Älvvägen 23

Nyland

Villa i Prästmon med två lägenheter om 3 r.o.k. vardera

Stor villa med två lägenheter i vackra Prästmon, lägenheterna ligger på olika plan och har båda 3 rum och kök samt separata ingångar, det finns även en trappa mellan våningarna om du vill nyttja hela fastigheten själv. Här finns mycket bevarat såsom kakelugnar och trägolv i några rum, stor tomt med odlingsmöjligheter och uthus med potential.

Prästmon -Torsåkerbygden är en bygd med rik historia. Idag präglas landskapet av jordbruksbyggd med många inflyttade och det är ett trevligt och lugnt samhälle beläget ca 9 km norr om Nyland centrum med samhällsservice såsom vårdcentral och matvaruaffär. Från fastigheten är det gångavstånd till älven, busshållplats, samt ca 3 km till tåg och flygplats,
Det finns en aktiv engagerad samhällsförening, samlingspunkter såsom Hola folkhögskola med kurser, konserter, föredrag och evenemang samt Församlingshemmet med lokala evenemang.

Fakta

41067
495 000 SEK
181 kvm
6 R.O.K
1925
4 875 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Kramfors Hola 4:11 & 4:13, Friliggande villa.

Tomt

Fastigheterna har en sammanlagd areal på 4.875 kvm enligt fastighetsutdrag. Tomten består av väl omhändertagna gräsytor, trädgårdsland, buskar m.m.

Bostadshus

Bostadshus i 2 plan med 6 rum och två kök, uppförd 1925 enligt fastighetsutdrag i trä med delvis källargrund och delvis torpargrund, tegeltak och delvis stående och liggande träpanel på yttervägg. Mestadels handblåsta glas med innanfönster.
Boarean är enligt fastighetsregistret 181 kvm (biarea 36 kvm) fördelat enligt nedan:

Entréplan: Entré till yttre hall med garderob, plastmatta på golv och träpanel på vägg, vidare in till inre hall med flertalet garderober samt hatthylla. Ingång till duschrum utrustat med dusch, toalett och tvättställ, plastmatta på väggar och golv.
Till vänster från hallen når du kök utrustat med köksförvaring, spis, kyl och diskmaskin, här finns plats för matgrupp och ytskikten består av delvis tapetserade väggar och plastmatta på golv.
Från denna del av hallen når du även sovrum med inbyggda garderober och plats för dubbelsäng, ytskikt av tapetserade väggar och plastmatta på golv. Här finns också trappa upp till övre plan.
Vidare genom hallen når du rymligt vardagsrum med kakelugn (okänt skick), trägolv och tapetserade väggar, här finns också utgång till inglasad altan med plats för sittgrupp.
Vidare genom vardagsrummet finns stor öppning med vikdörrar som går att öppna för än mer generös yta till vardagsrummet eller använd som separat rum t.ex. sovrum.

Övre plan: Hall med ingång till WC utrustat med toalett och tvättställ samt inre hall som leder in till köket utrustat med köksförvaring, spis, skafferi, kyl och frys. vidare två rum i fil med stor öppning mellan, det första rummet har förvaringsutrymme samt ytskikt av plastmatta på golv och tapetserade väggar, vidare in till vardagsrum med kakelugn (okänt skick), trägolv och tapetserade väggar. Sovrummet är beläget mellan hall och vardagsrum och har kakelugn (okänt skick) ytskikt av heltäckningsmatta på golv och tapetserade väggar.

Källarplan: Gjuten källare under delar av bostadshuset med förvaringsutrymmen, tvättmaskin och oljepannan.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning via oljepanna kopplat till vattenburet system. Bredbandsfiber finns.

Uthus

Uthus uppförd i trä med tegeltak med bland annat förvaringsmöjligheter och vedbod, uthuset är även lämpat djurhållning.

Taxeringsvärde

Fastigheten Kramfors Hola 4:11 & 4:13 är samtaxerade såsom småhusenhet (typkod 200). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 183.000 kronor, varav markvärde 42.000 kronor och byggnadsvärde 141.000 kronor.
Nya taxeringsvärden 2021 ligger på totalt 246.000 kr varav markvärde 65.000 kr och byggnadsvärde 181.000 kr.

Inteckningar

Det finns 1 st inteckning som uppgår till 36.500 kronor. Inteckningen övertas obelånad av köparen.

Servitut

Fastigheten är del i gemensamhetsanläggningen Kramfors Hola ga:3 gällande väg som förvaltas av Älvvägens Samfällighetsförening.
Det finns ett förmånsservitut gällande väg.

Driftkostnad

Hushållsel 7.826 kr uppvärmning 50.000 kr, försäkring 7.689 kr, vatten/avlopp 6.623 kr, väg-/snöavgift 800 kr, sotning 477 kr. Totalt per år 73.415 kr. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetavgift 1.373 kr/år.
Observera att detta endast är en uppskattning baserad på nuvarande ägares användning

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Kramfors kör norrut på väg 90 i ca 10,5 km, sväng höger in på väg 333 och kör ca 4,3 km, sväng vänster och kör ca 6,9 km, sväng höger in på Älvvägen och kör ca 67 m, sväng vänster och kör ca 439 m och du är framme vid fastigheten. Se även karta.
Adress: Älvvägen 23, 873 93 Nyland

Fakta

41067
495 000 SEK
181 kvm
6 R.O.K
1925
4 875 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt