Rosenstigen 11

Norberg

Mycket bekvämt och välskött boende i centrala Norberg

Mycket bekvämt och välskött boende i centrala Norberg! Gediget radhus i 2 plan fördelat på kök i modernare stil, praktisk tvättstuga med groventré, ljust vardagsrum med parkettgolv samt ett övre plan som inrymmer 3 sovrum, helkaklat duschrum samt ett allrum med möjlighet att göra om till sovrum. Vattenburen golvvärme i entréplanet ger en behaglig värme i hela huset. Baksida med uteplats mot grönområde. Fiber installerat. Gångavstånd till centrum med det mesta man behöver.

Fakta

OBJ-038169
690 000 SEK
104 kvm
4 R.O.K
1957
144 kvm
40 499 kr/år

Visningar

Torsdag 24 jan kl 16:45-17:30
Anmälan krävs, v.g. ring 072-066 0000 eller mail elin@carlssonring.se

Typ

Fastigheten Norberg Violen 6, Radhus.

Tomt

Fastighetens tomt omfattar 144 kvm enligt fastighetsregistrets uppgifter. Tomten gränsar mot grönområde och har stenlagd uteplats. Framsidan erbjuder plats för terrassbygge med insynsskydd via tujahäck. Här finns även en parkeringsplats och även en praktisk redskapsbod uppförd i trä med plåttak. Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats på gatan intill bostaden. Kostnad 50 kr/månad. Även möjlighet att hyra bilplats med carport 150 kr/månad (kösystem för bägge parkeringsalternativen).

Rumsbeskrivning

Bostadshus: Praktiskt och rymligt radhus (möjlighet finns till totalt 5 rok) i 2-plan uppförd år 1957 på gjuten platta. Villan har omlagt tak (ny papp, läkt samt betongpannor) från år 2010. Radhuset har stomme i betong samt fasadbeklädnad med coloroc. Nyare 3-glasfönster i hela bostadens entréplan. Det övre planet har 2-glasfönster. Bostaden är totalt 104 kvm och består av 4 rok. Möjlighet finns att göra ytterligare ett rum på det övre planet, idag nyttjas detta utrymme som allrum. Kommunalt vatten och avlopp. Fiber anslutet. Uppvärmning via vattenburen golvvärme på hela entréplanet kopplat till elpanna från 2008. Det övre planet har oljefyllda elradiatorer.

Entréplan:

Privat och insynsskyddad entré med möjlighet till terrassbygge i direkt anslutning intill ingången. Hall med klinker direkt innanför entrédörren. I övrigt laminatgolv samt tapetserade väggar från 2018. Praktiskt klädkammare direkt inne i hallen med bra förvaringsmöjligheter. Matplats vid fönster med ljusa ytskikt såsom laminatgolv och bröstpanel samt tapeter på väggarna. Kök renoverat 2008 med vit skåpinredning. Kakel ovan bänkskivan. Vitvaror såsom induktionshäll, fläktkåpa samt inbyggd och kombinerad kyl/frys.
Innanför köket finns en groventré/tvättstuga med utgång till baksidan. Här finns elpannan från 2008, tvättmaskin samt skafferi. Praktiskt utrymme. Vardagsrum med parkettgolv samt målade väggar. Utgång till delvis stenlagd uteplats på baksidan.

Övre plan:

Ljust trapphus med tapeter på väggarna. Hall/Allrum med möjlighet att dela av till extra sovrum om så önskas. Plastmatta samt tapeter. Klädkammare och garderober. Sovrum med ny linoleummatta samt tapeter på väggarna från 2016. Ännu ett sovrum med ny linoleummatta samt tapeter på väggarna från 2016. Duschrum med klinkergolv och kakel på väggarna. Glasdörrar vid duschhörnan. Renoverat 2011. Toalettstol samt tvättställ med spegelskåp ovan. Handdukstork. Sovrum med plastmatta på golvet samt tapeter på väggar.

Driftkostnad

Total driftkostnad
40 499 kr/år varav:
Uppvärming:
19 840 kr
Försäkring:
3 200 kr
Vatten/avlopp:
7 859 kr
Samfällighet:
9 600 kr

Samfällighet: 9.600 kr (Inkluderar Renhållning och Canal Digital Grundutbud) Månadskostnad på driften blir 3.375 kr. Detta baseras på säljarens boende.

Övrigt

Läge: Välplanerat och fräscht radhus i 2-plan på fina Rosenstigen. Ett perfekt boende för barnfamiljen. Nära till naturen, skola, förskola och en helt ny lekplats. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Centralort är Norberg. Kommunen gränsar till Fagersta och Sala kommuner i Västmanlands län samt Avesta, Hedemora och Smedjebacken kommuner i Dalarnas län. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med förskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Anderssons konditori m.m. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun.
Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar
när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades.

Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet.

De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Taxeringsvärde 2017: Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220 på totalt 358.000 kr. Därav byggnadsvärde 272.000 kr och markvärde 86.000 kr.

Inteckningar: Pantbrev finns registrerade till totalt 528.000 kr. Det finns 3 pantbrev totalt. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Servitut/gemensamhetsanläggningar:
Avtalsservitut (förmån) Ledning Mm (41 st)
Avtalsservitut (Last) Ledning m.m. (10 st)
Avtalsservitut (Last) Vattenledning m.m. (4 st)
Avtalsservitut (Last) Kraftledning mm (1 st)
Avtalsservitut Ledning Mm(10 st)
Avtalsservitut Vattenledning Mm(4 st)
Nyttjanderätt tele
Fastigheten ingår i Norberg Violen GA:3 (avser vattenledning).

Tillträde: Tidigast 15 april 2019, eller annat datum enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Objektnummer: 38169.

Karta

Fakta

OBJ-038169
690 000 SEK
104 kvm
4 R.O.K
1957
144 kvm
40 499 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt