Berge 706

Fränsta

Villa i Fränsta

Bostadshus i två plan beläget i Berge, strax öster om centrala Fränsta. Trivsam tomt om 2.710 kvm. Huset har senaste åren använts som fritidsbostad (uppvärmt året runt) men kan med fördel även nyttjas som permanentbostad. Huset har fem rum och kök fördelat på en boarea om ca 129 kvm. Flera av rummen samt köket är nyligen renoverade. På tomten finns även två stycken förrådsbyggnader. Objektnummer 41004.

Fakta

41004
650 000 SEK
129 kvm
5 R.O.K
1938
2 710 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ånge Berge 10:1, Friliggande villa.

Tomt

Fastighetens areal uppgår enligt fastighetsregistret till 2.710 kvm. Tomten har en egen väg in och omges av en slänt som skärmar av mot E14 och skogsytor på var sida om tomten för insynsskydd. På tomten finns gräsytor och parkeringsplats.

Bostadshus

Bostadshus från 1938 uppfört i två plan på torpargrund. Huset är byggt i trä med liggande träpanel och tak belagt med plåt.

Boarean uppgår enligt fastighetsregistret till 75 kvm (missvisande) med biarea 54 kvm som troligtvis är den boarean som finns på övre plan. Husets totala boarea är därmed uppskattad till 129 kvm fördelad enligt följande:
Entréplan: Kallfarstu med ingång till rymlig hall med kök direkt till höger. Köket är nyligen renoverat och är fullt utrustat med kyl- och frysskåp, diskmaskin, spishäll med fläkt, ugn och mikrovågsugn samt vedspis (ej godkänd för eldning). Modern och fräsch finish. Innanför köket finns ett stort sovrum som i sin tur ligger i anslutning till husets vardagsrum. Sovrummet kan med fördel användas som matsal då det finns gott om utrymme för sovrum på övre plan. Dock finns även stor plats i köket för matgrupp. Från vardagsrummet når man åter igen hallen som också har ingång till husets badrum bestående av dusch, wc och tvättställ. I anslutning till hallen finns slutligen även pannrum innehållande tvättmaskin, varmvattenberedare och elpatron för värmesystemet.
Övre plan: Övre plan består av två stycken sovrum, ett vardagsrum/allrum med vedkamin (ej godkänd för eldning) samt en sovalkov och ett oinrett rum som är tilltänkt badrum.

Följande åtgärder har gjorts sedan 2016:
2016: Målat fasad och tak.
2017: Ny varmvattenberedare.
2018: Ny elpatron, ny fasadbelysning, ny pump och slang i vattenbrunn, skorstensrenovering ovan takplåt.
2019: Förråd/friggebod byggdes
2020: Nymålad farstu samt nytt golv, nygrusad väg och parkering samt ordninggjorda gräsmattor.
Under dessa år har flertalet rum renoverats med nya tapeter och golv samt målade tak och snickerier därtill inkl. hall och trappa. Köket har även det renoverats med ny inredning, diskho, kran, häll, ugn, fläkt, micro, diskmaskin, spotlights i tak, nytt golv och nya ytskikt på väggar och tak.

Fastigheten har eget vatten och avlopp.
Uppvärmning sker med hjälp av vattenburet värmesystem kopplat till elpatron/elpanna. I hallen sitter även en luftvärmepump som komplement (årsmodell oklar, pumpen fanns installerad i huset när nuvarande ägare köpte 2014). Vedspis i kök och vedkamin på övre plan är ej godkända för eldning.

Övriga byggnader

På fastigheten finns två stycken förrådsbyggnader, en lite mindre uppförd i trä med papptak (uppfört 2019) samt ett lite större med plåtad fasad samt plåttak. På fastigheten finns även en jordkällare.

Driftkostnad

Uppvärmning 19.812 kr, försäkring 4.149 kr, vatten/avlopp 1.359 kr, renhållning 1.350 kr, sotning 500 kr, väg-/snöavgift 1.000 kr. Total summa per år 28.161kr = ca 2.347 kr/mån. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning.

Lösöre

En del av det lösöre som finns på fastigheten kan säljaren tänka sig att överlåta till köparen om intresse finns. Detta sker i så fall genom separat överenskommelse.

Energideklaration

Fastigheten har nyttjats som fritidsbostad och undantas därför från kravet om energideklaration.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet, bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 121.000 kr varav bostadshus 91.000 kr och tomtmark 30.000 kr.

Inteckningar

Det finns ett datapantbrev om 200.000 kronor. Detta tas obelånat över av köparen vid tillträdet.

Servitut m.m.

Det finns inga servitut eller nyttjanderätter inskrivna i fastighetsregistret.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Sundsvall följ E14 västerut ca 65 km. Sväng av E14 till vänster (vid första avfarten mot Fränsta centrum), följ vägen ca 200 meter, därefter sväng höger och direkt höger igen. Fastigheten ligger ca 50 meter in. Se även utsatta skyltar (inför visning) och vägbeskrivning/GPS.
Adress: Berge 706, 840 12 Fränsta.

Fakta

41004
650 000 SEK
129 kvm
5 R.O.K
1938
2 710 kvm

Mäklare

Karin Hildingsson
Karin Hildingsson
Mäklare & skogsmästare

Extra kontaktperson

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt