grusade gårdsplanen.

Bostadshus

Vackert bostadshus i timmerstomme, målad panel utvändigt samt korrugerat plåttak. Bostadshuset har både torpargrund samt källargrund. Enligt fastighetsregistret är bostaden uppförd år 1909 (men är troligtvis från slutet av 1800-talet) och har en boyta på 185 kvm samt en biyta på 120 kvm. Både 2-glasfönster och 3-glasfönster. Uppvärmningen sker via elradiatorer, två effektiva luftvärmepumpar (entréplan 2019 samt övre plan 2016) samt en effektiv och väl tilltagen Tulikivi täljstenskamin. Kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns installerat.

Entréplan: Stor härlig takbelagd veranda i anslutning till entrén. Stor rymlig hall med plastmagtta på golvet, målade väggar samt en klädkammare. Plats för hallmöbel. Stor rejäl Tulikivi täljstenskamin. Allrum/matrum med plats för matsdalsmöbel vid fins burspråk, vitvaxade trägolv, målade väggar samt en fin kakelugn (ej i bruk). Innanför detta rummet finns ett vardagsrum med vitvaxade trägolv samt målade väggar. Även här finns en kakelugn som inte är i bruk. Infällda spotlights i fönstersmygarna både i matrummet samt i vardagsrummet. Duschrum med klinker på golvet samt vitmålad panel på väggarna. Duschhörna med kakel på väggarna, väggar av glasbetong. Tvättställ, toalettstol samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Inbyggd (dörrar finns) varmvattenberedare som rymmer ca 110 liter. Bastu från 2018 med glasdörr, elaggregat och två lavar, fönster mot baksidan. Fint kök med trägolv samt nymålade väggar. Nytt vitt kakel ovan bänkskivan samt runt fönstret vid bänkskivan. Vedspis med murad kåpa ovan. Maskinell utrustning såsom kyl/frys, samt diskmaskin. Spis samt fläkt i spiskåpan. Praktiskt skafferi med optimal förvaring. Gråmålad skåpinredning. I kombination med köket finns matrum med blottade timmerstockar.

Det övre planet innehar en stor möblerbar hall med vitvaxat trägolv samt målade väggar. Kontorshörna med heltäckningsmatta samt målade väggar. Renoverat badrum från 2016 med klinker och kaklade väggar. Badkar med bubbelfunktion. Vägghängd toalettstol samt tvättställ. Sovrum med trägolv och målade väggar. Inredd stor kattvind (kan även nyttjas som mindre sovrum) med heltäckningsmatta på golvet samt målade väggar. Fint sovrum med vitvaxat trägolv och målade väggar. Stort fint sovrum med vitvaxat trägolv, målade väggar samt utgång till härlig balkong som renoverats 2019. Garderober med skjutdörrar.

Gårdshus

Fint gårdshus i 1 1/2-plan med torpargrund. Timmerstomme, panel utvändigt samt korrugerat plåttak. Både el, vatten och avlopp finns indraget här. Enligt fastighetsregistret är byggåret 1910, och boytan 40 kvm samt biytan 88 kvm. Entréplanet utgörs av oinredda och oisolerade ytor i form av snickarbod, vedbod samt praktiska förrådsutrymmen. Det övre planet består av en trevlig lägenhet om 2 rok. Lägenheten värms upp via elradiatorer och består av en hall, ett kök med plastmatta på golvet, panel och tapeter på väggarna samt vit skåpinredning. Vitvaror såsom spis, liten diskmaskin samt kyl/frys. Sovrum med plastmatta samt tapetserade väggar. Vardagsrum med laminatgolv, tapeter och en vacker kakelugn (ej i bruk). Duschrum med våtrumsmatta på golvet samt panel på väggarna. Duschhörna med våtrumsmatta på både golv och väggar.

Uthus

Enklare lekstuga i trästomme och papptak.

Vedbod i trästomme, panel samt korrugerat plåttak.

Bakom gårdshuset finns en vidbyggd carport med plats för 2 bilar om så önskas.

Taxeringsvärde 2018

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220, med ett taxeringsvärde på totalt 1.305.000 kr, varav byggnadsvärde är 1.120.000 kr och markvärde 185.000 kr.

Inteckningar

Det finns 12 elektroniska pantbrev på fastigheten som uppgår till 2.240.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Energideklaration

Utförd 2013-10-17 med Energiprestanda: 152 kWh/m² och år.

Tillträde

Omgående eller enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Driftkostnad

Total driftkostnad
44 700 kr/år varav:
Uppvärming:
29 000 kr
Försäkring:
5 500 kr
Vatten/avlopp:
7 000 kr
Renhållning:
2 700 kr
Sotning:
500 kr

Utöver den årliga driften tillkommer den kommunala fastighetsavgiften på 8.524 kr/år.

Karta

Fakta

41116
2 700 000 SEK
180 kvm
7 R.O.K
1910
1 080 kvm
44 700 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt