Björkstigen 2

Stocka

Arkitektritad villa i Stocka

Välkommen till denna arkitektritade enplansvilla i idyllen Stocka med vackra ytskikt och arkitektritad tomt med gott om plats för lek. Här hittas 4 rum och kök där mycket är renoverat senaste åren samt gäststuga vidbyggt med förrådsbyggnad. Uppvärmningen via bergvärme men här finns även kamin för mysfaktor i vardagsrum, kommunalt vatten och avlopp samt fiberbredband.

Här har du gångavstånd till livsmedelsaffär, minigolfbana, skola f-6, sandstränder, hav & sjö, sommaröppen restaurang med handelsbod, småbåtshamn, fiskaffär, oräkneliga promenadstråk, kommunikationer samt Folkets hus med aktiviteter.

Stocka vid öppna havet ligger ca 2,8 mil norr om Hudiksvall och ca 6,5 mil söder om Sundsvall och har ett aktivt föreningsliv som anordnar bland annat, Ingaskärsdagen, 6 juni firande, skridskoskola, midsommarfirande med mera när det inte är pandemier i värden såklart. Mer information om Stocka skola hittar du på stocka-skola.se.

Fakta

40068
1 450 000 SEK
125 kvm
1968
1 906 kvm

Visningar

Fredag 14 aug kl 16:00-16:45
Anmälan krävs.
Söndag 16 aug kl 12:00-12:45
Anmälan krävs.

Typ

Fastigheten Nordanstig Stocka 21:1, Friliggande villa.

Tomt

Arkitektritad tomt på 1.906 kvm enligt fastighetsutdrag. Grusad infart, stora gräsytor och damm vid uteplatsen som är belagd med skiffer och har ingång från sovrum och vardagsrum. Skiffer återfinns också på mindre uteplatsen med utgång från kök. Här finns även mängder med blomster såsom Kungsängslilja samt vackra träd och buskar och här kan du njuta av naturens skafferi i form av äpplen, krusbär, svarta vinbär, röda vinbär, rabarber och två sorters hallon.

Bostadshus

Bostadshus uppförd 1968 enligt fastighetsutdrag med trästomme, delvis ytterpanel av tegel och delvis liggande träpanel, 1 plan med platta på mark och låglutande tak belagt med tjärpapp.
Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 125 kvm (biarea 50 kvm) fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång till rymlig hall med ytskikt av klinker på golv och tapetserade väggar, direkt till höger ligger badrum renoverat 2017 utrustat med badkar, tvättställ, toalett och dusch bakom halvvägg av glasbetong, ytskikt av kakel och klinker samt elgolvvärme.
Vidare till vänster från hallen hittas kök med plats för matgrupp samt utgång till mindre uteplats, utrustningen består av köksförvaring, diskmaskin (2017), spis, fläkt (2020) och kyl (2017), ytskikt av bröstpanel samt tapetserade väggar och laminat på golv, kakelmosaik ovan arbetsytor.
Rakt fram från hallen hittas stort vardagsrum med vacker kamin och ljusinsläpp från flera fönster samt utgång till uteplatsen, vidare genom vardagsrum ligger rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, ytskikt av trägolv och målade väggar samt en tapetserad fondvägg.
Till höger från hallen finns innerhall med ingång till två sovrum och klädkammare varav det första sovrummet har ytskikt av heltäckningsmatta och tapetserade väggar och det andra större sovrummet har utgång till uteplats samt ingång till klädkammaren som även nås från innerhallen, ytskikt av tapetserade väggar och laminat på golv.
Från köket finns ingång till tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättställ samt ingång till bastu med elaggregat och dusch. Genom tvättstugan ligger rum med förvaringsutrymmen och förråd samt ingång till garage med betonggolv, vikport och plats för en bil.
Pannrum med bergvärmepump nås från utsidan av huset.

Uppvärmning till bostadshus och gäststugan sker via bergvärme kopplat till vattenburet system, kommunalt vatten och avlopp, fiber finns inkopplat. Egen brunn finns för trädgårdsbevattning.

Gäststuga & förrådsbyggnad

Gäststuga uppförd i trä med plåttak bestående av ett rum med sovalkov och fler garderober, ytskikt av trägolv, bröstpanel och tapetserade väggar, här finns även kyl samt två spisplattor och duschrum utrustat med dusch, tvättställ och toalett, avlopp behöver åtgärdas för denna byggnad. Altan mot tomten med plats för sittgrupp.

Förrådsbyggnad vidbyggd med gäststuga med alla möjligheter att bygga om för att få större gäststuga om så önskas, vikport för förvaring av mindre trädgårds eller terrängfordon samt förvaringsutrymme på vind.

Taxeringsvärde

Fastigheten Nordanstig Stocka 21:1 är taxerad såsom småhusenhet bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på denna fastigheten uppgår till 603.000 kronor varav Byggnadsvärde 473.000 kr och markvärde 130.000 kr

Driftkostnad

Hushållsel inkl. Uppvärmning 26.250 kr, Försäkring 6.276 kr, Vatten/avlopp 10.200 kr, Renhållning 2.178 kr, Sotning 450 kr, Väg-/snöavgift 1.620 kr. Totalt 46.974 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 4.552 kr/år

Inteckningar

Det finns 4 st inteckningar som uppgår till 1.126.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m m

Andel i gemensamhetsanläggning Nordanstig Strömsbruk GA:14 med ändamål vägar som förvaltas av Ström-Stocka vägförening.
Planer och markregleringar: Byggnadsplan

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Hudiksvall ta E:an mot Sundsvall ca 9 km, ta avfart mot Stocka och kör ca 16 km, sväng vänster direkt efter Carlsson Rings kontor och fastigheten ligger på höger sida. Se även karta och skyltar.
Adress: Björkstigen 2, 824 96 Stocka.

Budgivning

1 250 000 SEK

Fakta

40068
1 450 000 SEK
125 kvm
1968
1 906 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt