Ed 111

Bollstabruk

Villa med utsikt över Edsfjärden

Unik möjlighet att förvärva detta fantastiska boende i högt och soligt läge med en underbar och väl omhändertagen trädgård, med stor blomsterprakt och vackra stenläggningar samt två växthus och ett inglasat uterum. Med 7 rum och kök finns det gott om plats för den stora familjen. Nedanför huset finns även ett välbesökt galleri för damastvävning som har blivit besökt av bland annat kungen, drottningen, Anna Lind med flera, listan kan göras lång. Du hittar denna fastighet i Ed ca 4,2 km norr om Bollstabruk och ca 13,8 km norr om Kramfors.

Fakta

OBJ-038153
1 495 000 SEK
161 kvm
1964
2 801 kvm
45 499 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Kramfors Ed 3:21, Friliggande villa.

Tomt

Tomt på 2.801 kvm enligt fastighetsutdrag bestående av en fantastisk trädgård med två stycken växthus, pallkragar flera stenläggningar och i växtväg finns bland annat 3 stycken vindruvsplantor, en i vardera växthus samt ett i det inglasade uterummet som hittas i anslutning till bostadhuset. Vidare finns även bland annat fler olika sorters klematis och rosor, en häck av svartvinbärsbuskar, jordgubbsplantor, 2 äppelträd, 2 plommonträd, havtornsbuske, amerikanska blåbär, björnbär etc. Träd på tomten består bland annat av hasselnöt, ek, ask och lind.

Bostadshus

Bostadshus på två plan om 7 rum och kök med källare. Enligt fastighetsregistret är byggnaden uppförd 1964. Trästomme och tak belagt med plåt samt fasadbeklädnad av delvis tegel och delvis liggande träpanel, fönster av typen 3-glasfönster förutom i källaren. Huset är målat för ca 4 år sedan med caparolfärg. Boarean uppgår enligt fastighetsregistret till 161 kvm (biarea 100 kvm) fördelat enligt följande:

Entreplan: Rymlig hall i vinkel med inbyggd garderobsförvaring med skjutdörrar, ytskikt av laminatbeklädda golv samt målade väggar. Direkt till vänster finns trappa upp till övre plan och vidare till vänster hittas kök med maskinella utrustningen spis, diskmaskin samt kyl, ytskikt av laminatgolv samt delvis målade väggar och delvis kaklade väggar ovan arbetsytor. Med ingång via kök eller rakt fram från hallen finns rymligt kombinerat matrum/vardagsrum med en vacker kamin, utsikt över Edsfjärden och utgång till stor balkong. Plats för matgrupp och soffgrupp och ytskikt av ekparkett på golv samt målade väggar.
Vidare genom vinkeln i hallen finns duschrum rakt fram utrustat med toalett, dusch samt tvättställ med ytskikt av kakel och klinker. Till vänster om duschrum finns rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkong med utsikt över Edsfjärden, ytskikt av laminatgolv samt målade väggar. Belägen på höger sida av duschrum finns två sovrum i fil, ena med garderober och ytskikt av heltäckningsmatta samt tapet och det andra idag inrett som kontor med ytskikt av plastmatta och tapet.

Övre plan:Via trätrappa leds du upp till rymligt allrum med träpanel på väggar och förvaringsutrymme, ingång på höger sida till WC utrustad med toalett och tvättställ, ytskikt av våtrumstapet och våtrumsmatta. Vidare till höger finns rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, förvaringsutrymme och väggbeklädnad av målad vävtapet.Till vänster från trappan finns ytterligare sovrum med väggbeklädnad av målad vävtapet samt plats för dubbelsäng.
Samtliga utrymmen på övre plan har golvbeläggning av korkmatta med undantag för förvaringsutrymmen och WC.

Källarplan: Groventre med avhängninsmöjligheter, matkällare, pannrum, kök utrustat med spis, 3 frysar samt en kyl. Tvättstuga med tvättmaskin, mangel och vidare genom tvättsugan finns bastu med elaggregat samt dusch. Förvaringsutrymme/verkstad som tidigare varit garage så möjlighet finns att återställa garaget med garageportar samt ytterligare ett rum som idag används till vävrum. Hela källarplan har gjutet golv.

Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp installerat för ca 2 år sedan bestående av sluten tank. Uppvärmning sker via pelletspanna kopplat till vattenburet värmesystem.

Övriga byggnader

Galleri
Galleri uppfört i trä med plåttak bestående av ett rymligt rum med pentry och ca 3 m i takhöjd. Altan längst långsidan mot Edsfjärden. Uppvärmning sker med pelletspanna, avlopp för gråvatten samt sommarvatten. Här finns oändliga möjligheter, exempelvis café eller ytterligare rum för boende.

Vedbod & förrådsbyggnad
I anslutning till bostadshuset finns vedbod samt förrådsbyggnad uppförda i trä med plåttak.

Driftkostnad

Total driftkostnad
45 499 kr/år varav:
Uppvärming:
14 000 kr
Försäkring:
5 363 kr
Vatten/avlopp:
7 880 kr
Renhållning:
2 156 kr
Sotning:
900 kr
Hushållsström:
13 200 kr
Vägavg/snö:
1 000 kr
Samfällighet:
1 000 kr

Observera att driftkostnaderna är baserad på nuvarande ägares användning av fastigheten.

Övrigt

Taxeringsvärde: Fastigheten Kramfors Ed 3:21 är taxerade såsom bebyggd småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 240.000 kronor, varav markvärde 17.000 kronor och byggnadsvärde 223.000 kr.

Inteckningar: Det finns 2 st inteckning som totalt uppgår till 450.000 kronor. Inteckningarna övertas obelånade av köparen.

Servitut m.m. Det finns en gemensamhetsanläggning Kramfors Ed GA:2 som förvaltas av Ed samfällighetsförening med ändamål vägar.

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Kör väg 90 norrut i ca 12,5 km, sväng höger in på grusväg och kör ca 956 m och fastigheten ligger på vänster sida, se även karta.
Adress: Ed 111.

Fakta

OBJ-038153
1 495 000 SEK
161 kvm
1964
2 801 kvm
45 499 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt