Allévägen 5

Horndal

Välkommen till vackra Allévägen 5!

Vackert sekelskifteshus från 1903 i Horndal, 2,5 mil nordost om Avesta, med en stämningsfull glasveranda och genomgående hög takhöjd. Boarea 179 kvm och 5 r.o.k. Avstånd Horndal till Stockholm ca 17 mil, Västerås ca 9 mil, Uppsala 10 mil och Gävle 7 mil.

Fakta

39102
990 000 SEK
179 kvm
1903
6 170 kvm
32 829 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Avesta Horndals Bruk 2:28, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 6170 kvm. Stor öppen lummig tomt med fruktträd, kastanj- och bokträd. Tomten är inhängnad för extra trygghet för barn och husdjur.

Bostadshus

Enligt uppgift uppfört år 1903 i 1 ½ plan med källare. Byggnaden är uppförd med stomme i trä, källargrund i slaggsten och tak belagt med lertegel. 3-glasfönster i bostaden med invändig isolerglas. Utvändigt liggande träpanel med gul linoljefärg. Genomgående en tidstypisk takhöjd om ca 3 m i bostaden. Boarean uppgår enligt fastighetsregistret till 179 kvm fördelat på 5 r.o.k enligt följande:

I nedre plan: Entré via farstukvist med en mindre möblerbar hall med dörr till trapp ned till källarplan. Från hallen kommer man till ett stort och härligt ljust kök med matplats. Köket är utrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, kyl/sval av golvmodell samt diskmaskin. Diskbänk med massiv bänkskiva i ek. God förvaring med extra djup i över- och underskåp och bra arbetsytor. Via köket når man en stor ljus hall med anslutning till matsal/vardagsrum med öppen spis (insats) centralt placerad i rummet. Hallen leder även till en tidstypisk vacker glasveranda med pardörrar och härligt ljusinsläpp. Från hallen leder en bred och öppen stilfull ektrapp till övre plan, med ett mindre utrymme under trappen. Genomgående massiv ekparkett i de flesta av rummen. Vid hallen finns även en liten gästtoalett med handfat. I anslutning till köket finns ett sov- /tv-rum med genomgång till den stora hallen och glasverandan. Från köket finns även ett mindre förvaringsrum med fönster som kan göras om till kontor/gästrum.

I övre plan: Genomgående stor ljus hall, med parkettgolv, hallen är möblerbar med utgång till balkong. Via hallen når man två stora sovrum i norr- och sydläge med furugolv. Sovrum i norrläge har angränsande kattvind. Sovrum i sydläge med direkt anslutning till walk-in-closet. I detta sovrum finns möjlighet att återställa den ursprungliga takhöjden på ca 4,7m. I anslutning till hallen finns ett litet charmigt gästrum inrett. Via hallen når man ett stort ljust helkaklat badrum, badrummet är utrustat med nedsänkt handfat i badrumsmöbel, toalett samt inbyggd dusch. Yta finns att ev. installera ett stort badkar/jacuzzi etc.
Källarplan: Tvättstuga med kombinerad tvättmaskin/tumlare samt torkrum, pannrum och matkällare/förråd.

Värme och VA

Huset värms upp via jordvärmepump, kopplad till centralvärmesystemet.
Öppen spis med insats. Kommunalt vatten och avlopp.

Uthus

Byggnad i två plan, ca 80 kvm vardera. Övervåning, förvaringsutrymme öppet till nock.Nedre plan snickarbod, tilläggsisolerade väggar och tak. Stora dörrar ger möjlighet att få in stora snickeriobjekt eller dyl. Mellanrum med betonggolv, idag cykelrum. Södra delen innehåller mindre gästrum om ca. 15 kvm.

Garage och carport

Intill uthuset finns ett mindre kallgarage. Carport med höjd ca 3m sammanbinder dessa två byggnader. I norra änden av carporten finns vedbod samt plats för vinterförvaring, ex. trädgårdsmöbler.

F.d jordkällare

Med välvt tak, uppfräschad till liten mysig lokal. Renoverade takstolar samt nytt tegeltak.

Energideklaration

Energiklass B enligt energideklaration utförd 2019-09-05.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad som bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt 483.000 kr, varav tomtmark 120.000 kr, och för bostadshuset 363.000 kr.

Inteckningar

Pantbrev finns uttaget å sammanlagt 610.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut mm

Servitut finns inskrivet för elledning mm. Fastigheten besväras ej av sökt eller beviljad anteckning. Naturvårdsbestämmelse vattenskyddsområde Horndal. Fastigheten ligger inom detaljplanerat område.

Internet

Fiber framdraget till tomtgräns.

Läge

Fastigheten är belägen i vackra och kulturrika Horndal, en tätort i Dalarna i Avesta kommun, ca 25 km nordost om Avesta. Fastigheten ligger cirka 5 minuters cykelväg till den stora sjön Rossen, med fint bad och fiske. Horndal är en före detta bruksort och har idag en välbevarad bruksmiljö med flera intressanta byggnader. Närhet till skidåkning, fiske och frilufsliv. Fornbyklint skidbacke 5 km, Romme Alpin, 76 km, Kungsberget 62 km, badhus och sporthall 2 km. Apotek, ICA Supermarket, skola och förskola ca 5-10 min gångväg. Google håller på att etablera sig i Horndal där ett nytt datacenter är planerat. Avgiftsfri busstrafik inom kommunen med dagliga turer direkt till Avesta. Från fastigheten till tågstationen är det endast några minuters promenad med dagliga förbindelser till Gävle, Avesta-Krylbo och Örebro. Avstånd Horndal till Stockholm ca 17 mil, Västerås ca 9 mil, Uppsala 10 mil och Gävle 7 mil.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Adress till fastigheten

Allévägen 5, 774 68 Horndal.

Driftkostnad

Total driftkostnad
32 829 kr/år varav:
Uppvärming:
20 350 kr
Försäkring:
5 443 kr
Vatten/avlopp:
1 980 kr
Renhållning:
556 kr
Sotning:
500 kr
Övrigt:
4 000 kr

Månadskostnad = ca 3.040 kr. Observera att siffrorna är baserade på nuvarande användning (två pers). I uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel. Under övrigt ingår kostnad för ved till eldstad.

Karta

Fakta

39102
990 000 SEK
179 kvm
1903
6 170 kvm
32 829 kr/år

Mäklare

Henrik Rundgren
Henrik Rundgren
Mäklare & skogsekonom

Kontakt