Borgargatan 19

Nyland

Gamla stationshuset i Nyland

Unik chans att förvärva gamla stationshuset i Nyland med mycket originaldetaljer bevarade samt lägenhet för boende på övre plan. Med lite omvårdnad och kreativa lösningar har denna fastighet stor potential för både boende och verksamhet.
På Entréplan är det högt i tak och här hittas bland annat biljettlucka, väntsal samt godsrum och personalrum med platsbyggda garderober upp till tak.
I bostadsdelen på övre plan hittas bland annat vackra spegeldörrar, ljust målade trägolv och även här högt till tak och med ett stort öppet vardagsrum som med lätthet kan nyttjas som ateljé på grund av det generösa ljusinsläppet.
Fastigheten ligger centralt i Nyland med närhet till skola, vårdcentral, affär m m.
Välkommen på visning och låt fantasin flöda.

Fakta

40056
320 000 SEK
120 kvm
790 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Kramfors Nyland 2:51, Bostad/Lokaler.

Tomt

Fastigheten har en areal på 790 kvm enligt fastighetsutdrag. Tomten består av asfalterad framsida samt naturtomt.

Bostadsbyggnad

Bostadshus med stationshus i 2 plan med 4 rum och kök uppförd ca 1884 enligt säljarens uppgift. Uppförd i timmer med plåttak samt torpargrund med en mindre matkällare. Fönster av typen 2-glas varav de på övre plan byttes till nya i fjol.
Enligt uppskattning från säljare är boarea 120 kvm (biarea 120 kvm) fördelat enligt nedan.

Entréplan:
Ingång via dubbeldörrar till hall med upphängningsmöjligheter och vackert golv av mexikanskt klinker, direkt till vänster leder trappa upp till bostadsdelen och rakt fram hittas det som tidigare använts som stationshus med många originaldetaljer bevarade. Till vänster ligger huvudentrén som leder dig till biljettlucka och vidare till väntsalen, Två toaletter (ej i funktion) samt ingång till godsavdelning med platsbyggda garderober upp till tak. Personalrum med platsbyggda garderober till tak samt kassa ut mot biljettluckan. Entrén samt väntsalen har stengolv och resterande utrymmen har plastmatta på golv.
Vatten finns ej till entréplan.

Övre plan:
Till höger från hall hittas kök utrustat med köksförvaring, tvättställ, spis, kyl och frys, igenom kök hittas mindre rum som förslagsvis kan användas som kontor. Vidare genom kontoret samt med ingång från hallen ligger stort ljust vardagsrum med ljusinsläpp från 6 stora fönsterpartier samt utgång till balkong.
Från vardagsrum finns ingång till två stycken sovrum varav det ena har inbyggda garderober och den andra har en kattvind för förvaring. Vacker spegeldörr sammanlänkar sovrummen.
I alla rum i bostadsdelen förutom badrummet har trägolven tagits fram och målats i ljusa färger, innertaket är borttaget samt teglet har tagits fram i flera rum.
Med ingång från hallen finns badrum utrustat med badkar, tvättställ och toalett (tvättmaskinen ingår ej i denna försäljning)

Pannrum nås från utsidan.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via 3 stycken luftvärmepumpar, varmvattenberedare behöver bytas. Det finns ett vattenburet system som ej nyttjas idag.

Taxeringsvärde

Fastigheten Kramfors Nyland 2:51 är taxerade såsom småhusenhet, byggnadsvärde under 50.000 kr (typkod 213). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 27.000 kronor, varav markvärde 27.000 kronor.

Inteckningar

Det finns 1 st inteckning som uppgår till 148.750 kronor. Inteckningen övertas obelånade av köparen.

Servitut

Det finns servitut last gällande vatten & avlopp, servitut last gällande utrymme, 4 stycken servitut last gällande järnvägstrafik samt ett servitut förmån väg. På tågspåret gränsande till huset går idag ingen järnvägstrafik.
Fastigheten ligger i Nylands stadsplan.

Driftkostnad

Hushållsel inkl. uppvärmning 20.000 kr, försäkring 3.200 kr, vatten/avlopp/renhållning 4.000 kr. Utöver driftkostnaderna tillkommer fastighetsavgift på 202 kr/ år.
Observera att detta endast är en uppskattning baserad på nuvarande ägares användning.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Kramfors kör norrut påväg 90 i ca 10,5 km, sväng höger in på väg 333 och kör ca 5 km, sväng vänster in på Viaduktgatan, sväng höger in på Borgargatan och kör ca 107 m och fastigheten ligger till vänster. Adress: Borgargatan 19, 870 52 Nyland

Budgivning

320 000 SEK

Fakta

40056
320 000 SEK
120 kvm
790 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt