Bergslagsvägen 4 B och 4 C

Fagersta

Vacker fastighet med möjligheter som både privat boende, för uthyrning eller för generationsboende

I fina Västanfors intill slussen finner ni denna vackra fastighet med bostäder från 1800-talet. Fastigheten innehar två bostäder samt ett dubbelgarage. Detta är onekligen en fastighet utöver det vanliga med stora möjligheter som både privat boende med stora bostadsytor, för uthyrning eller för generationsboende. Endast ett stenkast bort över Strömsholm kanal, ligger Västanfors hembygdsgård med bland annat handelsbod, kaffestuga samt ett flertal äldre byggnader. Gångavstånd till Fagersta centralstation med dagliga turer till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C.

Fakta

OBJ-038159
2 600 000 SEK
272 kvm
6 R.O.K
1 489 kvm
36 817 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Fagersta Västanfors 11:76, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till totalt 1.489 kvm. Högt belägen, lummig och uppvuxen tomt med staket och syrenhäck i tomtgräns. Äppelträd samt bärbuskar. Diverse perenner. En riktig oas med ett pietetsfullt intryck. Mysig och skyddad uteplats på gaveln i SO. Bra parkeringsmöjligheter på gårdsplanen.

Bostad 1

I fina Västanfors intill slussen finner ni denna vackra fastighet med bostäder från 1800-talet. Fastigheten innehar två bostäder samt ett dubbelgarage. Detta är onekligen en fastighet utöver det vanliga med stora möjligheter som både privat boende med stora bostadsytor, för uthyrning eller för generationsboende.

Denna bostad är uppförd i timmerstomme med stående panel utvändigt. 3-glasfönster. Tak belagt med lertegel. Torpargrund i slaggsten. Enligt fastighetsregistrets uppgifter är bostaden uppförd år 1909 (bostaden är enligt säljaren från 1800-talet) och har en boyta på 202 kvm samt en biyta på 15 kvm. Totalt inrymmer villan 6-8 rok.
Uppvärmningen sker via vattenburen centralvärme kopplat till bergvärmeanläggning från 2013. Här finns även en godkänd kakelugn, murad spis med kassett och vedspis som regelbundet sotas. Fiber installerat i bostaden. Kommunalt vatten och avlopp.

Rumsfördelning i enlighet med följande text:

Entréplan:

Stor takbelagd (bandplåt) altan i direkt anslutning till entrén. Plats för möblemang. Stor entréhall med parkettgolv och tapetserade väggar. Vacker spegelpanel. Garderober. Till höger om entréhallen finns ett stort härligt kök i furu med både bänk- och överskåp. Kakel ovan bänkskivan. Samtliga vitvaror såsom två kylar, diskmaskin samt spis med fläkt är från 2007. I köket finns även en vedspis med murad kåpa ovan. Vedspisen är regelbundet sotad. I köket ligger laminatgolv och väggarna är tapetserade. Matplats vid fönster mot trädgården. Innanför köket finns en groventré med förråd och tvättstuga. Plastmatta på golvet samt våtrumstapet på väggarna. Här finns pannrummet med bergvärmeanläggningen från 2013. I tvättstugan finns vitvaror såsom tvättmaskin samt torktumlare. Rostfri tvättho samt skåp med bra förvaringsmöjligheter. Stort skafferi innanför tvättstugan med hyllor samt frysbox. Rakt fram i entréhallen finns den vackra salen med breda furuplankor som golv samt tapeter på väggarna. Vacker och fungerande kakelugn som regelbundet sotas. I entréhallen finns ett helkaklat duschrum. Duschplats med glasdörrar. Toalettstol och tvättställ. Bastu med två lavar samt elaggregat. Till vänster om entréhallen finns vardagsrummet som är delningsbart. Laminatgolv och tapeter på väggarna. Murad spis med kassett (installerad 2007) som är godkänd för bruk. Innanför detta rum finns ett kontor/sovrum med plastmatta på golvet samt tapeter på väggarna. Garderober. Toalett med våtrumsmatta på golvet samt målad väv på väggarna. Toalettstol och tvättställ. Ytterligare ett sovrum med plastmatta på golvet samt tapeter på väggarna. Garderober.

Övre plan:

Från entréhallen nås det övre planet. Här finns en hall med trägolv samt tapetserade väggar. En mindre kattvind samt en rejäl inredningsbar kattvind med blottade timmerväggar. Ett potentiellt sovrum. Stort sovrum med trägolv samt både panel och tapeter på väggarna. Garderober samt kattvind. Från detta sovrum nås ett helkaklat duschrum med duschhörna, toalettstol och tvättställ. Renoverat ca år 2000. Sovrum med trägolv och tapeter på väggarna. Garderob samt kattvind med bra förvaringsmöjligheter.

Bostad 2

Denna bostad hyrs för närvarande ut tills vidare. Bostaden är uppförd i timmerstomme med stående panel utvändigt. 2-glasfönster. Tak belagt med lertegel. Murad källargrund i slaggsten (källaren inrymmer 3 äldre matkällare). Enligt fastighetsregistrets uppgifter är bostaden uppförd år 1909 (bostaden är enligt säljaren från 1800-talet) och har en boyta på 70 kvm som fördelas på totalt 3 rok. Ny ytterdörr 2018. Uppvärmningen sker via elradiatorer samt luftvärmepump från 2007. Kommunalt vatten och avlopp.

Rumsfördelning i enlighet med följande text:

Entréplan:

Hall med plastmatta på golvet samt tapeter på väggarna. Högre spegelpanel. Garderober. Duschrum med våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Tvättmaskin samt varmvattenberedare. Toalettstol samt tvättställ. Kök med vit skåpinredning. Kakel ovan bänkskivan samt diskbänken. Synliga timmerstockar i taket. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Vitvaror såsom spis från 2018, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Städskåp samt skafferi. Sovrum med plastmatta på golvet och tapeter på väggarna. Garderob. Vardagsrum med plastmatta på golvet och väggar med tapeter. Innanför vardagsrummet finns ännu ett sovrum med plastmatta på golvet och tapeter på väggarna. Garderober.

Övriga byggnader

Dubbelgarage/förråd: Isolerad byggnad på totalt ca 80 kvm varav garage 60 kvm och förråd 20 kvm. Gjuten platta. Dubbelgarage med även plats för cyklar m.m. Isolerat förråd med vatten indraget. Möjlighet att inreda till hobbyrum, tonårsrum m.m.

Driftkostnad

Total driftkostnad
36 817 kr/år varav:
Uppvärming:
19 000 kr
Försäkring:
7 246 kr
Vatten/avlopp:
7 830 kr
Renhållning:
2 200 kr
Sotning:
541 kr

Observera att driftkostnaderna baseras på säljarnas användning av fastigheten (bostad 1). Fasta nätavgifter i samtliga poster är medräknade.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Officialservitut Väg

Övrigt

Läge: Fastigheten är belägen i Västanfors invid Slussen, som är namngiven efter kronprinsessan Victoria som också nyinvigde slussen när kanalen firade 200 års jubileum år 1995. Endast ett stenkast bort över Strömsholm kanal, ligger Västanfors hembygdsgård som är norra Västmanlands största turistmål.
Här hittar man Handelsbod, kaffestuga, ett 20-tal byggnader från svunna tider samt Rune Lindström-museet. Sommartid kan man äta gott intill kanalen vid Hamnkrogen.

I närheten av fastigheten finns även Västanfors IP med möjlighet till skridskoåkning. Gångavstånd till Fagersta centralstation med dagliga turer från Fagersta C till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C. Även turer till Stockholm. I Västanfors finns bland annat Ica supermarket, diverse butiker samt pizzerior och restauranger. Fastigheten har även gångavstånd till bl.a. Lindgårdsskolan med årskurs F-6. Även närheten till förskolan Ugglan med fyra avdelningar: Norrgården och Sörgården för barn 1–3 år samt Mellangården och Östangården för barn 3–5 år. Förskolan har nyrustade lokaler med två stora lekhallar. Gården är kuperad och utmanar till många olika lekar. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde, precis intill Granströms berg och en stor skog. I närheten finns även Mariaskolan för år F-6. Mariaskolan har dessutom en nybyggd idrottshall samt slöjdsalar som invigdes år 2015.

Endast några kilometer till badhus/sporthall med gym, lasarett med apotek och direkt närhet till Per Olsskolan, som är en av tre F-6 skolor i Fagersta. Per Olsskolan är vackert belägen på en sluttning nära skogen och Melingsjön, med tillgång till fotbollsplan, skridskobana, skidspår och pulkabackar. En hoppbacke för skidor finns i närheten. På skolan finns matsal, idrottshall och textilslöjdsal. Gångavstånd till högstadium och gymnasium. Även gångavstånd till Fagersta centrum med diverse livsmedelsbutiker, pizzerior, Handelsbanken m.m. Skogsmarker med fina promenadstigar finns i närområdet.

Utanför Fagersta finns även fina Ängelsberg, där man förutom världsarvet Engelsbergs bruk även kan besöka världens äldsta bevarade oljeraffinaderi, beläget på Oljeön i sjön Åmänningen. Ängelsberg var redan runt 1900 en samlingsplats för konstnärer och traditionen lever idag vidare i ett galleri och en skulpturpark.

Fagerstas fina natur uppskattas av många. Bruksleden passerar igenom kommunen och den går bland annat till kommunens högsta punkt, Högbyn, som ligger 241 meter över havet. Leden går även förbi den gamla bruksplatsen Trummelsberg och utsiktstornet vid Landsberget, som är kommunens näst högsta punkt, 217 meter över havet. Det finns ytterligare ett antal vandringsleder och kommunen har även sex naturreservat: Svartberget, Jonhagen, Jönsbacken, Kråksten, Jättåsarna samt Malingsbo-Kloten.

Vatten och sjöar för både fiske och bad finns det gott om och i Abborrtjärn planteras ädelfisk. Badplatsen vid Eskiln besöks flitigt av både turister och stadens invånare. Strömsholms Kanal rinner igenom Fagersta via Ängelsberg på sin väg söderut.

Taxeringsvärde 2018: Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220, med ett taxeringsvärde på totalt 1.401.000 kr, varav byggnadsvärde är 997.000 kr och markvärde 404.000 kr.

Servitut: Servitut finns för väg enligt nedan
Förmån Officialservitut Väg 1982-5.1

Inteckningar: Det finns 2 elektroniska pantbrev på fastigheten som uppgår till 736.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Tillträde: Enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Objektnr: 38159

Karta

Budgivning

2 600 000 SEK
 • 3
  2018-12-06 19:44
  2 600 000 SEK
 • 4
  2018-12-06 15:04
  2 510 000 SEK
 • 3
  2018-12-03 14:02
  2 500 000 SEK
 • 2
  2018-11-30 16:17
  2 460 000 SEK
 • 3
  2018-11-30 12:45
  2 450 000 SEK
 • 2
  2018-11-29 17:26
  2 410 000 SEK
 • 1
  2018-11-29 17:22
  2 400 000 SEK
 • 2
  2018-11-29 17:19
  2 360 000 SEK
 • 1
  2018-11-29 17:18
  2 350 000 SEK
 • 2
  2018-11-29 17:16
  2 310 000 SEK
 • 1
  2018-11-29 17:12
  2 300 000 SEK
 • 2
  2018-11-29 17:10
  2 260 000 SEK
 • 1
  2018-11-29 17:07
  2 250 000 SEK
 • 2
  2018-11-29 17:04
  2 210 000 SEK
 • 1
  2018-11-29 16:00
  2 200 000 SEK
 • 2
  2018-11-29 15:48
  2 110 000 SEK
 • 1
  2018-11-29 12:15
  2 100 000 SEK
Visa historik Dölj historik

Fakta

OBJ-038159
2 600 000 SEK
272 kvm
6 R.O.K
1 489 kvm
36 817 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt