Veckholms-Åkerby 6

Enköping

Totalrenoverad 1800-talsbostad i lantlig idyll utanför Enköping. På pendlingsavstånd från Stockholm erbjuder denna fastighet generösa bostadsytor, inrett hemmakontor i separat kontorshus samt ytterligare hus. Boarea 212 kvm fördelat på 9 r.o.k. Uppvärmd pool med insynsskyddat soldäck. Lummig trädgård med olika fruktträd och perenner. Närhet till Mälaren.

Fakta

41092
6 000 000 SEK
212 kvm
9 R.O.K
3 129 kvm
45 333 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Enköping Veckholms-Åkerby 1:15, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 3.129 kvadratmeter. Uppvuxen trädgårdstomt med ett flertal gamla äppelträd, gräsytor och flera nyanlagda perennrabatter samt en syrenberså.

Läge

Fastigheten ligger ca 20 km sydost om Enköping i Södra Trögd, vackert med utsikt över öppet odlingslandskap samt med skog på avstånd. Fastigheten ligger relativt ostört i fint sydostläge med mycket sol. I närmaste omgivningarna finns flera skogs- och strövområden samt flera hästgårdar. Avstånd till Mälaren är cirka 8 km. Det finns gott om naturbad i området, bland annat Fånö, Härjarö, Ön och Koffsan. Närmaste skola ligger i Lillkyrka samhälle (klass F-6), avstånd ca 10 km, dit skolbuss går. Närmaste samhälle med service är Grillby, avstånd ca 11 km, och där finns bl.a. förskola, skola, restaurang, livsmedelsaffär, idrottsanläggningar samt några butiker. Strax norr om Grillby finns motorvägspåfart till E 18 och därifrån ca 60 km till Stockholm respektive knappt 45 km till Västerås. Till Uppsala är avståndet ca 50 km.

Bostadshus

Uppfört ursprungligen enligt uppgift i mitten av 1800-talet samt tillbyggd senast år 1998 till nuvarande utseende. Stomme i liggande timmer i ursprungsdelen och resvirke i tillbyggnadsdelarna. Utvändigt röd träpanel och tak belagt med svart delvis nymålad skivtäckt planplåt. Torpargrund delvis med natursten och delvis med betongsockel. Huset innehåller 9 rum och kök fördelat på 212 kvadratmeter boarea enligt följande:

I nedre planet: Stort vardagsrum med murad öppen spis inkl. braskassett, burspråk åt väster och delvis högt i tak till nock. Klinkergolv med golvvärme i detta rum samt till övervägande del även i resten av det nedre planet. Två av de mindre rummen har karaktär av glasverandor med småspröjsade fönster och egna dörrar ut till tomten. Välutrustat matlagningskök med en större och en mindre avdelning samt med separat groventré till husets framsida. Köket är inrett år 2008 och har inbyggda mikro- och varmluftsugnar, keramikhäll, köksfläkt, kombinerat kyl/frysskåp av golvmodell samt skafferi. Samtliga hushållsmaskiner är av fabrikat Miele. Diskmaskin i den mindre, separata avdelningen invid ytterdörren. Murkåpa över en gammaldags svart fungerande gjutjärnsvedspis samt uppvärmt klinkergolv. Sällskapsrum med trägolv och en fungerande rektangulär kakelugn. Huvudentré med halvtrappa till vardagsrummet. Till höger om entrén finns ett manöverrum med värmepumpen, poolutrustning samt vattenutrustning med avhärdningsaggregat etc. Dessutom tvättpelare med tvättmaskin från 2017 samt torktumlare. Badrum i samma tillbyggnadsdel med hörnbadkar, bastu, tvättställ och wc. Klinker på väggar + uppvärmt sjöstensgolv. Ingång till entréhallen från två håll. På baksidan utgång till stor, insynsskyddad uteplats av tryckimpregnerat virke och med en ca 20 kvm swimmingpool. Därutöver finns ett gästrum.

I övre planet: Två stora sovrum med plats för dubbelsängar. Det ena sovrummet har en inbyggd hel garderobsvägg med skjutdörrsystem. Två klädkammare varav en mycket rymligt (som ett eget litet rum). Helkaklat duschrum med duschkabin, wc och tvättställ i Miller-kommod. Möblerbar hall under snedtak och från denna öppet ner mot vardagsrummet i det nedre planet. TV-rum med laminatgolv.

Värme och VA

Uppvärmning från värmepump installerad år 2016 av märke Viessmann som är kopplat till jordvärme. Även ny ackumulator m.m. från Viessmann. Luftburna kanaler under stor del av golven i det nedre planet av märket Legalett-system. Vatten från egen brunn och avlopp till trekammarbrunn på 3,5 kubikmeter samt en upphöjd infiltrationsbädd byggd 2011.

Övriga byggnader

Hemmakontor - Vacker, timrad lillstuga. Stomme i synligt liggande timmer, byggd över en jordkällare med naturstensväggar. Byggnaden har indraget elsystem och är inredd med två kontorsplatser. Uppvärmning av elelement. Byggnadsarea ca 20 kvm.

Friggebod - med stomme i trä på plintgrund uppförd i slutet av 1990-talet. Byggnadsarea ca 15 kvm. Isolerad och med indragen el.

Enklare garage - nyttjas bl.a. som förvaring av utemöbler, gräsklippare m.m. Äldre träbyggnad med svart korrugerat plåttak från 2011. Byggnadsarea ca 20 kvm.

Magasin/förråd - även detta en äldre träbyggnad. Tak med eternit och plintgrund. Byggnadsarea ca 15 kvm.

Den större magasinsbyggnaden är uppförd i trä i 1 ½ plan, delvis stomme med liggande timmer. Betonggolv i stor del av byggnaden. Plåttak från 2013. Byggnadsarea ca 35 kvm.

Därutöver finns en liten pergola under skivtäckt planplåt.

Energideklaration

Energiklass D enligt energideklaration upprättad 2021-08-20.

Taxeringsvärde 2021

Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt kronor 2.415.000:- varav för tomtmarken kronor 515.000:- och för bostadsbyggnaden kronor 1.900.000:-.

Inteckningar

Pantbrev finns uttaget å sammanlagt 3.145.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut mm.

Inga kända servitut finns.

Bredband

Fastigheten är anmäld för bredband via IP-Only. Anslutningskostnad betalas av köparen. Anslutningsavgift: 17 900 kr efter avdrag. Abonnemang bundet 24 månader med Allente 500/500 Mbit + TV.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Trygg överlåtelse

Fastigheten är förbesiktigad och ägaren har tecknat en säljaransvarsförsäkring. Genom en säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

Adress till fastigheten

Veckholms-Åkerby 6, 745 99 Enköping

Driftkostnad

Total driftkostnad
45 333 kr/år varav:
Uppvärming:
30 700 kr
Försäkring:
10 000 kr
Vatten/avlopp:
1 100 kr
Renhållning:
2 633 kr
Sotning:
900 kr

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8.524 kr. Månadskostnad = ca 4.500 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. I uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel.

Karta

Budgivning

7 150 000 SEK

Fakta

41092
6 000 000 SEK
212 kvm
9 R.O.K
3 129 kvm
45 333 kr/år

Mäklare

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt