Kyrkvägen 8

Nyland

Varsamt och smakfullt renoverad villa med gott om ytor och inte mindre än tre stycken pampiga kaminer, vedspis och kakelugn. 6 rum och kök varav tre rum är orenoverade med möjlighet för dig att sätta din egen prägel. Väl omhändertagen trädgård med gräsytor, bärbuskar, fruktträd och odlingsmöjligheter samt ytor för lek och aktiviteter.

Prästmon -Torsåkerbygden är en bygd med rik historia. Idag präglas landskapet av jordbruksbyggd med många inflyttade och det är ett trevligt och lugnt samhälle beläget ca 9 km norr om Nyland centrum med samhällsservice såsom vårdcentral och matvaruaffär. Från fastigheten är det gångavstånd till älven, ca 100 m till busshållplats, samt ca 3 km till tåg och flygplats.

Det finns en aktiv engagerad samhällsförening, samlingspunkter såsom Hola folkhögskola med kurser, konserter, föredrag och evenemang samt Församlingshemmet med lokala evenemang.

Fakta

39157
695 000 SEK
175 kvm
1922
2 104 kvm
33 311 kr/år

Visningar

Lördag 15 feb kl 15:00-15:45
Anmälan krävs

Typ

Fastigheten Kramfors Hov 21:1, Friliggande villa.

Tomt

Fastigheten har en areal på 2.104 kvm enligt fastighetsutdrag. Tomten består av väl omhändertagna gräsytor, stensättningar, grusad infart, odlingsbänkar, bärbuskar, fruktträd, växthus samt trädäck med plats för flera sittgrupper. Trädgården består av två stycken ytor avdelade med en häck med portal, via köksutgången kommer du direkt ut i den insynsskyddade innerträdgården med stensättning om ca 28 kvm där du kan placera utemöblerna för rekreation och måltider under bar himmel.

Bostadhus

Bostadshus i 2 plan med 6 rum och kök varav tre rum på ovanvåningen är orenoverade, uppförd 1922 enligt fastighetsutdrag i trä med torpargrund, plåttak och stående träpanel på yttervägg.
Huset har varsamt renoverats för att få tillbaka sin charm med bland annat smakfullt valda tapeter, eldstäder och trägolv i alla rum förutom badrum.
Boarean är enligt fastighetsregistret 175 kvm (biarea 15 kvm) fördelat enligt nedan:

Entréplan: Entré via veranda med plats för sittgrupp och ljusinsläpp från omgivande fönster till hall med platsbyggd garderob med spegeldörrar, ytskikt av trägolv samt bröstpanel och tapetserade väggar.
Ingång till bibliotek/matrum med vacker kamin, trägolv och tapetserade väggar, till vänster finns ingång till sovrum och rakt fram hittas vardagsrum.
Sovrum med kamin, förvaringsutrymme, platsbyggd säng och ytskikt av trägolv samt tapetserade väggar.
Rymligt vardagsrum med dubbeldörrar in till biblioteket och en kakelugn som kronan på verket, ytskikt av trägolv och tapetserade väggar.
Mellan sovrum och vardagsrum hittas lantligt kök i vinkel med plats för matgrupp, utrustat med köksförvaring, vedspis, spis med dubbelugn, kyl och frys, ytskikt av trägolv, kakel ovan arbetsytor samt bröstpanel och tapet på väggar. Från köket finns ytterligare entrédörr som leder till baksidan av huset med stensatt uteplats och plats för sittgrupp på brokvist.
Vidare hittas badrum med ingång från kök utrustat med dusch, badkar, tvättmaskin och tvättställ.

Övre plan: Stor inredningsbar hall med delvis snedtak, ytskikt av trägolv och masonit på väggar, till vänster hittas rymligt sovrum i vinkel med ännu en vacker kamin, klädkammare samt utgång till balkong med plats för sittgrupp, ytskikt av trägolv.
På övre plan finns ytterligare två sovrum varav det ena är ett före detta kök med en gjuten del.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via luftvärmepump, 3 stycken kaminer, vedspis samt kakelugn. Det finns ett vattenburet system i hela bostadshuset kopplat till oljepanna med elkasett som ej använts på senare år. Pannan är i äldre skick och i behov av att bytas ut. I fyra rum finns ny rörledning med moderna radiatorer. Bredbandsfiber finns.

Isolerad Friggebod

Före detta Manskapsbod från flottartiden som har använt som hönshus och förråd uppförd i trä med papptak, el indraget.

Taxeringsvärde

Fastigheten Kramfors Hov 21:1 är taxerade såsom bebyggd småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 186.000 kronor, varav markvärde 34.000 kronor och byggnadsvärde 152.000 kronor.

Inteckningar

Det finns 2 st inteckningar som uppgår till 120.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m.m.

Det finns inga servitut eller liknande som belastar fastigheten.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Driftkostnad

Total driftkostnad
33 311 kr/år varav:
Uppvärming:
17 150 kr
Försäkring:
3 940 kr
Vatten/avlopp:
3 844 kr
Renhållning:
725 kr
Sotning:
1 200 kr
Hushållsström:
6 452 kr

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift 1.395 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning baserad på nuvarande ägares användning.

Karta

Vägbeskrivning

Från Kramfors kör norrut på väg 90 i ca 10,5 km, sväng höger in på väg 333 och kör ca 2,5 km, sväng vänster och kör ca 6,9 km, sväng vänster in på Kyrkvägen och kör ca 129 m och du är framme vid fastigheten (fjärde huset på höger sida). Se även karta.
Adress: Kyrkvägen 8, 870 52 Nyland

Fakta

39157
695 000 SEK
175 kvm
1922
2 104 kvm
33 311 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt