Kulla Rävsta 15

Örsundsbro

Vackert lantligt belägen fastighet med 19.546 kvm (nästan 2 hektar) mark. Välskött bostadshus uppfört år 1997 om 4 r.o.k. mellan Bålsta och Örsundsbro med utsikt över Mälaren på lite håll. Rymligt dubbelgarage och förråd om 80 kvm. All mark är samlad i ett och samma skifte. Den utgörs av ca 12.000 kvm (1,2 hektar) åker/betesmark för närvarande lagd i träda, ca 4000 kvm skog fördelad på ett par skogsbackar samt därutöver inomgårdsväg och uppvuxen trädgårdstomt. Säljaren är även ägare till intilliggande mark om ca 35 hektar och möjlighet finns att förvärva även den fastigheten. Likaså en intilliggande byggnadstomt. Badplats (Kullabadet) finns lite drygt 3 km söder om fastigheten. I närmaste omgivningarna finns stora skogs- och strövområden med goda möjligheter till bär- och svampplockning, Nybylunds naturreservat med ek- och hassellundar, ekhagar och öppna betesmarker, Friiberghs herrgård med restaurang och 18-håls golfbana, liksom Nyby hallonpark med odling av ekologiska hallon för självplock samt café. Skolbuss stannar i byn. Galoppbanan Bro Park ligger 25 km sydost om fastigheten. Hållplats för linjebuss till Bålsta, Örsundsbro och Uppsala finns på ca 4 km avstånd. Avstånd till Bålsta där all service samt pendeltåg till Stockholm resp. påfart till E18 finns är ca 17 km. Avstånd till Örsundsbro, som också har mycket god service, är ca 13 km. Till Enköping är avståndet drygt 25 km, till Uppsala ca 40 km och till Stockholm ca 60 km.

Fakta

39137
2 950 000 SEK
163 kvm
4 R.O.K
19 546 kvm
34 153 kr/år

Visningar

Lördag 4 apr kl 11:00-12:00
Anmälan krävs - vänligen kontakta fastighetsmäklaren för anmälan.

Typ

Fastigheten Enköping Rävsta 1:7, Friliggande villa.

Tomt

Fastighetens areal uppgår enligt fastighetsregistret till 19.546 kvm (1,9546 hektar). All mark är samlad i ett och samma skifte. Den utgörs av ca 12.000 kvm (1,2 hektar) åker/betesmark för närvarande lagd i träda, ca 4000 kvm skog fördelad på ett par skogsbackar samt därutöver inomgårdsväg och uppvuxen trädgårdstomt med planteringar, fruktträd, bärbuskar, gräsmatta, plattlagd garageinfart, uteplats samt plattläggning runt bostadshus och garage.

Säljaren är även ägare till intilliggande mark om ca 35 hektar och möjlighet finns att förvärva även den fastigheten. Likaså en intilliggande byggnadstomt.

Bostadshus

Uppfört år 1997 (Typhus Nordiska Trähus) med träregelstomme i ett plan på hel gjuten platta. Utvändigt rödfärgad stående träpanel och tak belagt med betongpannor. Uppvärmt klinkergolv i hela huset. Fönster med treglas isolerrutor. Huset innehåller 4 rum och kök fördelade på 163 kvm boarea (uppgift från taxeringen) enligt följande:
Rymlig möblerbar entréhall med stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Kök med matplats i burspråk utrustat med separata kyl- och frysskåp av golvmodell, diskmaskin, elspis med ugn och glashäll samt en vedeldad rejäl kökspis med ugn och vattentank (Trolia), kopparkåpa över båda spisarna med köksfläkt över elspisen. Stort vardagsrum med burspråk och täljstensbraskamin (Tullikivi). Från vardagsrummet utgång till plattlagd uteplats. Tre ytterligare bostadsrum, varav ett idag används som sovrum. Helkaklat duschrum med ångduschkabin, wc och tvättställ. Helkaklat toalettrum med wc och tvättställ. Rymlig groventré med garderober. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. I tvättstugan finns även ändamålsenliga arbetsytor, hydrofon, varmvattenberedare samt kalkavhärdare. Innanför tvättstugan finns ett förrådsrum utrustat med golvbrunn då det ursprungligen var tänkt som bastu.

Huset är uppvärmt via luftburna golvärmeslingor kopplade till elvärmeaggregat (Legalett) samt via de effektiva vedeldade eldstäderna. Fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning (FTX).

Dubbelgarage och förråd

Uppfört samtidigt som bostadshuset med träregelstomme på hel gjuten platta på mark. Isolerade och skivtäckta väggar. Utvändigt rödfärgad stående träpanel och tak belagt med betongpannor. Byggnaden innehåller förutom garagedelen även ett separat rymligt isolerat förrådsutrymme. El finns indragen. Byggnadsarea ca 80 kvm.

Växthus

Enklare växthus med aluminiumstomme och kanalplast. Byggnadsarea ca 5,5 kvm

Vatten och avlopp

Vatten från egen borrad brunn. Avlopp till trekammarbrunn med infiltration. Separat grävd brunn för trädgårdsbevattning.

Bredband

Fiber finns ännu ej draget i området. Säljaren har tecknat avtal angående fiberinstallation.

Taxeringsvärde

Då fastigheten är nyavstyckad har något taxeringsvärde ännu ej åsatts.

Inteckningar

Inga pantbrev finns uttagna.

Servitut mm.

Belastningsservitut finn inskrivna avseende avlopp och väg.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Adress till fastigheten

Kulla Rävsta 15, 749 62 Örsundsbro

Driftkostnad

Total driftkostnad
34 153 kr/år varav:
Försäkring:
6 227 kr
Vatten/avlopp:
828 kr
Renhållning:
1 772 kr
Sotning:
589 kr
Hushållsström:
24 737 kr

I elen ingår även uppvärmningen. Månadskostnad = ca 3.550 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning.

Karta

Fakta

39137
2 950 000 SEK
163 kvm
4 R.O.K
19 546 kvm
34 153 kr/år

Mäklare

Erik Myrsten
Erik Myrsten
Mäklare & jurist

Kontakt