Västra Hian 53

Edsbyn

Villa/fritidshus i Edsbyn

Välkommen till detta fridfulla och avskilda boende med ett timrat bostadshus uppfört 2011, högt belägen och med utsikt över närliggande sjö och naturen inpå husknuten. Här kan du koppla av och njuta av den fina naturen, plocka bär och svamp på hösten, åka skidor på vintern och uppleva den spirande grönskan på våren. Är du intresserad av jakt finns också den möjligheten.

Huset är ritat efter skolhuset i Knåda som uppfördes i slutet av 1700-talet. Rejält hus, smakfullt inrett med breda och massiva trätiljor i alla rum och timrade väggar, vedspis i kök, kamin i vardagsrum och bastu intill duschrum. Skidanläggningen Kygelvallen ligger ett stenkast från fastigheten där det erbjuds preparerade spår för längdskidåkning. Det finns också goda möjligheter till utförsåkning i Edsbybacken. Fastigheten ligger ca 6 km från Edsbyn som har förskola, skola, livsmedelsaffärer med mera. I fastigheten ingår också jakträtt i ett viltvårdsområde.

Fakta

39048
1 995 000 SEK
160 kvm
3 R.O.K
27 652 kvm

Visningar

Söndag 7 jul kl 11:00-12:00
Anmälan krävs

Typ

Fastigheten Ovanåker Knåda 6:9, Bostadsfastighet.

Tomt

Fastighetens areal uppgår till 27.652 kvm som består av gräsmatta, åker samt skog. Ihopkopplad till bostadshuset finns en gjuten platta med möjlighet till att bygga en altan eller uterum/vintergrädgård

Bostadshus

Bostadshuset är uppfört i 2 plan med 3 rum och lantkök. Byggt enligt säljarens uppgift 2011 med platta på mark och timrade ytterväggar och tak belagt med betongpannor Boarean uppgår enligt säljaren till 160 kvm fördelat enligt följande:

Entréplan: Ingång till rymlig hall med avhängningsmöjligheter, ytskikt av klinker på golv och liggande timmerstockar på väggar. Till höger hittas ett ljust luftigt lantkök med plats för matgrupp för större sällskap. Här finns vedspis och en delvis murad vägg samt kakel ovan delar av arbetsytorna. Resterande väggbeklädnad består av liggande timmerstockar och golvbeklädnad av trä. Den maskinella utrustningen består av en rejäl gasolspis av märket Wolf, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, kyl och frys. Köksskåpen är platsbyggda. Vidare finns stort vardagsrum med vacker kamin, trägolv samt klinker kring kamin och liggande timmerstockar på väggar. Mellan vardagsrum och kök hittas ljust duschrum med ytskikt av kakel och klinker. Utrustad med dusch, toalett tvättställ, ingång från duschrum till bastu med elaggregat.

Övre plan: Uppgång via trätrappa från vardagsrum till hall med trägolv samt timmerstockar på vägg. Ingång till planerad WC som är förberedd med anslutningar för vatten och avlopp, samt två rymliga sovrum med snedtak upp till nock, liggande timmerstockar på väggar samt samma vackra trägolv som I resterande delar av huset. Ett av sovrummen har även öppning till en rymlig dressing room.

Fastigheten har avlopp av typen 3-kammarbrunn (2011) och vatten via borrad brunn (2011), uppvärmning sker via golvvärme på nedre plan och elradiatorer på övre plan. Fiber finns.

Övrig information

Taxeringsvärde
Försäljningen avser en nyligen avstyckad fastighet och därmed finns inga aktuella taxeringsvärden att redovisa. Fastigheten kommer att troligen att taxeras som bebyggd småhusenhet (typkod 220)

Inteckningar
Fastigheten säljs inteckningsfri.

Servitut m.m.
Det finns inga servitut eller liknande som belastar fastigheten.

Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad
Förrådsbyggnad uppförd i trä med plåttak på cirka 40 kvm.

Karta

Vägbeskrivning

Från Bollnäs kör väg 50 ca 20.6 km, vägen övergår sedan till 301 i 8,3 km, ta höger mot Knåda ca 3.0 km, sväng vänster på Rundsvägen kör ca 1,4 km, sväng vänster in på Västra Hian kör 76 km och fastigheten ligger på höger sida, se även karta.

Fakta

39048
1 995 000 SEK
160 kvm
3 R.O.K
27 652 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt