Sätra

Sigtuna

Nyrenoverad 1700-talsbostad i vacker lantlig miljö norr om Sigtuna och ca 5,5 mil från Stockholm. Objektnr 40138.

Fakta

40138
4 000 000 SEK
140 kvm
5 R.O.K
3 107 kvm
26 900 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Sigtuna Torslunda 11:3, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 3.107 kvm. Grovplanerad, delvis kuperad tomt angränsande mot flertalet stora lövträd. Grusad uppfartsväg. Ytorna runt bostadshuset kommer att bli besådda med gräs.

Läge

Fastigheten har ett lugnt lantligt läge med endast en intilliggande bostadsfastighet. Geografiskt är fastigheten belägen ca 5,5 mil nordväst om Stockholm och ca 8 km norr om Sigtuna. Avstånd till Uppsala är ca 2,5 mil. I närmaste omgivningarna finns skogs- och strövområden med fina möjligheter till bär- och svampplockning. Stort ridhus och stall finns på gångavstånd. Ca 3 km till Mälaren vid Pilsbo friluftsområde med badplats och möjlighet till fiske etc.

Bostadshus

Bostadshuset är enligt uppgift uppfört på 1700-talets mitt. Stomme i liggande timmer i 1 ½ plan på torpargrund. Tillbyggnation har skett på båda gavlarna - den norra sidan år 2005-06 och den södra sidan år 2020. Krypgrund under dessa delar samt regelstomme. Utvändigt röd stående träpanel samt tak belagt med tegel. Boarean är ca 140 kvm enligt uppgift från ägaren (uppgift i taxeringen är 52 kvm) fördelat på 5 r.o.k.

I nedre planet: Liten entréhall leder vidare in till det stora öppna vardagsrummet med nyinstallerad täljstenskamin, gediget trägolv och öppet mot allrum. Allrummet har generöst ljusinsläpp samt utgång till balkong i söderläge. Matrum med dörrvalv mot köket. Nyinsatt kök med ljusa skåpluckor och vitt kakel ovan bänkytor. Köket är utrustat med elspis med ugn och glaskeramikhäll, köksfläkt och kombinerat kyl-/frysskåp. Förberett för diskmaskin. Från köket nås groventrén och därifrån ingång till duschrum, duschhörna, wc och tvättställ.

I övre planet: Övre möblerbar hall och 2 sovrum med plats för dubbelsäng. I det ena sovrummet finns en Handöl täljstenskamin samt förvaringsutrymmen under snedtak.

Värme och VA

Uppvärmning sker med luft/luftvärmepump (ska installeras 2020), de effektiva täljstenskaminerna samt direktverkande el. Vatten från grävd brunn och avlopp till nytt avloppssystem med slamavskiljare (BAGA) och infiltration. Avloppet och vattnet är gemensamt med grannbostaden som än så länge är obebodd.

Övriga byggnader

Jordkällare med ovanpåliggande timrad förrådsbod.

Taxeringsvärde

Då fastigheten är nybildad saknas taxeringsvärde.

Inteckningar

Inga inteckningar/pantbrev finns.

Servitut mm.

Belastande servitut finns för vattentäkt + ledning (stamfastigheten får ta vatten från brunnen). Förmånsservitut finns för tillfartsväg.

Bredband

Fiber finns ej. Rördragning är nedgrävt på tomten (förberett för fiber).

Energideklaration

Finns ej.

Tillträde

Efter köparens önskemål.

Adress till fastigheten

Torslunda 633, 193 91 Sigtuna

Vägbeskrivning

Tag av från vägen mellan Sigtuna och Uppsala ca 1 mil norr om Sigtuna västerut mot Torsborg och Pilsbo. Efter cirka 1 km tag vänster in på grusväg och följ denna upp till fastigheten. Se vår till salu-skylt.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen kan därmed inte efter köpet komma med anspråk mot säljaren pga eventuella dolda fel som kan finnas på fastigheten.

Driftkostnad

Total driftkostnad
26 900 kr/år varav:
Uppvärming:
15 000 kr
Försäkring:
6 500 kr
Vatten/avlopp:
1 500 kr
Renhållning:
2 500 kr
Sotning:
400 kr
Vägavg/snö:
1 000 kr

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8.349 kr. Då huset inte har varit bebott på väldigt många år går det inte att få fram säkra uppgifter om driftkostnader. I uppvärmning ingår kostnad för hushållsel. Observera att siffrorna endast är en uppskattning.

Karta

Fakta

40138
4 000 000 SEK
140 kvm
5 R.O.K
3 107 kvm
26 900 kr/år

Mäklare

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt