Stadionvägen 1

Hassela

Villa & snickeri Hassela

Unik möjlighet att förvärva villa & snickeriverksamhet i Hassela ca 5,3 mil sydväst om Sundsvall och ca 6 mil nordväst om Hudiksvall. Bostadshus i högt läge om 5 r.o.k. med stor inglasad balkong, bastu, fiberbredband och bergvärme samt uthus inredd som snickeri. Idag tillverkas fönster och dörrar med goda rekommendationer och snickerimaskiner, glaseri m.m. säljs separat till köpare.

Fakta

40100
895 000 SEK
108 kvm
1933
2 281 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Nordanstig Nordanbro 2:44, Friliggande villa.

Tomt

Tomt om 2.281 kvm enligt fastighetsutdrag bestående av bland annat grusad parkering och infart mellan bostadshus och snickeri, gräsmatta, buskar samt en liten porlande bäck vid tomtgränsen.

Bostadsbyggnad

Bostadshus uppförd 1933 enligt fastighetsutdrag, uppförd i trä med stående träpanel på yttervägg , källargund, plåttak och 2-glasfönster.
Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 108 kvm (biarea 16 kvm) fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång via rymlig altan med plats för sittgrupp till möblerbar hall med klädförvaring i garderober, ytskikt av plastmatta på golv, bröstpanel och målade väggar. Till vänster hittas stort kök med matplats utrustat med köksförvaring, diskmaskin, häll, ugn, tvättställ, kyl och frys, ytskikt av laminat på golv och kakel ovan arbetsytor.
Rakt fram från hall ligger vardagsrummet med vacker kakelugn, ytskikt av plastmatta på golv och tapetserade väggar och öppning mot sovrum/sällskapsrum.
Från vardagsrummet finns också utgång till en rymlig balkong med plats för både soffgrupp och matgrupp, till största delen inglasad och för att förlänga sommaren kan man slå på infravärmarna för att njuta även de lite kyligare månaderna.
Vidare från hall finns WC utrustad med toalett och tvättställ.

Övre plan: Inredningsbar hall i vinkel med ingång till duschrum utrustat med duschkabin, dubbla handfat och toalett, ytskikt av våtrumsmatta på golv och våtrumstapet. Rakt fram hittas ljust och luftigt sovrum med fler stycken inbyggda garderober och plats för dubbelsäng, ytskikt av plastmatta på golv och tapetserade väggar.
Vidare genom hallen till vänster ligger ytterligare sovrum med inbyggda garderober, plats för dubbelsäng och utgång till balkong med plats för sittgrupp för att njuta av den vackra utsikten. På andra sidan hallen ligger ytterligare sovrum som idag nyttjas som kontor med ytskikt av plastmatta och tapetserade väggar, även här finns inbyggda garderober.

Källarplan: På källarplan hittas WC, duschkabin, bastu med elaggregat, matkällare, förvaringsutrymmen samt tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, dusch och tvättställ. Gjutet golv på hela källarplan med delvis klinkerbelagda ytor.

Uppvärmning sker via bergvärme (2019) kopplat till vattenburet system, kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns.

Snickeri

Snickeri uppförd i trä och sten med plåttak och två våningar med uppvärmning via flispanna. Här finns allt som behövs för att ha sitt eget snickeri, idag tillverkas främst dörrar och fönster men möjlighet finns att även bredda verksamheten eller ändra inriktning. Förutom utrymmen med snickerimaskiner finns pentry med kontor samt WC.

Byggnader på ofri grund

Glasmästeri uppfört i trä med plåttak samt förvaringsbyggnader uppförda i plåt ligger alla på annans mark (ofri grund). Dessa säljs separat tillsammans med snickeriverksamheten.

Snickeriverksamhet

Snickeriverksamheten tillsammans med verktyg och maskiner säljs separat till köpare.

Taxeringsvärde

Fastigheten Nordanstig Nordanbro 2:44 är taxerad såsom småhusenhet bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på denna fastigheten uppgår till 227.000 kronor varav Byggnadsvärde 184.000 kr och markvärde 43.000 kr.

Driftkostnad

Hushållsel 6.346 kr. Uppvärmning 9.792 kr, Försäkring 5.678 kr, Vatten/avlopp 8.256 kr, Renhållning 1.767 kr, sotning 1.988 kr, väg-/snö avgift 1.260 kr. Totalt 35.087 kr/år.
Snickeri: Hushållsel inkl. Uppvärmning 65.164 kr/ år, försäkring 12.231 kr/år
Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 1.702 kr/år.

Inteckningar

Det finns 5 st inteckningar som uppgår till 285.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m m

Det finns ett officialservitut last gällande utrymme inskrivet på fastigheten. Fastigheten är del i gemensamhetsanläggningen Nordanstig Kyrkbacken GA:1 med ändamål vägar som förvaltas av Hassela vägförening. Planer och markregleringar: Planer Byggnadsplan.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Bergsjö kör norrut på Bergsjövägen (307) och kör 26,5 km, sväng vänster in på Stadionvägen och kör ca 46 m och fastigheten ligger på vänster sida. Adress: Stadionvägen 1

Fakta

40100
895 000 SEK
108 kvm
1933
2 281 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt