Timotejvägen 6

Enköping

Exklusiv timmervilla i Bredsand, Enköping

Nära till bad och båtplats i Mälaren invid Enköping. 2457 kvm vacker tomt, genomfluten av en liten bäck och gränsande till grönyta. Huset är uppfört 2005 och har hög standard och är i absolut toppskick. Boarea 157 kvm + 30 kvm loft. Påkostat kök. Relaxrum med bubbelbad vid utgång till altan. Bastu och braskamin. Två gäststugor varav en med permanentstandard. Garage och carport.

Fakta

39139
5 450 000 SEK
157 kvm
4 R.O.K
2005
2 457 kvm
51 799 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Enköping Bredsand 1:155, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår fastighetens storlek till 2457 kvadratmeter. Uppvuxen vacker kuperad lummig trädgårdstomt med en liten bäck rinnande genom marken. Gräsytor och många specialväxter, buskar och vackra blomrabatter. Infartsväg och biluppställningsplats med natursingel. Entrégång med tumlad marksten som fortsätter runt hela huset.

Läge

Trivsamt naturnära läge i det exklusiva området Bredsandsängen nära Bredsandsbadet i Mälaren ca 4 km söder om Enköping. Nära fastigheten leder en ca 300 meters gång- och cyckelväg till badplatsen. I närmaste omgivningarna finns skogs- och strövområden. Sommartid finns restaurang vid campingplatsen invid badet. Marina för fritidsbåtar finns på ca 500 meters avstånd dels vid Svartkärret (dock f.n. kö) och dels vid Sommarro. Mycket bra pendlingsläge med snabb anslutning via ny väg till Österleden och E18 samt därifrån ca 40 min motorväg till Stockholm. Från Enköping går tåg på Mälarbanan varje halvtimme vid högtrafik, restid ca 39 minuter till Stockholm.

Bostadshus

Stomme i bilat 6-tums fulltimmer från norra Dalarna. Huset är uppfört år 2005 samt tillbyggd med hallen vid huvudentrén år 2013. Utvändigt rödmålat liggande timmerfasad och tak belagt med tegelfärgade betongpannor. Huset är mycket fräscht och invändigt nymålat år 2018 samt har en ljus tilltalande interiör. Det innehåller 4 rum och kök fördelat på cirka 157 kvm boarea + ca 30 kvm loft med begränsad takhöjd. Huset är inrett enligt följande:

Markplan: Vardagsrum med en täljstensvedkamin och helt öppet mot matplats som i sin tur har helt öppet mot herrgårdsköket med inredning från Hagaköket. Köket är utrustat med kyl/frys side-by-side i rostfritt nytt år 2018, induktionshäll med 3 plattor, separat varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin ny år 2014. Kvalitetskök med spegelluckor. Köksfläkt med effektiv tyst fläktmotor på taket. Matrummet har burspråk åt väster med kvällssol. Relaxrum med utgång till stor altan åt söder. I relaxrummet finns ett runt hörnbubbelbadkar med plats för 2 personer och samt klinkergolv. Två sovrum med ekparkettgolv. Tvättstuga med groventré på den östra gaveln. I tvättstugan finns hunddusch, tvättpelare med frontmatad tvättmaskin och torktumlare nya år 2014. Helkaklat duschrum med uppvärmt klinkergolv och intilliggande bastu med fiberoptisk belysning. Förutom dusch finns en vägghängd wc-stol samt tvättställ och el. handdukstork. Hallen, som är tillbyggd 2013, har notat båtgolv och fönster åt tre håll samt dubbel spegelytterdörr.

Loft: Ett sov/TV-rum med en öppen vägg mot nedre planet samt en rymlig walk-in-closet. Trägolv i hela övre planet och furutrappa från nedre hallen.

Värme och VA

Fastigheten har luftburen återvinningsvärme (NIBE frånluftsvärmepump) kompletterad med luft/luftvärmepump vilket ger en mycket låg driftkostnad. Vattenburen golvvärme i hela huset förutom i uterummet som har elvärme i golvplattan. Kommunalt vatten och avlopp.

Lillstugor

Köksstugan fanns på tomten före avstyckningen och är enligt uppgift ursprungligen uppförd i början av 1900-talet. Stugan är tillbyggd år 2005 och har byggnadsarea ca 35 kvm. Stomme i trä. Utvändigt röd stående träpanel och tak belagt med korrugerad svart plåt. Huset innehåller en storstuga med murad öppen spis med Keddy gjutjärnsvedkasett. Pentrykök i storstugan. 14 kvm sovrum med parkettgolv. El är indraget med inte VA. Uppvärmning med en luft/luftvärmepump samt eluppvärmda golv i kök och i sovrum.

Gäststugan är uppförd år 2005 och vinterisolerad år 2012. Stomme i regelvirke i ett plan + ett litet förrådsloft Utvändigt liggande röd träpanel och tak belagt med tegelfärgade betongpannor. Byggnadsarea ca 24 kvm. Stugan har permanentboendestandard och innehåller ett bostadsrum med Trinettkök. Våtrum med, kaklad duschhörna samt wc, tvättställ och tvättmaskin (nästan oanvänd).

Övriga byggnader

Fristående garage- och carport med plats för vardera en bil. Stomme i regelvirke och utvändigt rödmålad liggande fasadpanel och tak belagt med tegelfärgade betongpannor. Byggnadsarea totalt ca 65 kvm inklusive carporten.

Förrådsbyggnad

Enklare träbyggnad med sommarrum om ca 15 kvadratmeters boarea. Plintgrund och tak belagt med svart korrugerad plåt.

Taxeringsvärde 2018

Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt kr 3.862.000:- varav för bostadshuset kr 3.009.000:- och för tomtmarken kr 853.000:-.

Inteckningslån

Finns inga som köparen måste övertaga. Pantbrev finns registrerade å totalt kronor 3.289.000:-

Servitut

Finns såsom ledningsrätter för vatten, avlopp, bredband och teleledningar och jordkablar.

Bredband

För närvarande via ADSL med Telia. Fiberoptisk kabel finns i tomtgräns.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Objektnr

39139.

Driftkostnad

Total driftkostnad
51 799 kr/år varav:
Uppvärming:
13 200 kr
Försäkring:
7 402 kr
Vatten/avlopp:
6 855 kr
Renhållning:
2 303 kr
Sotning:
2 939 kr
Hushållsström:
16 600 kr
Samfällighet:
2 500 kr

Månadskostnad = ca 4.300 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8.049 kr.

Karta

Fakta

39139
5 450 000 SEK
157 kvm
4 R.O.K
2005
2 457 kvm
51 799 kr/år

Mäklare

Justus Wahlström
Justus Wahlström
Mäklare & auktionsropare

Kontakt