Ödsgårdsvägen 8

Edsele

70-talsvilla i Edsele

Boendet för dig som älskar 70-talsinredning, originaltapeter i många rum och gott om plats för den stora familjen att bo och umgås i flera sällskapsytor. Stort garage med plats för ca 4 bilar med bland annat smörjgrop och ingjuten tryckluft. Fastigheten är belägen centralt i Edsele med gångavstånd till bland annat livsmedelsaffär och skola upp till årskurs 6. Eldstad och bastu på källarplan samt kommunalt vatten och avlopp.

Fakta

39015
495 000 SEK
211 kvm
6 R.O.K
1978
3 140 kvm
38 307 kr/år

Visningar

Onsdag 28 aug kl 19:00-19:30
Anmälan krävs
Lördag 31 aug kl 12:00-12:45
Anmälan krävs

Typ

Fastigheten Sollefteå Ödsgård 12:1 & 2:35, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår fastigheten Sollefteå Ödsgård 12:1 till 1.480 kvm och Sollefteå Ödsgård 2:35 till 1.660. Bostadshus ligger på fastighet Ödsgård 12:1 och fastighet Ödsgård 2:35 är granntomten. Uteplats med öppen spis i anslutning till bostadshus.

Bostadshus

Bostadshus på 2 plan med 6 rum och kök varav 4 stycken sovrum, på källarplan finns ytterligare ett sovrum samt gillestuga. Byggt enligt fastighetsregistret 1978 på källargrund i betong, trästomme med stående träpanel på yttervägg och tegeltak. Fönster i bostadshus är av typen 3-glas och de flesta fönsterbräden är av marmor. Hela bostadshuset är väl omhändertaget med bland annat originaltapeter och trägolv i mycket gott skick. Boarean uppgår enligt fastighetsregistret till 211 kvm (biarea 65 kvm) fördelat enligt följande:

Entréplan: Ingång till inredningsbar hall i vinkel med trappa till andra plan och till källarplan.
Avhängningsmöjligheter samt garderob och ytskikt av plastmatta på golv samt tapet på väggar.
Till vänster från hall hittas kök med altandörr, ytskikt av plastmatta, tapetserade väggar och kakel ovan arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis, diskmaskin, kyl och frys.
Rakt fram från hall ligger rymlig sal med altandörr, parkettgolv samt tapeter med medaljonger i sammet, båda i mycket gott skick. Vidare finns sovrum 1 med fyra garderober samt plastmatta av träimitation och tapetserade väggar. Vid hallen slut hittas sovrum 2 med ytskikt av plastmatta samt tapetserade väggar, här finns egen ingång för det äldre barnet eller för gästen.
WC från hall utrustat med toalett, tvättställ och bidé, tidigare har här funnits badkar därmed finns vattenanslutningar samt avloppsbrunn.

Övre plan: Via trätrappa leds du upp till ett gigantiskt vardagsrum med högt i tak och balkongdörr ut till balkong med plats för mindre sittgrupper. Ytskikt av trägolv och tapetserade väggar samt delvis snedtak.
Ingång till klädkammare samt duschrum utrustat med toalett, dusch och tvättställ, ytskikt av våtrumsmatta och våtrumstapet.
Vidare finns sovrum 3 och 4 med garderober, delvis snedtak samt tapetserade väggar och plastmatta.

Källarplan: Via trätrappa kommer du ner till hall med plastmatta och delvis träpanel på väggar samt delvis murad tegelvägg. Ingång till matkälllare och WC utrustad med toalett och tvättställ, vidare finns gillestuga med öppen spis med insats, ena kortväggen har längdkapade stockar som väggbeklädnad och andra kortsidan har murad tegelvägg med öppen spis i vacker utformning. Golv av heltäckningsmatta samt klinker framför öppna spisen med insats och tapeter på resterande väggyta.
Sovrum 5 med ytskikt av heltäckningsmatta och tapetserade väggar med fondtapet av solnedgången samt garderober.
Tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torkskåp samt förvaringsskåp.
Grovkök med ingång till garage, spis samt kyl och frys från en svunnen tid.
För den lite frusna finns bastu med elaggregat och plats för ca 6 personer, utanför bastu finns duschrum utrustat med dusch, ytskikt av klinker och tapetserade väggar.

Övrig information: Takläkt behöver bytas.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp, uppvärmning sker via luftvärmepump i källaren samt diretktverkande el.

Övriga byggnader

Garage uppförd i trä med plåttak i anslutning till bostadshus med ingång utifrån samt via källare. Ca 12,30 m * 8 m, det vill säga ca 98 kvm (säljarens uppgift). Två slagportar och plats för ca 4 bilar, smörjgrop med oljeavskiljare samt lyse. Vatten och el indraget samt tryckluft ingjuten i platta med två utgångar. Här har du ordning och reda på verktygen med smarta förvaringslösningar, viss lösöre ingår i köpet.

Trädgårdsförråd i anslutning till garage uppförd i trä med tak av plast, perfekt för förvaring av trädgårdsredskap, gräsklippare etc.

Driftkostnad

Total driftkostnad
38 307 kr/år varav:
Försäkring:
5 650 kr
Vatten/avlopp:
12 000 kr
Hushållsström:
20 657 kr

Renhållning ingår i posten vatten/avlopp, uppvärmning ingår i posten hushållsström. Observera att detta endast är en uppskattning baserad på nuvarande ägares användning av fastigheten.

Övrigt

Taxeringsvärde: Fastigheten Sollefteå Ödsgård 12:1 är taxerad såsom bebyggd småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 205.000 kronor, varav markvärde 9.000 kronor och byggnadsvärde 196.000 kr.
Fastigheten Sollefteå Ödsgård 2:35 är taxerad såsom såhusenhet tomtmark (typkod 210). Fastigheten har inget taxeringsvärde.

Inteckningar: Fastigheten besväras ej av inteckningar.

Servitut m.m. Det finns ett servitut gällande skogsbilsväg som belastar fastigheten.
Planer: Byggnasplan Ödsgård, 14:24 Mfl.

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.


Karta

Vägbeskrivning

Från Sollefteå kör på väg 87 västerut ca 15,2 km, sväng höger in på väg 331 och kör ca 41,3 km, sväng vänster in på Y964 och kör ca 1,5 km, fortsätt rakt fram ca 123 m och fastigheten ligger på höger sida. Se även karta.
Ödsgårdsvägen 8, 880 41 Edsele

Fakta

39015
495 000 SEK
211 kvm
6 R.O.K
1978
3 140 kvm
38 307 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt