Sandgatan 32

Enköping

Välkommen till Sandgatan 32 i Enköping

Två bostadshus från 1800-talet mitt i centrum i Enköping, mellan Stora torget och hamnen (ett kvarter till vardera). På promenadavstånd finns även resecentrum med täta tågförbindelser till Stockholm, varje ½-timme vid högtrafik och restid 39 minuter, och ännu närmare till busstorget vid Gustav Adolfs plan där snabbuss går till Uppsala och Västerås. Ett flertal vackra parker finns i anslutning till Enköpings centrum.

Fakta

39035
4 900 000 SEK
365 kvm
964 kvm
49 007 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Enköping Centrum 12:9, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 964 kvadratmeter. Uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta och fruktträd samt en grusad plan mellan byggnaderna med plats för 5 bilar. Tomten ligger i hörnet av Sandgatan och Eriksgatan och har nytt staket i gränserna mot gatorna. I närmaste omgivningen finns relativt nybyggda bostadshus.

Byggnader

På fastigheten finns två bostadshus enligt följande:

Bostadshus

Den ursprungliga bostadsbyggnaden är sannolikt uppförd i mitten av 1800-talet med stomme i liggande timmer i 1 ½ plan. Utvändigt stående träpanel och taket är belagt tvåkupiga lertegelpannor. Källare under en mindre del av huset. Byggnaden innehåller 4 lägenheter om vardera 2 rum och kök, två i det nedre planet och två i det övre. Sammanlagd boarea är cirka 265 kvadratmeter. I varje lägenhet finns utrustade kök med elspis, köksfläkt och kyl/frysskåp. Duschrum med duschkabiner och wc samt tvättställ. Individuella varmvattenberedare till varje lägenhet. Liten hall vid entrén till samtliga 4 lägenheter. Lägenheterna har dessutom förrådsutrymmen.
I källaren, som har begränsad takhöjd, finns en enklare tvättstuga med tvättmaskin. Även direktutgång från källaren till tomten. Ingång till tre av lägenheterna från gemensamt trapphus och egen direktingång till den fjärde lägenheten.

V/A

Uppvärmning med direktverkande elradiatorer. Separat elabonnemang till varje lägenhet och hyresgästerna betalar själva elkostnaden. Kommunalt vatten och avlopp. Möjlighet finns att ansluta till kommunalt fjärrvärmenät.

Gårdshus

Sannolikt uppfört i slutet på 1800-talet med stomme i trä. Utvändigt grönmålad läktad board och tak belagt med plåt. På baksidan av huset som ligge invid tomtgräns finns murad brandvägg. Huset innehåller dels två lägenheter: En lägenhet innehåller 2 ½ rum och kök och den andra är en enrumslägenhet med kök. Bägge kök är utrustade med elspis, köksfläkt och kyl/frysskåp. Duschrum med duschkabiner, wc och tvättställ. Boarea ca 100 kvadratmeter. Även i denna byggnad finns individuella elabonnemang till vardera lägenhet och huset uppvärmt med direktverkande elradiatorer. I gårdshuset finns även förrådsutrymmen med vedbodar, torrdass och ett f.d. skyddsrum.

Uthusbyggnad

Liten f.d. verkstad. Enklare träbyggnad inrymmande förråd. Grundläggning med betongplatta på mark. Tak belagt med plåt. Byggnadsarea ca 20 kvm.

Taxeringsvärde 2016

Fastigheten är taxerad som hyreshusenhet med typkod 321 till totalt kronor 2.984.000:- varav för tomtmarken kr 1.177.000:- och för byggnaderna kr 1.807.000:-

Inteckningslån

Finns inget köparen behöver övertaga. Inteckning finns registrerad å kronor 389.000:-.

Detaljplan & Fornlämningar

Fastigheten ligger i år 1995 detaljplanerat område inom Enköpings stad. En fast fornlämning finns registrerad. Grundvattenskydd. Fastigheten är enligt uppgift i detaljplanen Q-märkt, vilket kan innebära begränsade möjligheter att ändra exteriör på befintligt bebyggelse.

Intäkter

Sammanlagd förväntad hyresintäkt för 2019 är 247.188:-/år.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Energideklaration

Är beställd.

Läge

Fastigheten ligger mitt i centrum i Enköping mellan Stora torget och hamnen (ett kvarter till vardera). På promenadavstånd finns även resecentrum med täta tågförbindelser till Stockholm, varje ½-timme vid högtrafik och restid 39 minuter, och ännu närmare till busstorget vid Gustav Adolfs plan där snabbuss går till Uppsala och Västerås. Ett flertal vackra parker finns i anslutning till Enköpings centrum.

Driftkostnad

Total driftkostnad
49 007 kr/år varav:
Försäkring:
12 275 kr
Vatten/avlopp:
10 585 kr
Renhållning:
11 985 kr
Hushållsström:
7 743 kr
Övrigt:
6 419 kr

4.083 kr/mån. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning.

Karta

Fakta

39035
4 900 000 SEK
365 kvm
964 kvm
49 007 kr/år

Mäklare

Justus Wahlström
Justus Wahlström
Mäklare & auktionsropare

Kontakt