Berggatan 6

Långsele

Villa med 2 uthyrningsbara lägenheter i Långsele

Vackert och unikt hus på lugn gata knappt 1,2 mil väster om Sollefteå innehållande två lägenheter med varsin rymlig balkong med pampiga snickerier och utsikt över tomten samt varsin bilplats i garage. Separat elmätare och bredbandsfiber till båda lägenheterna, bergvärme samt kommunalt vatten och avlopp. Båda lägenheterna innehåller kök, sovrum, vardagsrum, duschrum samt burspråk och har övervägande trägolv och fina ytskikt. Båda lägenheterna kommer inom kort att bli lediga och nedre plan har blivit renoverad 2016 i de flesta ytskikt inklusive duschrum och byte av vitvaror med mera så varför inte investera i ett bra boende med möjlighet till inkomst.

Fakta

40098
550 000 SEK
160 kvm
1924
1 898 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Sollefteå Långsele 1:28, Friliggande villa.

Tomt

Välplanerad tomt om 1.878 kvm enligt fastighetsutdrag bestående av grusad parkering framför garage och ingång samt gräsmatta, bärbuskar och blommor.

Småhusbyggnad

Bostadshus uppförd 1924 enligt fastighetsutdrag med trästomme, ytterpanel av plåt, källargrund, plåttak och 2-glasfönster. Lägenheterna på första och andra plan har samma planlösning och eldstäderna är inte sotade eller besiktade senaste åren .
Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 160 kvm (biarea 80 kvm) fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång via trapphus med inbyggd förvaring till hall i vinkel med ytskikt av trägolv och tapetserade väggar, ingång till duschrum utrustad med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av våtrumsmatta samt våtrumstapet. Till höger från hallen finns burspråk som idag används som sovalkov med plats för enkelsäng, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar och till vänster hittas rymligt ljust kök med plats för matgrupp utrustat med köksförvaring, spis, diskmaskin, tvättställ, kyl och frys, ytskikt av plastmatta på golv, tapetserade väggar och kakel ovan arbetsytor. Genom köket ligger vardagsrum med ytskikt av parkettgolv och tapetserade väggar samt utgång till stor balkong med plats för flera matgrupper. Vidare mellan sovrum och hall ligger rymligt sovrum som med fördel kan användas som vardagsrum med öppen spis, parkettgolv och tapetserade väggar.
Bilderna i annonsen är från denna lägenhet med undantag för kakelugnen.

Andra plan: Ingång via trapphus med inbyggd förvaring till hall i vinkel med ytskikt av laminat på golv och tapetserade väggar, ingång till duschrum utrustad med dusch, toalett, tvättställ och tvättmaskin ytskikt av våtrumsmatta samt våtrumstapet. Till höger från hallen finns burspråk med ytskikt av laminat på golv och tapetserade väggar och till vänster hittas rymligt ljust kök med plats för matgrupp utrustat med köksförvaring, spis, diskmaskin, tvättställ, kyl och frys, ytskikt av plastmatta på golv, bröstpanel och tapetserade väggar samt kakel ovan arbetsytor. Genom köket ligger sovrum med garderober, ytskikt av parkettgolv och tapetserade väggar samt utgång till stor balkong med plats för flera matgrupper. Vidare mellan vardagsrum och hall ligger rymligt vardagsrum med kakelugn, ytskikt av parkettgolv och tapetserade väggar.

Källarplan: Gjutet golv på källarplan innehållande snickarbod, stor matkällare och tvättstuga med tvättmaskin, tvättställ, bergvärmepump samt oljepanna (ej i bruk).

Vindsvåning: Förråd till båda lägenheterna samt ytterligare förvaring.

Uppvärmning sker via bergvärme (2005) kopplat till vattenburet system, kommunalt vatten och avlopp.

Garage

Garage uppförd i trä med gjuten platta och plåttak innehållande skyddsrum med dörr och garageport och regler om utrymning under viss tid samt tvåbilsgarage med två portar. Här finns el med separat elmätare för de två lägenheterna samt vattenutkast.

Taxeringsvärde

Fastigheten Sollefteå Långsele 1:28 är taxerad såsom småhusenhet bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på denna fastigheten uppgår till 213.000 kronor varav Byggnadsvärde 181.000 kr och markvärde 32.000 kr.

Driftkostnad

Uppvärmning samt övrig el 16.500 kr, Fastighetsförsäkring 7.562 kr, Vatten/avlopp 8.622 kr, Renhållning 1.517 kr. Totalt 34.201 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Lägenheterna har egna elmätare och betalas av hyresgästerna och redovisas ej här. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 1.598 kr/år.

Inteckningar

Det finns 3 st inteckningar som uppgår till 340.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m m

Planer och markregleringar: Planer Långsele, Hamre Byggnadsplan.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Sollefteå ta väg 87 västerut i ca 10,2 km, ta höger in på Centrumvägen och kör ca 162 km, ta höger in på Nygatan och kör ca 497 m, ta vänster in på Långgatan och kör ca 228 m, ta vänster in på Berggatan och kör ca 27 m och fastigheten ligger på vänster sida sida. Se även karta och skyltar.
Adress: Berggatan 6

Budgivning

685 000 SEK

Fakta

40098
550 000 SEK
160 kvm
1924
1 898 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt