Hol 204

Noraström

Villan för den stora familjen i Noraström, Ångermanland

Välkommen till Noraström och lantligt beläget boende med plats för den stora familjen samt möjlighet till generationsboende med lägenhet på övre plan. Många ytskikt har renoverats smakfullt de senaste åren och det finns stora ytor i ladugård och garage på den egna tomten. Fastigheten ligger ca 2,2 mil sydöst om Kramfors och ca 3,46 mil norr om Härnösand och har en gynnsam placering längst grusväg med närhet till större väg för den som pendlar till t.ex. Härnösand. I närområdet finns bland annat förskola, livsmedelsaffär, mack, församlingshem, kyrka samt vacker natur med bär och skogsmarker.

Fakta

40033
850 000 SEK
320 kvm
8 R.O.K
1909
8 058 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Kramfors Hol 4:2, Friliggande villa.

Tomt

Tomtmark på 8.058 kvm bestående av bland annat gräsmatta, rosenhäck, bärbuskar, rabarber, blommor, grusad infart till hus och garage, samt en mindre del åkermark och skogsområde.

Bostadsbyggnad

Bostadshus uppförd 1909 enligt fastighetsutdrag på 2 plan. Byggd i trä på delvis källargund och delvis torpargrund, tak belagt med tegel, fasad av plåt med undantag för veranda som har stående träpanel på yttervägg. Fönster av typen 2-glas. Kakelugnar, eldstad i vardagsrum samt vedspis är vackra att titta på men i okänt skick.
Fastigheten har enligt säljarens uppgift en boarea på 320 kvm med 8 rum och 2 kök fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång via veranda med plats för matgrupper, målade trägolv och utsikt över den egna tomten, vidare in till möblerbar hall med förvaringsutrymmen ytskikt av plastmatta på golv och delvis träpanel och delvis målade väggar, ingång till duschrum utrustad med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av plastmatta på väggar och golv samt delvis snedtak.
Till höger från hallen hittas köket utrustat med köksförvaring, spis, fläkt, kamin, tvättställ, kyl och frys, ytskikt av kakel ovan delar av arbetsytan, bröstpanel och tapet på vägg samt vinylgolv (golv i behov av reparation).
Intill kök ligger matrum med kakelugn, laminatgolv, ljusa tapeter och vackra dubbeldörrar in till kontor med ytskikt av laminatgolv och tapetserade väggar,
Rakt fram från hallen via dubbeldörrar hittas ljus sal med kakelugn, laminatgolv, tapetserade väggar och ännu ett par vackra dubbeldörrar in till vardagsrummet, vardagsrummet är uppdelat i två rum med en stor öppning mellan, i den mindre delen finns kakelugn, vinylgolv och målade väggar och i den större delen finns eldstad, vinylgolv, delvis tegel på väggar och delvis tapetserade väggar vilket ger en fin kontrast.
Vidare finns tvättstuga med ingång från hall utrustat med ackumulatortank och tvättmaskin, lucka ner till källare hittas här.

Övre plan: Inredningsbar hall med ingång till duschrum utrustat med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av våtrumsmatta på väggar och golv. Ingång till rymligt sovrum med klädkammare bakom halvvägg.
Sovrum med inbyggda garderober, målade trägolv och tapetserade väggar samt genomgång till ytterligare mindre sovrum/gästrum med delvis snedtak, ytskikt av plastmatta på golv och tapetserade väggar.
Till höger från trappan finns lägenhet med sovrum och kombinerat vardagsrum och kök. Kakel kring vedspis, övrig ytskikt av laminat på golv och tapetserade väggar.

Källarplan: Från utsidan av huset samt via lucka i tvättstugan kommer du in till matkällare beläget under köket.

Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via vattenburen värme kopplad till vedpanna i köket med möjlighet att använda elpatron. Fiber finns indraget.

Övriga byggnader

Ladugård uppförd i trä på två plan med plåtbelagt tak.

Garagebyggnad uppförd i trä med plåttak, tre stycken garageplatser med portar samt verkstad och förrådsmöjligheter, delvis gjutet golv och delvis trägolv. Hemmagjord smörjgrop, el finns indraget.

Taxeringsvärde

Fastigheten Kramfors Hol 4:2 är taxerad såsom småhusenhet, bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet på denna fastighet uppgår till 280.000 kronor varav byggnadsvärde 204.000 kr och markvärde 76.000 kr

Driftkostnad

Hushållsel inklusive uppvärmning 17.000 kr, försäkring 8.500 kr vatten/avlopp 5.000 kr, renhållning 900 kr väg-snöavgift 500 kr, sotning 1.500 kr. Totalsumma per år 33.400 kr. Egen ved på ca 22 kbm tillkommer på uppvärmningen. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 2.100 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning.

Inteckningar

Det finns 5 st inteckningar som uppgår till 156.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m.m.

Fastigheten har 3 stycken servitut, last gällande väg, ledning och elledning.
Fastigheten är med i gemensamhetsanläggning Hol ga:2 med ändamål väg som förvaltas av Hols samfällighetsförening samt samfälligheterna Kramfors Hol s:1 med ändamål väg och Kramfors Hol s:3 med ändamål såg, kvarn & linsänkningsplats. Fastigheten har ett nyttjanderättsavtal gällande bostad med inskrivningsår 1973. Naturvårdsbestämmelser täkttillstånd.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Kramfors ta Järnvägsgatan österut ca 8,4 km, ta vänster mot E4:an Örnsköldsvik och kör ca 2,9 km, sväng höger mot Nyadal och kör ca 9,7 km, sväng vänster och kör ca 270 m och du är framme vid fastigheten, se även karta.
Från Härnösand ta E4:an norrut i ca 31,1 km, ta avfart 247 mot Nora kyrka och kör ca 140 m, sväng vänster och kör ca 99 m, ta höger och kör ca 1,8 km, sväng vänster och kör ca 271 m och du är framme vid fastigheten, se även karta.
Adress: Hol 204, 872 98 Noraström

Fakta

40033
850 000 SEK
320 kvm
8 R.O.K
1909
8 058 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt