Hällesjö 119

Kälarne

Unik fastighet i östra Jämtland

En unik fastighet i Hällesjö finns nu till salu, för den matintresserade är det kompletta restaurangköket ett mecka. Fastigheten har många möjligheter och för tillfället används hela huset som privatbostad men köket är byggt och godkänt att använda som restaurang/café/festlokal/kursverksamhet. Möjlighet finns också att hyra ut en av våningarna då det finns separata ingångar.
Här finns också en vedeldad bastu med plats för upp till 8 personer uppförd 2020 och växthus, Willab Garden, om 18, kvm med golvvärme och indragen el och vatten.

Genomgående har fastigheten fått en smakfull och genuin känsla i allt som förnyats och gjorts om, inte minst att nämna är alla de äldre delarna som också bevarats och som går i harmoni med det nya. Fastigheten passar även för boende och har gott om plats för den stora familjen. I Kälarne 1.3 mil nordväst om fastigheten finner man skola, affär, bensinmack, vårdcentral, slalombacke, biograf, simhall och bibliotek.
Hällesjö är ett eldorado för den naturintresserade med närhet till skog och sjöar samt skoterleder, skidspår, dansbana och badplats.

Fakta

41075
1 600 000 SEK
380 kvm
5 R.O.K
1915
4 180 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Bräcke Hällesjö Prästbord 2:1, Friliggande villa.

Tomt

Fastighetens areal uppgår enligt fastighetsregistret till 4.180 kvm. Tomten består av välskötta ytor med gräsmatta, häck, flaggstång, odlingar, äppelträd och buskar. Gott om parkeringsytor.

Huvudbyggnad

Byggnad som enligt uppgift är uppförd åt kyrkan som församlingshem kring år 1915. Byggnaden är uppförd i trä på torpargrund av huggen sten. Fasad av liggande träpanel och plåtbelagt tak. Senaste åren har planlösningen gjorts om, fullt utrustat restaurangkök byggts och godkänts av kommunen, badrum och toaletter byggts, ytskikt invändigt och utvändigt renoverats, bredbandsfiber dragits in, Tulikivi täljstenskamin med bakugn samt två luftvärmepumpar installerats m.m. Altan om 42 kvm i vinkel. Huset har spegeldörrar till de flesta rum (vissa är fortfarande täckta av masonit men går enkelt att få fram), vackra spröjsade fönster och trägolv i flera av rummen. Byggnadens byggnadsyta uppgår enligt uppskattning till 380 kvm fördelat enligt följande:

Entréplan: Huset har två stycken entréer och en nödutgång på baksidan. En “privat” ingång på husets östra gavel samt en representativ ingång från husets framsida (intill den stora altanen i vinkel) genom dubbla pardörrar som leder in till en hall med avhängningsmöjligheter och ingång till husets sal, som passar utmärkt antingen som ett vardagsrum/sällskapsrum/café eller som matsal om man vill bedriva restaurang av något slag. I salen finns “barhörna” med intilliggande vinkällarutrymme. I salen finns också den enorma Tuulikivi-kaminen som med hela 2.800 kg sten är husets främsta värmekälla, i denna kan man också baka bröd eller pizza. I anslutning till salen finns två stycken smakfullt inredda toalettutrymmen, båda med klassiska tapeter och klinkergolv. Från salen når man också det fullt utrustade restaurangköket i två delar, grovkök för disk samt matlagningsköket som tillsammans innehåller:
2 st kylskåp, 1 st frys, kylbänk med draglådor för kallskänk/dessert/grönsaker, stekhäll, spis med hel häll, fritös, grill, ytterligare en kylbänk med draglådor, kombiugn 5Gn1/1-065 med stativ och gejderställ, värmebänk med arbetsyta ovanpå, diskmaskin, tvättmaskin, avspolnings-diskbänk med förspolningsdusch.
Från köket når man den privata hallen som har en trappa som leder till övre plan.

Övre plan: Hall med ingång till vardagsrum, trappa till tredje plan samt kök. Innanför köket finns sovrum och badrum samt utgång till ett oinrett utrymme/vind, perfekt som förrådsutrymmen eller varför inte inreda för ytterligare boarea?
Köket är av äldre modell med platsbyggda skåp samt luckor i trä och med retro-beslag. Köket är för övrigt utrustat med en modernare köksö i mitten av köket för ytterligare förvaring av porslin och köksgeråd, spis med häll och fläkt, kylskåp och mikrovågsugn. Kaklat ovan diskbänk. Ljusa och fräscha ytskikt, trägolv målade i ljusgrått.
Sovrummet har, liksom köket, vitmålade väggar men golv av ljus laminat. Badrummet har ytskikt av kakel och klinker och är utrustat med dusch, wc och tvättställ. Ett litet spröjsat fönster som vetter mot vindsutrymmet. Balkong på gaveln om 13 kvm. Det finns även en balkong utanför sovrummet och vacker utsikt. Vardagsrummet har vitmålade väggar och ljusa laminatgolv.
Övervåningen går med fördel att hyra ut.

Tredje plan: Två stycken rum plus oinredda vindsutrymmen. De två rummen är inredda men har visst renoveringsbehov.

Källare: Matkällare under huset.

Fastigheten har egen vatten och avlopp som delas med fler fastigheter, vattenbrunn och avloppsanläggning ligger på kyrkans mark. Uppvärmning sker via luftvärmepump, direktverkande el och eldning i täljstenskamin.
Bredbandsfiber finns. Larm med kamera finns som även medföljer försäljningen.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad uppförd i trä med tegeltak. I byggnaden finns plats för bil, ved och förvaring.
Vedeldad bastu med plats för upp till 8 personer uppförd 2020.
Växthus Willab Garden om 18, kvm med golvvärme och indragen el och vatten.

Driftkostnad

Uppvärmning inkl. hushållsel 27.179 kWh = 36.691 kr per år vid ett pris om 1,35 kr per kWh inkl. fasta kostnader.
Sotning ca 1.000 kronor per år.
Försäkring ca 7.000 kronor per år.
Bredbandsfiber 3.840 kronor per år.
Renhållning ca 2.720 kr per år.
Vatten och avlopp 1.000 kr.
Totalt per år 52.251 kronor = 4.354 kronor per månad.
Observera att detta är baserat på nuvarande ägares användning av fastigheten.

Taxeringsvärde

Fastigheten Bräcke Hällesjö Prästbord 2:1 är taxerad såsom småhusenhet, byggnadsvärde under 50.000 kr (typkod 213). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 36.000 kronor.

Inteckningar

Det finns inga inteckningar som belastar fastigheten.

Servitut

Det finns inga servitut inskrivna i fastighetsregistret.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Kälarne följ väg 320 ca 13 km. Fastigheten ligger väl synlig på vänster sida om landsvägen, ovanför kyrkan. Vidare samma väg kommer man till Sörbygden och så småningom även till Kovland, Sundsvall (ca 10 mil).
Se även karta och utsatt skylt.
Adress: Hällesjö 119 844 98 Kälarne.

Budgivning

1 650 000 SEK

Fakta

41075
1 600 000 SEK
380 kvm
5 R.O.K
1915
4 180 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt