Irisstigen 7

Norberg

Familjevilla på lugnt och barnvänligt område i Norberg

På barnvänligt och populärt område i Norberg finner ni denna familjevilla. Villan erbjuder 4 sovrum, kök, vardagsrum med murad öppen spis och utgång till altan. Toalett finns på både entréplanet samt det övre planet. Källare med bra förvaringsmöjligheter. Den totala boytan är 120 kvm, biytan är 90 kvm. Uppvärmning sker via pelletspanna. Garage i källaren. Villan är belägen på återvändsgata med lättskött trädgård som omgärdas av staket. Ett stenkast till helt ny lekpark samt gångavstånd till förskola/skola samt centrum med diverse butiker.

Fakta

39161
695 000 SEK
120 kvm
5 R.O.K
1958
1 029 kvm
38 700 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Norberg Rosen 18, Friliggande villa.

Läge

Välplanerad villa med centralt läge, sista huset efter återvändsgata. Ett perfekt boende för barnfamiljen. Nära till naturen, skola, förskola och en helt ny lekplats. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Centralort är Norberg. Kommunen gränsar till Fagersta och Sala kommuner i Västmanlands län samt Avesta, Hedemora och Smedjebacken kommuner i Dalarnas län. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med förskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Andersons konditori m.m. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun.
Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar
när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades.

Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet.

De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Tomt

Fastighetens tomt omfattar 1.029 kvm enligt fastighetsregistrets uppgifter. Gräsmatta runtom bostaden med enkla ytor att sköta. Här finns även parkeringsplats för minst två bilar. Det finns även plats och utrymme för byggnation av carport eller garage Diverse träd och buskar. Staket som omgärdar tomten.

Bostadshus

Fin 1 1/2-plansvilla med källare belägen på barnvänligt område nära centrum. Villan är uppförd i trästomme med nymålad stående panel utvändigt. 2-glasfönster. Tak belagt med betongpannor. Enligt fastighetsregistrets uppgifter är bostaden uppförd år 1958 och har en boyta på 120 kvm samt en biyta på 90 kvm. Uppvärmningen sker via vattenburen centralvärme kopplat till pelletspanna från 2001 samt brännare från ca 2015. I vardagsrummet finns en murad öppen spis (ej sotat pga utebliven användning). Kommunalt vatten och avlopp.

Rumsbeskrivning i enlighet med följande text:

Entréplan:

Hall med plastmatta på golvet samt tapeter på väggarna. Garderob. Duschrum med våtrumsmatta på golvet samt väggarna. Duschplats. Toalettstol samt tvättställ. Sovrum med laminatgolv samt tapeter på väggarna. Garderober. Sovrum med laminatgolv samt tapeter på väggarna. Mindre skrubb/klädkammare. Vardagsrum med parkettgolv samt tapeter på väggarna. Murad öppen spis. Utgång till takbelagd altan. Kök med både bänk- samt överskåp. Matplats vid fönster. Vitvaror såsom spis samt spisfläkt och kylskåp med frysfack.

Övre plan:

Hall med heltäckningsmatta på golvet samt panel på väggarna. Kattvind med bra förvaringsmöjligheter. Toalett med våtrumsmatta på golvet samt panel och målas väv på väggarna. Toalettstol samt tvättställ. Sovrum med trägolv och tapeter på väggarna. Garderob. Rejält och rymligt sovrum med plastmatta på golvet samt målade väggar.

Källare:

Källaren inrymmer garage med garageport, ett mindre förråd med panel på väggarna, ytterligare ett förrådsutrymme samt pannrum med pelletspanna och ett större pelletsförråd i galvaniserad plåt. Tvättstuga med tvättmaskin samt en matkällare.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220 på totalt 343.000 kr. Därav byggnadsvärde 266.000 kr och markvärde 77.000 kr.

Inteckningar

Pantbrev finns registrerade till totalt 80.000 kr. Det finns 5 pantbrev totalt. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Friskrivning

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig
allt ansvar gällande eventuella dolda fel i fastigheten. Detta då säljaren är ett dödsbo.

Tillträde

Enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Objektnummer

39161.

Driftkostnad

Total driftkostnad
38 700 kr/år varav:
Uppvärming:
11 500 kr
Försäkring:
3 200 kr
Vatten/avlopp:
6 000 kr
Renhållning:
2 300 kr
Sotning:
700 kr
Hushållsström:
15 000 kr

Månadskostnad på driften blir 3.033 kr. Detta baseras på säljarens boende och är endast ungefärliga och uppskattade av dödsbodelägarna. Observera att utöver detta tillkommer fastighetsskatt på 2.572 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Finns ej.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Kraftledning mm Last Avtalsservitut 19-IM3-39/118.1 samt Ledning mm Last Avtalsservitut 19-IM3-39/124.1. Tomtindelning (1957-05-04) Stadsplan (1956-06-01)

Karta

Fakta

39161
695 000 SEK
120 kvm
5 R.O.K
1958
1 029 kvm
38 700 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt