Rosenstigen 29

Norberg

Mycket bekvämt boende i centrala Norberg

På barnvänliga och populära området Rosenstigen, finner ni detta radhus. Radhusets 101 kvm fördelas på 4 rok, med möjlighet att få 5 rok. På entréplanet finner man matrum, kök, vardagsrum samt en tvättstuga. Det övre planet innefattar ett stort delningsbart allrum samt 2 sovrum, klädkammare och badrum. Lättskött och plan trädgård på baksidan med grönområde precis utanför. Plats för till exempel terassbygge intill entrén på framsidan. Bostaden har idag ytskikt i original med renoveringsbehov och därav ges chansen för en ny ägare att uppdatera interiört efter sitt eget tycke och smak. Gångavstånd till förskola/skola samt centrum med diverse butiker, busstation m.m. Ny lekplats ett stenkast bort.

Fakta

41001
495 000 SEK
101 kvm
4 R.O.K
1958
144 kvm
40 370 kr/år

Visningar

Lördag 30 jan kl 11:30-12:15
Anmälan krävs - vänligen kontakta fastighetsmäklaren för anmälan.

Typ

Fastigheten Norberg Violen 16, Radhus.

Tomt

Fastighetens tomt omfattar 144 kvm enligt fastighetsregistrets uppgifter. Tomten gränsar mot grönområde och har vinbärsbuskar på baksidan samt även en plan gräsmatta. Framsidan erbjuder plats för terrassbygge eller liknande. Här finns även en parkeringsplats och även en praktisk redskapsbod uppförd i trä med plåttak. Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats på gatan intill bostaden. Kostnad 50 kr/månad. Även möjlighet att hyra bilplats med carport 150 kr/månad (kösystem för bägge parkeringsalternativen).

Läge

Välplanerat och bra beläget radhus i 2-plan på fina Rosenstigen. Ett perfekt och lättskött boende för barnfamiljen. Nära till naturen, skola, förskola och en helt ny lekplats. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Centralort är Norberg. Kommunen gränsar till Fagersta och Sala kommuner i Västmanlands län samt Avesta, Hedemora och Smedjebacken kommuner i Dalarnas län. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med förskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Andersons konditori m.m. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun. Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades. Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet. De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Bostad

Praktiskt och rymligt radhus om 4 rok (möjlighet finns till totalt 5 rok) i 2-plan uppförd år 1959 på gjuten platta. Radhuset har omlagt tak (ny papp, läkt samt betongpannor) från ca år 2015. Radhuset har stomme i betong samt fasadbeklädnad med coloroc. 2-glasfönster i hela bostaden. Bostaden är totalt 101 kvm och består av 4 rok. Möjlighet finns att göra ytterligare ett rum på det övre planet, idag nyttjas detta utrymme som allrum. Därav kan man få 4 sovrum i bostaden. Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning via elradiatorer. Bostaden har idag ytskikt i original med renoveringsbehov och därav ges chansen för en ny ägare att uppdatera interiört efter sitt eget tycke och smak.

Entréplan:

Insynsskyddad entré med möjlighet till terrassbygge i direkt anslutning intill ingången. Hall med plastmatta och panel på väggarna. Matplats med plastmatta på golvet och panel på väggarna. Skrubb under trappen till det övre planet med bra förvaringsmöjligheter. Garderober. Kök med plastmatta på golvet och panel på väggarna. Kyl/frys, spis samt fläkt. Kakel ovan diskbänken. Innanför köket finns en groventré/tvättstuga med utgång till baksidan. Här finns en varmvattenberedare från 2013, tvättmaskin, tvättho samt skafferi. Praktiskt utrymme. Vardagsrum med heltäckningsmatta samt tapetserade väggarna.

Övre plan:

Trapphus med tapeter på väggarna. Stort allrum med möjlighet att dela av till extra sovrum om så önskas. Plastmatta samt tapeter. Klädkammare och garderober. Sovrum med plastmatta samt tapeter på väggarna. Ännu ett sovrum med plastmatta samt tapeter på väggarna. Badrum med klinkergolv och våtrumsmatta på väggarna. Badkar, toalettstol samt tvättställ med spegelskåp ovan.

Taxeringsväre

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220 på totalt 387.000 kr. Därav byggnadsvärde 301.000 kr och markvärde 86.000 kr.

Inteckningar

Pantbrev finns registrerade till totalt 240.000 kr. Det finns 3 datapantbrev totalt. Dessa övertas
obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Tillträde

Från och med 1 mars eller enligt överenskommelse emellan parterna.

Objektnummer

41001

Driftkostnad

Total driftkostnad
40 370 kr/år varav:
Uppvärming:
17 000 kr
Försäkring:
5 770 kr
Vatten/avlopp:
8 000 kr
Samfällighet:
9 600 kr

Utöver den årliga driften tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 2 902 kr/år. Observera att driften är ungefärlig och baserad på ägarens boende. Samfällighetsavgiften inkluderar Renhållning och Canal Digital Grundutbud.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Norberg Violen GA:7

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm Avtalsservitut Ledning Mm

Karta

Fakta

41001
495 000 SEK
101 kvm
4 R.O.K
1958
144 kvm
40 370 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt