Flottarvägen 27

Nyland

F d skola vid Ångermanälven

Vackert belägen fastighet på Sandslån, Nyland. Den före detta skolbyggnaden i nyklassicistisk stil är placerad endast ett stenkast från Ångermanälven. Förutom skolbyggnaden, som senaste åren genomgått gedigen renovering, så finns bagarstuga, skyddsrum, växthus och tillhörande tomt om 2.725 kvm. Fastigheten passar ypperligt för företagaren och konstnären med generösa utrymmen och sällan skådat ljusinsläpp.

Från fastigheten är det endast 10 minuters bilfärd till Höga Kustens flygplats där även järnvägsstation finns. Det är ca 1 km till Nyland där skola, affär m.m. finns. Sandslån är en historisk bygd som en gång i tiden var världens största timmerskilje! Här har man möjlighet till bl.a. båtturer och fiske. Sandslån är ett populärt utflyktsmål, särskilt om sommaren då museum, camping och vandrarhem står öppet. I Sandslån övergår Ångermanälven till att vara havsvik.

Fakta

40052
595 000 SEK
480 kvm
6 R.O.K
1924
2 725 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Kramfors Hammar 28:1, Friliggande villa.

Tomt

Tomtens areal uppgår enligt fastighetsutdraget till 2.725 kvm. Tomten ligger plant och har välplanerade ytor med parkering/väg runt huvudbyggnad, gräsytor med odlingar och växthus.

Huvudbyggnad

F d skolbyggnad i 2 plan + oinredd vindsvåning (här finns potential att inreda ett tredje plan). Byggnaden är uppförd i trä med liggande träpanel och tak belagt med falsad plåt. Huset står på torpargrund som går att inspektera genom lucka i golv. Huset har fyra gamla skolsalar som inretts på olika vis (ett bibliotek och ett snickeri på nedre plan samt boyta på övre plan). Senaste 17 åren har varsam och noggrann renovering utförts. Bland annat har följande åtgärder gjorts:
Fasaden har skrapats fri från färg och målats med linoljefärg i originalkulör, fönstren totalrenoveras för närvarande och flera stycken av dem är därmed i nyskick (även dessa målade i originalkulör), två stycken kök och två stycken badrum har byggts, delar av elledningar och elcentraler bytta, pelletsbrännare och vedkamin har installerats m.m.
Arean uppgår enligt fastighetsutdraget till 480 kvm (385 kvm + 95 kvm) fördelat enligt följande:
Entréplan: Genom dubbla pardörrar leds man in i en hall med trapphus och ingång till entréplanets alla rum som består av mindre kök/pentry, bibliotek och snickeri (båda är f d skolsalar). Trägolv på både nedre och övre plan. Snickeriet är fullt utrustat med de maskiner som hör en snickeriverkstad till. Om köparen önskar så finns möjlighet att förvärva en del av utrustningen, detta sker genom separat överenskommelse.
Övre plan: Pampigt trapphus leder upp till hall med vackert målat trägolv. I anslutning till hallen finns till höger en f d skolsal som är uppdelad i enklare sovalkover och arbetshörna. Innanför detta finns kök och badrum innehållande dusch, wc och tvättställ (klinker på golv). Trappa till rymlig vind finns också här (full ståhöjd).
Vidare från hallen når man även där en f d skolsal med effektiv vedkamin. Intill detta finns sovrum, kök och badrum innehållande badkar, wc, tvättställ och tvättmaskin (kakel och klinker). Från denna del av huset har man magnifik utsikt mot vattnet. I sovrum och hall finns modern garderobsförvaring.
Utbyggnad med källare: Lokal som i dagsläget används som måleri. Källare under detta.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning sker via vattenburet värmesystem kopplat till panna med pelletsbrännare samt med hjälp av eldning i vedkamin på övre plan.
Fastigheten har tillgång till radiofiber med extra accesspunkt (medföljes försäljningen).

Övriga byggnader

Gårdslänga uppförd i trä innehållande bland annat bagarstuga med bakugn samt förrådsutrymmen.
Betongbyggnad/skyddsrum.
Växthus och lekstuga.

Pågående renovering

Fastigheten genomgår pågående renovering och ägaren kommer slutföra vissa förbättringar innan nästa ägare tar vid, såsom exempelvis fasad och målning av tak.

Lösöre

Fastigheten kan komma att säljas med visst lösöre. Om intresse finns så kan delar av snickeri-utrustningen säljas (maskiner och inventarier).

Driftkostnad

Uppvärmning: 1.836 kr/mån
Hushållsel: 700 kr/mån
Försäkring: 637 kr/mån
VA och renhållning: 1.650 kr/mån
Sotning: 140 kr/mån

Totalt: ca 4.963 kr/mån = ca 59.556 kr/år.
Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning.

Taxeringsvärde

Fastigheten Kramfors Hammar 28:1 är taxerad såsom småhusenhet, bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 194.000 kr fördelat på byggnad 126.000 kr och tomtmark 68.000 kr.

Inteckningar

Det finns inga inteckningar som belastar fastigheten.

Servitut m.m.

Det finns två stycken officialservitut inskrivna i fastighetsregistret gällande utrymme och röjningsrätt.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Kramfors följ väg 90 mot Sollefteå i ca 10 km, därefter sväng höger in på väg 333 mot Nyland, följ vägen 8 km. Strax efter du kört över bron finns avtagsväg till höger in mot Sandslån. Följ denna väg ca 600 meter, fastigheten ligger sedan väl synlig på vänster sida. Skyltar sätts ut strax innan utsatt visningstid. Se även karta.
Adress: Flottarvägen 27, 870 52 Nyland.

Fakta

40052
595 000 SEK
480 kvm
6 R.O.K
1924
2 725 kvm

Mäklare

Karin Hildingsson
Karin Hildingsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt