Kåsta Nergård

Vingåker

Vacker avstyckad gård nära Vingåker

Vacker mangårdsbyggnad uppförd i slutet av 1800. Flera kakelugnar samt veranda med snickarglädje. Ca 4 km NV om Vingåker. Objektnr 41006.

Fakta

41006
2 650 000 SEK
280 kvm
7 R.O.K
Slutet av 1800-talet
5 742 kvm
60 608 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Vingåker Kåsta 6:3, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 5742 kvadratmeter. Uppvuxen svagt kuperad trädgårdstomt invid ett vägskäl med två belagda lågtrafikerade lokalvägar (väg 566 och väg 570). Grusad infartsväg, gräsytor, prydnadsbuskar och ett flertal träd: Fruktträd, granar och lövträd.

Läge

Fastigheten ligger lantligt i öppen jordbruksbygd cirka 4 km NV om Vingåkers samhälle där mycket bra service finns. Tåg går från Vingåker till Stockholm, restid cirka 1 timme och 20 minuter. I närmaste omgivningen norr om fastigheten finns stora skogs- och strövområden. Linjebuss och skolbuss stannar utanför fastigheten. Ca 45 minuter med bil till Skavsta flygplats. I Högsjö på 1 mils avstånd finns en fin badsjö, och till Hjälmaren med fritt fritidsfiske är avståndet ca 1,5 mil.

Bostadshus

Vacker mangårdsbyggnad uppförd i slutet av 1800-talet med stomme i liggande timmer. Exteriör med stående träpanel ommålad år 2018 och öppen veranda med snickarglädje framför dubbel entrédörr samt glasveranda i övre planet. Tak belagt med tegelfärgade betongpannor. Torpargrund med naturstenssockel. Huset innehåller 7 rum och 2 kök fördelat på ca 280 kvadratmeter enligt följande:

I nedre planet: Sal/vardagsrum med furugolv (likadana golv i nästan hela huset) och en rund hörnkakelugn (samtliga kakelugnar är tidsenliga med huset). Kök med matplats. Köket är utrustat med rostfri elspis med induktionshäll och varmluftsugn, köksfläkt, rostfri diskmaskin samt separata kyl- och frysskåp av golvmodell. Ytterligare tre bostadsrum varav ett med en rektangulär kakelugn och ett med en modern effektiv vedeldad kamin. Helkaklat (Valentino kakel) duschrum med duschhörna, wc och tvättställ (Villroy & Boch porslin) samt uppvärmt klinkergolv. Groventré via tillbyggd förrådsdel/trapphus till övre planet på ena gaveln. I denna del finns även en liten tvättstuga med tvättpelare (tvättmaskin + torktumlare). Avlång hall innanför huvudentrén med klinkergolv.
I övre planet: Rymligt allrum delvis beläget i glasveranda med en stor kopparmantlad vattenfylld uppvärmningscistern/vedkamin ansluten till centralvärmeledningssystemet. Ett bostadsrum med en rund hörnkakelugn samt ett sovrum. Två förrådsutrymmen under snedtak s.k. kattvindar.

Därutöver finns i övre planet även en liten lägenhet om 1 ½ rum och kök med egen ingång via trapphus. Den innehåller: Kök med matplats och bevarad svart gjutjärnsspis. Innanför köket finns ett grovkök under snedtak med duschkabin och en rostfri tvättbänk. Vidare ett mindre sovrum, även detta under snedtak. Litet toalettrum med wc och tvättställ. Avlång inre hall i mitten och utaför det yttre hall i glasveranda med utgång till balkong. Lägenheten är f.n. uthyrd, men hyresgästen är uppsagd för avflyttning före tillträdet om köparen så önskar. Hyresintäkt f.n. 4.000:-/månad, skattefri intäkt.

Källare: Under huset finns två mindre källare, dels en med manöverrum med värmepumpen och även bevarad vedpanna samt ackumulatorer och dels en separat stenvalvad matkällare från 1800-talet.

Huset är uppvärmt med vattenburet centralvärmeledningssystem anslutet till en Thermia Classic bergvärmepump, förutom värmen från de vedeldade eldstäderna. Kommunalt vatten och avlopp via lokal gemensam förening för 4 fastigheter. Indraget bredbandsanslutning via fiberoptisk kabel. Godkänd brandskyddskontroll är utförd år 2021. Många vackra innertak av trä.

Lillstuga

Uppförd i 1 ½ plan från 1800-talet med stomme i liggande timmer. Grund med naturstenssockel och taket belagt med tegelpannor. Renoveringsbehov. Byggnadsarea cirka 24 kvadratmeter. Huset innehåller f.n. förrådsutrymmen.

Ekonomihus

Gammal f.d. undantagsstuga uppförd i 1 ½ plan utan inredning och med omfattande renoveringsbehov. Byggnaden nyttjas som carport och förråd. Stomme i trä under tak med tegelpannor. Byggnadsarea ca 80 kvm.

Energideklaration

97 kWh/m²och år enligt energideklaration utförd 2013-05-27.

Taxeringsvärde 2020

Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt kronor 1.061.000:- varav för bostadshuset kronor 872.000:- och för tomtmarken kronor 189.000:-.

Inteckningar

Inteckningslån finns inga som köparen måste övertaga. Pantbrev finns beviljade å totalt kronor 1.990.000:-.

Servitut mm.

Fastigheten har del i två gemensamhetsanläggningar för vatten och avlopp. Den gemensamma anläggningen är ansluten till kommunalt vatten och avlopp.

Vägbeskrivning

Tag västerut på väg 566 mot Högsjö (avtag från norra infartsvägen in till Vingåker centrum). Efter cirka 3,5 km ligger fastigheten på höger sida precis före avfart på väg 570 mot Lännäs.

Driftkostnad

Total driftkostnad
60 608 kr/år varav:
Uppvärming:
34 393 kr
Försäkring:
6 658 kr
Vatten/avlopp:
14 258 kr
Renhållning:
2 719 kr
Sotning:
880 kr
Samfällighet:
400 kr
Övrigt:
1 300 kr

Månadskostnad = ca 5.700 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Egen brasved för trivseleldning är ej inräknad.

Karta

Fakta

41006
2 650 000 SEK
280 kvm
7 R.O.K
Slutet av 1800-talet
5 742 kvm
60 608 kr/år

Mäklare

Justus Wahlström
Justus Wahlström
Mäklare & auktionsropare

Kontakt