Kaggården

Gagnef

Lantligt belägen fastighet i den lilla byn Gråda ca 3 km nordväst om Gagnef. Österdalälven flyter knappt 200 väster om fastigheten fågelvägen. Gemensam båt- och badplats finns ca 250 m bilväg från fastigheten och med båt är det möjligt att ta sig hela vägen upp till Siljan. På den 1.313 kvm stora tomten finns huvudbyggnad, gäststuga, bagarstuga och garage. Samtliga rödfärgade timmerbyggander med tegeltak. Därutöver finns en jordkällare och ett växthus. Huvudbyggnaden till stora delar renoverad invändigt de senaste två åren. Flera fungerande eldstäder. Tomten gränsar mot den lilla bygatan åt ett håll, mot grannfastigheter åt två håll samt mot öppet odlingslandskap åt det fjärde hållet. I Gagnef finns livsmedelsbutik, bensinstation, restauranger, skola f-6 mm. Närmaste större ort är Borlänge, som ligger ca 2,5 mil sydost fastigheten. Norr om fastigheten breder den vackra Siljansbygden ut sig. Avstånd till Romme Alpin är ca 4 mil och till Sälen ca 15 mil. Till Stockholm är avståndet knappt 25 mil. Sj:s tåg stannar vid Gagnef tågstation och det går t.ex. att resa med tåg till Stockholm utan byten.

Fakta

40151
1 975 000 SEK
94 kvm
3 R.O.K
1 313 kvm
38 345 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Gagnef Gråda 25:1, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår fastighetens storlek till 1.313 kvm. Uppvuxen, lätt kuperad trädgårdstomt med grusgång, gräsytor, rabatter, odlingsbäddar och ett litet växthus.

Stora huset

Flyttad timmerstomme i ett och ett halvt plan, uppförd på platsen på 1980-talet på grundläggning med gjuten platta på mark. Utvändigt synligt, nymålat rödfärgat timmer och tak belagt med tegelpannor. Huset, vilket till stora delar är renoverat invändigt senaste två åren, innehåller 3 r.o.k. fördelade på ca 94 kvm boarea enligt följande:
I nedre planet: Hall i två avdelningar, varav den ena med fast inredning för klädförvaring. Ett nyinrett bostadsrum. I separat del med egen entré finns hobbyrum. Denna del är isolerad och den har toalett, vilket gör den enkel att bygga om till bostadsutrymme om så skulle önskas. Utrymmet värms med en vedeldad gjutjärnskamin respektive direktverkande el. Den nedan nämnda vedboden skulle också gå att omvandla till bostadsutrymme för den som önskar, då den ligger i anslutning till det nyligen inredda rummet i nedre planet.
I övre planet: Hall. Nyinrett kök med köksö utrustat med varmluftsugn, induktionsspishäll, köksfläkt, diskmaskin, samt separata kyl- och frysskåp av golvmodell. Rymligt vardagsrum med gjutjärnsbraskamin. Sovrum. Badrum med badkar, wc, tvättställ, tvättmaskin och varmvattenberedare.

Uppvärmning via direktverkande elradiatorer respektive de vedeldade eldstäderna.

Gästhuset

Gårdens gamla bostadshus troligen uppfört år 1840 med stomme i liggande timmer på torpargrund. Utvändigt synligt, nymålat rödfärgat timmer och tak belagt med tegelpannor. Huset innehåller 2 r.o.k. fördelade på ca 67 kvm boarea enligt följande:
I nedre planet: Entréhall. Storstuga med bevarad murad kåpa med öppen spis och bakugn. Litet kök utrustat med elspis med ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerat kyl- och frysskåp av golvmodell. Toalettrum med wc och tvättställ.
I övre planet: Stort sov/allrum med braskamin och garderober. Litet utrymme med varmvattenberedare, tvättmaskin och frysskåp.

Huset är uppvärmt via direktverkande elradiatorer respektive de vedeldade eldstäderna.

Övriga byggnader

Vedbod: Del av stora huset med separat ingång. Byggnadsarea ca 22 kvm.

Bagarstuga: Timmerstuga med tegeltak uppförd på 1980-talet, innehållande ett utrymme med avsett för bakning på gammalt vis med vedeldad bakugn och lämpliga arbetsytor. Uppvärming av rummet även via separat gjutjärnskamin och direktverkande elradiator. Byggnadsarea ca 10 kvm.

Jordkällare: Invid gästhuset finns en gjuten jordkällare. Byggnadsarea ca 2 kvm.

Dubbelgarage: Timmerbyggnad med tegeltak uppförd på 1980-talet. I nedre planet tvåbilsgarage med gjutet golv, spånskiveklädda väggar och tak. El finns indragen. I övre planet golvat förrådsutrymme. Byggnadsarea ca 21 kvm.

Vatten och avlopp

Fastigheten är ansluten till det kommunala V/A-nätet.

Bredband

Nuvarande ägare har använt mobilt bredband. Fibernätverk finns i området.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet med typkod 220 till sammanlagt 438.000 kr.

Inteckningar

Ett pantbrev å 935.000 kr finns uttaget. Detta övertas obelånade av köparen.

Servitut mm.

Inga servitut finns inskrivna. Servitut avseende väg finns i förrättningsakt från Lantmäteriet dat. 1947.

Fastigheten ingår i en byförening, vilket medför rätt till båtplats vid gemensamma bryggor nere vid älven.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Adress till fastigheten

Gråda 10, 785 30 Gagnef

Vägbeskrivning

Tag av från väg 70 strax norr om Gagnef tätort mot “Djura/Gagnefs kyrkby”. Håll höger/rakt fram mot Djura där vägen delar sig efter ca 300 m och tag efter ytterligare ca 500 m till höger in på en liten grusad byväg med blå hastighetsskyltar 20 km/h (du ska inte köra över älven). Fastigheten ligger invid vägen på dess högra sida efter ca 130 m. Se våra till salu-skyltar.

Driftkostnad

Total driftkostnad
38 345 kr/år varav:
Uppvärming:
22 410 kr
Försäkring:
5 715 kr
Vatten/avlopp:
7 410 kr
Renhållning:
2 310 kr
Vägavg/snö:
500 kr

Månadskostnad = ca 3.470 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning.

Karta

Fakta

40151
1 975 000 SEK
94 kvm
3 R.O.K
1 313 kvm
38 345 kr/år

Mäklare

Erik Myrsten
Erik Myrsten
Mäklare & jurist

Kontakt