Rönnskär 32

Stocka

Sjöbod på Rönnskär

Välkommen till Rönnskär och detta unika boende i en smakfullt renoverad sjöbod med båtlänning och havsutsikt från alla rum, egen brygga med badstege och möjlighet att förtöja båt samt båtplats. Enhetliga ytskikt, kamin och vedspis.
På skäret finns fiskhandlare och närhet till sommar-restaurang med handelsbod, småbåtshamn, livsmedelsaffär, skola f-6, sandstränder, kommunikationer och Folkets hus med aktiviteter. Stocka har ett aktivt föreningsliv som anordnar bland annat Jokerfesten, Ingaskärsdagen, 6 juni-firande, skridskoskola, midsommarfirande med mera. Bredbandsfiber samt kommunalt vatten och avlopp.
Rönnskär är beläget ca 2,9 mil från Hudiksvall och ca 6,6 mil från Sundsvall.

Fakta

41017
3 450 000 SEK
105 kvm
1909
246 kvm
45 400 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Nordanstig Stockviksstranden 1:52, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomten till 246 kvm och består av grusad parkering samt trädäck.

Bostadshus

Bostadshus på delvis 1 plan och delvis 1 1/2 plan, byggd 1909 enligt fastighetsregistret med omfattande renovering ca 2011. Delvis torpargrund och delvis platta på mark, trästomme med stående träpanel på yttervägg och tak belagt med pannplåt. Boarean uppgår enligt säljarens uppgift till ca 105 kvm fördelat enligt följande:

Entréplan: Ingång till hall med ytskikt av klinker med golvvärme och väggpanel.
Tvättstuga rakt fram med dimbara spotlights i tak, kombinerad tvätt- och torktumlare samt ytskikt av valnötsparkett och väggpanel, ingång till båtlänning och duschrum med ytskikt av våtrumsmatta och delvis kaklade väggar.
Vidare till höger finns sovrum med halvvägg som separerar rummen som idag används som tv-rum och sovrum, högt i tak med dimbara spotlights i träbalkar. Vacker dörr leder ut till bryggan via nuvarande tv-rummet. Kamin och altandörr i sovrumsdelen, ytskikt av valnötsparkett och delvis väggpanel samt tapetserade väggar.
På entréplan finns ytterligare duschrum med två handfat i sten, ytskikt av våtrumsmatta och våtrumstapet med skiljevägg av glasbetong till duschutrymme, dimbara spotlights.

Övre plan: Uppgång till rymligt rum som är beläget över båtlänningen, inrett som kök och vardagsrum med ytskikt även här av valnötsparkett och tapetserade väggar med snedtak. Kök utrustat med gasolspis, ugn, kyl och frys. Putsad skorsten med vedspis mellan kök och vardagsrum, takbjälkar med dimbara spotlights och stort fönsterparti mot havet och bryggan. Förvaringsutrymme finns bakom köket.

Båtlänning: Med ingång från tvättstugan eller portar från framsidan finns utrymme för förvaring samt båtlänning med hissbar ramp för vattenskoter eller båt. Ingång till gästrum med ytskikt av plastmatta på golv och panel av pärlspont på väggarna.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via direktverkande el och eldstäder.

Övriga uppgifter

Taxeringsvärde
Fastigheten Nordanstig Stockviksstranden 1:52 är taxerad såsom bebyggd småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 1.327.000 kronor, varav markvärde 944.000 kronor och byggnadsvärde 383.000 kr.

Inteckningar
Det finns 5 st inteckningar som totalt uppgår till 2.443.750 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m.m.
Fastigheten har del i samfälligheten Nordanstig Stockviksstranden S:1 med ändamål Ön Rönnskär samt hamnpir och gemensamhetsanläggningen Nordanstig Stockviksstranden GA:1 med ändamål vägar och övrig mark på Rönnskär, förvaltas av Rönnskärs samfällighetsförening.

Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Driftkostnad

Total driftkostnad
45 400 kr/år varav:
Uppvärming:
25 000 kr
Försäkring:
6 000 kr
Vatten/avlopp:
11 000 kr
Renhållning:
1 800 kr
Sotning:
600 kr
Samfällighet:
1 000 kr

I posten uppvärmningskostnad ingår hushållsel. Observera att detta endast är en uppskattning baserad på nuvarande ägares användning av fastigheten.

Karta

Vägbeskrivning

Från Hudiksvall kör E4:an norrut mot Sundsvall ca 9,1 km, ta höger mot Stocka och kör ca 17,3 km till Rönnskär, fastigheten ligger på höger sida Se även skylt och karta.

Fakta

41017
3 450 000 SEK
105 kvm
1909
246 kvm
45 400 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt