Gammelekevägen 75

Örsundsbro

Parhus i lugna Salnecke

Parhus uppfört 1991 med 4 rum och kök fördelade på 116 kvm boarea i Salneckeområdet i Örsundsbro ca 2 mil sydväst om Uppsala. Bra lokalt läge med 507 kvm hörntomt gränsande mot kommunal skogsmark. Lugnt och barnvänligt område. Egen carport med asfalterad uppfart. Till Stockholm är det 8 mil.

Fakta

39019
2 100 000 SEK
116 kvm
4 R.O.K
1991
507 kvm
40 700 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Enköping Salnecke 1:135, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 507 kvadratmeter. Rejäl hörntomt med skyddat läge mot kommunal skogsmark. I direkt anslutning till fastigheten finns promenad-/cykelväg som leder ner mot Örsundsbro centrum. Tomten är delvis igenvuxen med sly, men några prydnadsbuskar av rhododendron finns också. På tomten finns asfalterad uppfart med carport.

Trygg överlåtelse

Fastigheten är förhandsbesiktigad. Besiktningsprotokoll kan beställas av mäklaren. Säljaren har tecknat försäkring som täcker ansvaret för eventuella dolda fel.

Bostadshus

Villabyggnaden är uppförd år 1991 i två plan såsom ett parhus. Stomme i regelvirke och tak belagt med betongpannor. Utvändigt stående gul träpanel. Grundläggning med hel betongplatta på mark. Huset innehåller 4 rum och kök fördelat på ca 116 kvm boarea (uppgift från taxeringen) enligt följande:

I nedre planet: Stort vardagsrum med parkettgolv och utgång via altandörr till uteplats under tak på husets baksida åt nordväst. Rymligt ljust kök med matplats. Köket är delvis renoverat år 2005 med ny skåpinredning (nedre delen) och omlagt laminatgolv som löper vidare till hallen. Köket är utrustat med elspis, köksfläkt kopplad till ventilationsanläggning, separata kyl- och frysskåp av golvmodell samt diskmaskin. Vidare hall/entré mitt i huset med öppet mot vardagsrum och dubbelvinklad öppen furutrappa till övre planet. Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och rostfri tvättbänk. Därutöver finns duschrum med wc och tvättställ.

I övre planet: Tre sovrum varav ett stort. Rymligt badrum med badkar, wc och tvättställ. Möblerbar hall med dubbelspetsfönster. Laminatgolv i hallen och i sovrummen. Därutöver finns en stor klädkammare.

Värme och VA

Huset är uppvärmt via vattenburet centralvärmeledningssystem kopplat till CTC elvärmepanna (insatt runt år 2004-05) som står i tvättstugan. Kommunalt vatten och avlopp via samfällighetsförening som även har ett gemensamt avhärdningsaggregat.
Området har gemensam kabel-tv med ett brett utbud av tv-kanaler. Kostnad för denna ingår i avgiften för samfälligheten.

Carport och förråd

Friliggande byggnad med stomme i trä under tak belagt med betongpannor. Byggnadsarea ca 20 km. Plats för en bil och därutöver förrådsutrymmen.

Läge

Lugnt läge i Salnecke villaområde i utkanten av Örsundsbro samhälle. Lokalt i området finns lekplats, bollplan, stora grönytor och förskola. I samhället finns mycket bra service med ICA-affär med post i butik, flera förskolor och skola t.o.m. klass 9, vårdcentral, tandläkare, restauranger samt bibliotek. Stora skogs- och strövområden i de närmaste omgivningarna samt elljusmotionsspår. Genom samhället flyter Örsundaån som har förbindelse med Mälaren. Småbåtshamn finns. På ca 4 km avstånd finns den kommunala badplatsen Alstabadet. Mycket täta bussförbindelser med Uppsala, Enköping, Västerås och Bålsta varifrån pendeltåg går till Stockholm.

Samfällighet

Fastigheterna i området är ansluta till Örsundsbrohus samfällighetsförening. Föreningen förvaltar gemensamhetsanläggningen Enköping Salnecke GA:2. Genom anläggningen förvaltas en gemensamhetslokal (kan bokas av medlemmar för fester etc), vägar och vägbelysning, kabel-TV samt vatten/avlopp. Föreningen har ett gemensamt avhärdningsaggregat för alla hus i området. Skötsel av egna lekparker sker genom föreningen och även sophämtning sköts gemensamt.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad som bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt kronor 1.541.000:- varav för tomtmarken kr 434.000:- och för bostadshuset kr 1.107.000:-.

Inteckningar

Pantbrev finns uttaget å sammanlagt 1.408.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut mm.

Servitut finns inskrivet för starkströmsledning/nätstation mm. Nyttjanderätter finns inskrivna för teleledningar, utrymme för tillbehör samt kanalisation och för anläggning. Fastigheten ligger inom detaljplanelagt område. Fastigheten har del i gemensamhetsanläggning Enköping Salnecke GA:2 med ändamål: Vägar, belysning med ledningar, grönområden, lekplatser, vatten/avlopp/dagvattenledningar med tillhörande brunnar, avhärdningsanläggning, kvarterslokal med tvättstuga och kabeltvanläggning.

Bredband

Via Lidén Data. Området har gemensam kabel-tv med ett brett utbud av tv-kanaler. Kostnad för denna ingår i avgiften för samfälligheten.

Tillträde

Efter överenskommelse. Omgående om köpare så önskar.

Adress till fastigheten

Gammelekevägen 75, 749 61 Örsundsbro

Vägbeskrivning

Tag av från väg 55 mellan Uppsala och Enköping den norra infarten närmast Uppsala till Örsundsbro samhälle. Efter knappt en kilometer in till höger vid skylt Salnecke. Gammelekevägen är den andra till vänster. Se där vägvisningstavla samt våra till salu-skyltar.

Driftkostnad

Total driftkostnad
40 700 kr/år varav:
Uppvärming:
24 700 kr
Försäkring:
4 000 kr
Samfällighet:
12 000 kr

Kommentar: Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8.049 kr. Månadskostnad = ca 4.060 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. I uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel. Energideklaration: Energiklass E enligt energideklaration utförd 2019-06-03.

Karta

Fakta

39019
2 100 000 SEK
116 kvm
4 R.O.K
1991
507 kvm
40 700 kr/år

Mäklare

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt