Kalvhaga 514

Näsviken

Villa i Kalvhaga, Hudiksvall

Välkommen till Kalvhaga och boende i enskilt läge med generösa ytor samt närhet till naturen med både skog och sjö. Bostadshus om 6 rum och kök varsamt renoverat med medvetna material och färgval samt mycket bevarat från förr såsom 2 stycken kakelugnar, vedspis samt breda trätiljor och lockpanelstak i flera rum. Bagarstuga med två rum och kokvrå samt härbre med kombinerat kök/sällskapsrum och sovloft. Jordkällare och lada vidbyggd med bostadshuset. Tomt om 6.315 kvm med vidsträckt utsikt.

Kalvhaga är belägen i naturskönt område ca 2 mil nordväst om Hudiksvall, bad och båtbrygga finns några hundra meter bort i södra Dellen och ca 5,7 km från fastigheten ligger Näsviken med bland annat skola f-6, förskola och livsmedelsaffär.

Fakta

40148
1 900 000 SEK
154 kvm
6 R.O.K
1909
6 315 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Hudiksvall Kalvhaga 13:2, Friliggande villa.

Tomt

Fastighetens tomt är enligt fastighetsregistret 6.315 kvm och består bland annat av gräsmatta, äppelträd, vinbärsbuskar och rosenbuskar.

Bostadhus

Bostadshus uppförd i 2 plan 1909 enligt fastighetsutdrag med timmerstomme, stående träpanel på yttervägg, 2-glas fönster, delvis torpargrund och delvis källargrund samt tak delvis belagt med tegel och delvis belagt med plåt.
Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 154 kvm (biarea 11 kvm) fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång via farstukvist till mindre hall med ytskikt av laminat på golv samt bröstpanel och tapet på vägg, här finns avhängningsmöjligheter, trappa ner till källare samt ingång till rymlig möblerbar innerhall med ytskikt av laminat på golv och tapetserade väggar, här finns trappa upp till övre plan, klädkammare samt ingång till duschrum (2009) utrustat med dusch, tvättmaskin, tvättställ, varmvattenberedare och toalett, ytskikt av våtrumstapet och våtrumsmatta.
Till höger hittas rymligt sovrum med ljusinsläpp från 3 stycken fönster samt utgång till ladan, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar.
Vidare genom innerhallen hittas Entré nummer två med hall och pardörrar ut till trätrappa, ytskikt av trägolv samt bröstpanel och tapet på väggar. Rakt fram från Entrén hittas köket som är utrustat med köksförvaring, vedspis, spis med varmluftsugn, kyl och frys, ytskikt av trägolv, bröstpanel och tapet på vägg samt kakel kring vedspis och ovan arbetsytor. Vidare genom köket finns ett mindre sovrum med kakelugn, trägolv och tapetserade väggar. Mellan sovrum och hall ligger vardagsrum med ljusinsläpp från 3 stycken fönster, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar.

Övre plan: Inredningsbar hall med ingång till 2 sovrum, WC samt sällskapsrum enligt nedan.
Sovrum med kakelugn, inbyggda garderober och plats för dubbelsäng, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar.
Rymligt sovrum med ljusinsläpp från 3 väderstreck, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar.
Sällskapsrum med synliga bjälkar i taket och med stor yta under snedtak, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar.
WC utrustad med toalett och tvättställ, ytskikt av kakel och klinker samt målade skivor på delar av vägg, denna WC är ej vinterisolerad och töms enkelt på vintern för att undvika frysskador.

Källarplan: Källaren som finns under ladan har tidigare använts som ladugård och idag har man bland annat förstärkt skalmuren med genomgående bult och här hittas stora förvaringsutrymmen med möjlighet att inreda till tex hobbyrum. Isolerat rum där inkommande vatten är beläget.

Borrat vatten och avlopp från toalett av typen sluten tank och resterande avfallsvatten går till eget avlopp med infiltration, uppvärmning via direktverkande el samt eldstäder. Fiber kommer att installeras för fastigheten och kostnaden för detta betalas av köparen och ligger på 21.015 efter Rut/Rot.

Övriga byggnader

Bagarstuga uppfört i timmer med tak belagt av betongpannor. Vardagsrum med eldningsbar öppen spis och sovrum med plats för dubbelsäng samt kokvrå utrustad med köksförvaring, tvättställ, micro och mindre spis.

Härbre uppfört i timmer med tak av betongpannor. Rymligt kök kombinerat med sällskapsrum på Entréplan och sovloft med plats för 3-4 bäddar samt inbyggda garderober.

Lada uppförd i trä med plåttak vidbyggt med bostadshuset.

Jordkällare.

Utedass uppfört i trä.

Lösöre

Visst lösöre kommer att ingå i försäljning, De två lyktstolpar med solcellslösning ingår ej i försäljningen och kommer att flyttas från fastigheten före tillträde.

Taxeringsvärde

Fastigheten Hudiksvall Kalvhaga 13:2 taxerad såsom småhusenhet bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på denna fastigheten uppgår till 469.000 kronor varav Byggnadsvärde 344.000 kr och markvärde 125.000 kr

Driftkostnad

Hushållsel inkl. Uppvärmning 16.661 kr, Försäkring 3.179 kr, Vatten/avlopp 4.500 kr, Renhållning 4.188 kr, Väg-/snöavgift 1.500 kr, samfällighet 851 kr. Totalt 30.879 kr/år Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 3.830 kr/år

Inteckningar

Det finns 2 st inteckningar som uppgår till 1.055.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m m

Andel i gemensamhetsanläggning Hudiksvall Kalvhaga GA:1 med ändamålet vägar som förvaltas av Kalvhaga-söderängs samfällighetsförening.

Karta

Vägbeskrivning

Från Hudiksvall ta väg 84 och kör ca 7,3 km, sväng vänster och kör ca 2,9 km, sväng vänster och kör ca 3,9 km, sväng vänster och kör ca 1,7 km, sväng vänster och kör ca 500 m och fastigheten ligger på höger sida. Se även karta och skyltar.

Budgivning

2 300 000 SEK

Fakta

40148
1 900 000 SEK
154 kvm
6 R.O.K
1909
6 315 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt