Snödroppsstigen 8

Norberg

Välkommen till en stilfullt renoverad villa med en ypperlig planlösning. De 116 kvm fördelas på totalt 5 rok. Här finner man 4 ljusa sovrum, 2 helt nya duschrum från 2018, tvättstuga samt ett ljust och fräscht kök från 2018. Vardagsrum i kombination med matrum, utgång till nybyggd terrass. Detta är det perfekta ett boendet för familjen med högra krav på standard och generösa sociala ytor. I övrigt erbjuds garage som även inrymmer ett isolerat och renoverat (2019) gästrum/tonårsrum. Lättskött och plan tomt som gränsar mot skog. Området är barnvänligt, lugnt och ligger nära kommunikationer, grönområden, skola samt butiker m.m. Här är det bara att flytta in och börja bo, välkommen på visning.

Fakta

39146
1 150 000 SEK
116 kvm
5 R.O.K
1992
673 kvm
37 108 kr/år

Visningar

Torsdag 24 okt kl 16:45-17:15
Anmälan krävs - ring 072-066 0000 eller mail elin@carlssonring.se

Typ

Fastigheten Norberg Norbergsby 5:82, Friliggande villa.

Läge

Välplanerad villa i 2-plan belägen i barnvänligt område på återvändsgata. Perfekt boende för barnfamiljen. Nära till naturen, skola, förskola och en helt ny lekplats. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Kommunen gränsar till Fagersta och Sala kommuner i Västmanlands län samt Avesta, Hedemora och Smedjebacken kommuner i Dalarnas län. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med förskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Andersons konditori, ny idrottshall m.m. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun. Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades. Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet. De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Areal och tomt

Grönskande lättskött trädgård med plana ytor. Häck mot gatan samt diverse träd och buskar. Insynsskyddad baksida med plats för större terrassbygge eller liknande. Parkeringsplats framför garaget på asfalterad uppfart. Enligt fastighetsregistrets uppgifter är storleken på tomten 673 kvm. Tomten är friköpt.

Bostadshus

Trevlig och ljus 2-plansvilla med gjuten platta på mark. Trästomme samt stående rödmålad träpanel utvändigt (nymålat 2018/2019). Tak belagt med betongpannor. 3-glasfönster. Enligt fastighetsregistrets uppgifter är bostaden uppförd år 1992 med en boyta på 116 kvm. Uppvärmningen sker via elburen golvvärme i hela entréplanet samt luftvärmepump från ca 2012. Luftåtervinning. Kommunalt vatten och avlopp.

Planlösning och rumsbeskrivning är som följer:

Entréplan:

Hela entréplanet är renoverat under 2018. Samtliga ytskikt är nya. Hall i öppen och luftig planlösning tillsammans med köket. Laminatgolv och målade väggar. Plats för att hänga av ytterkläderna direkt innanför entrédörren. Även praktisk städskrubb. Helt nytt kök från 2018 med vit skåpinredning med både bänk- och överskåp. Kakel ovan bänkskivan i kompositsten. Vitvaror såsom integrerad diskmaskin, induktionshäll med fläkt ovan, inbyggd ugn och mikro/ugn samt integrerade kylskåp och frysskåp. Köksö med plats för stolar, kompositstenskiva. Innanför köket finns en tvättstuga med våtrumsmatta på golvet samt väggarna. Tvättmaskin och torktumlare. Varmvattenberedare. Rostfri tvättho samt bra förvaringsmöjligheter. Duschrum som renoverats 2018 med våtrumsmatta på golvet samt väggarna. Duschplats med glasvägg. Toalettstol och tvättställ. Vardagsrum med laminatgolv och målade väggar. Utgång till vidbyggd terrass med plats för möblemang, grill m.m. Byggd 2019.

Övre plan:

Hall med laminatgolv och målade väggar. Hela övre planet är renoverat 2018. Här finns totalt fyra sovrum samt ett duschrum. Sovrum med laminatgolv och målade väggar. Fransk balkong. Garderober. Sovrum med laminatgolv, målade väggar samt en garderob. Renoverat badrum från 2018 med våtrumsmatta på golvet samt väggarna. Badkar, toalettstol och tvättställ. Duschplats med glasvägg. Sovrum med laminatgolv och målade väggar. Garderob. Bredvid detta sovrum finns ytterligare ett sovrum med laminatgolv samt målade väggar. Garderob.

Garage

Garagen till fastigheterna är vidbyggda med grannhusets huskropp (dock finns inget garage vidbyggt på denna bostad, då det är ett mindre grönområde bredvid huset. Gjuten platta, trästomme samt betongpannor på taket. Garaget har en garageport och inrymmer även ett isolerat och renoverat gästrum (renoverat 2019).

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220, med ett taxeringsvärde på totalt 556.000 kr, varav byggnadsvärde är 484.000 kr och markvärde 72.000 kr.

Inteckningar

Det finns 1 pantbrev på fastigheten som uppgår till 1.421.000 kr. Detta övertages obelånat av köparen på tillträdesdagen.

Servitut, nyttjanderätter, gem

Fastigheten har del i Norberg Norbergsby S:19 (Snödroppsstigens samfällighetsförening ) och Norberg Norbergsby GA:9 (Sophus, lekplats, fasadbelysning, kabel-tv nät). Detaljplan (1991-04-22).

Tillträde

Enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Driftkostnad

Total driftkostnad
37 108 kr/år varav:
Uppvärming:
18 500 kr
Försäkring:
5 800 kr
Vatten/avlopp:
7 600 kr
Renhållning:
2 808 kr
Samfällighet:
2 400 kr

I "Uppvärmningen" ingår även hushållsel. Detta baseras på säljarens boende. Fasta nätavgifter i samtliga poster är medräknade.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Norberg Norbergsby GA:9, Samfällighet: Norberg Norbergsby S:19

Karta

Fakta

39146
1 150 000 SEK
116 kvm
5 R.O.K
1992
673 kvm
37 108 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt