Hagtorpet

Sigtuna

Fräsch fastighet med enskilt läge

Två superfina bostadshus samt f.d. ladugård. Ca 1,8 ha mark. Belägen ca 45 km NV om Stockholm och ca 8 km norr om Sigtuna. Objektnr 38090.

Fakta

OBJ-038090
5 750 000 SEK
160 kvm
7 R.O.K
18 389 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Sigtuna Torslunda 11:2, Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår fastighetens areal till 1,8389 hektar. Kuperad mark berget i dagen inne på tomten och viss del gräsbevuxen åkermark lämplig till beteshage. Flera stora lövträd och nyanlagd gräsmatta. Liten grusväg går mellan bostadshusen men den är ej till för genomfart.

Bostadshus 1

Ursprungliga bostadshuset är enligt uppgift uppfört på 1750-talet med stomme i liggande timmer i 1 ½ plan samt tillbyggt senast 2018 i ett plan. Boarean är ca 160 kvm enligt uppgift från ägaren. Utvändigt röd stående träpanel och tak belagt med tegelpannor. Torpargrund. Huset som är helt nyrenoverat, innehåller:

I nedre planet: Rymligt bondkök med bevarad murkåpa med inbyggd bakugn och svart gjutjärnsvedspis. Ny skåpinredning med köksö, elspis med glashäll, diskmaskin samt fristående kyl- frysskåp av golvmodell. 5 bostadsrum varav 1 med en Handöl täljstensvedkamin i ursprungsdelen. Stor och välkomnande hall.

I övre planet: Liten hall direkt ovanför trappan samt 2 sovrum varav 1 med täljstenskamin. Badrum delvis under snedtak med badkar, wc och tvättställ.

Huset är uppvärmt med nyinstallerad luftvärmepump DAIKIN XR 30. Elradiatorer finns som komplement. Vatten från egen djupborrad brunn och avlopp till nytt godkänt avloppssystem med trekammarbrunn.

Bostadshus 2

Det mindre bostadshuset är uppfört 2017-2018 med stomme i regelvirke i ett plan. Utvändigt även här röd stående träpanel och tak belagt med nya lertegelpannor. Huset har en ljus öppen trevligt planlösning. Stort allrum med en täljstensvedkamin och helt öppet mot köksväggen som har skåpinredning och elspis med glashäll. Byggnadsarea ca 80 kvm. Huset innehåller 3 rum och kök samt helkaklat duchrum med duschhörna, wc och tvättställ.

Även detta hus är uppvärmt med luftvärmepump DAIKIN XR 30 förutom värmen från den effektiva braskaminen.

Övriga byggnader

F.d. ladugård lämplig inreda till stall sammanbyggd med loge. Stomme i betongsten i ladugårdsdelen och resvirke i logedelen som har träpanelade väggar. Tak belagt med äldre korrugerad plåt. Delvis betonggolv. Byggnadsarea cirka 300 kvadratmeter.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:

Övrigt

Läge
Fastigheten är lugnt enskilt belägen med utsikt över åkermark i öppet kulturlandskap ca 45 km NV om Stockholm och ca 8 km norr om Sigtuna. Avstånd till Uppsala är ca 23 km. I närmaste omgivningarna finns skogs- och strövområden med fina möjligheter till bär- och svampplockning. Ca 2,5 km till Mälaren vid Pilsbo friluftsområde med badplats och möjlighet till fiske etc.

Taxeringsvärde
Finns ännu ej åsatt eftersom fastigheten är nyligen avstyckad.

Inteckningslån
Finns inga, ej heller några registrerade pantbrev.

Servitut
Servitut finns för tele och förmånsservitut för väg.

Tillträde
Efter överenskommelse, snarast om köparen så önskar eftersom fastigheten är obebodd.

Adress
Torslunda 631, 193 91 Sigtuna

Objektnr
38090

Karta

Vägbeskrivning

Tag av från vägen mellan Sigtuna och Uppsala ca 1 mil norr om Sigtuna västerut mot Torsborg och Pilsbo. Fastigheten ligger efter cirka 1 km nästan invid vägen på dess vänstra sida. Se vår till salu-skylt.

Fakta

OBJ-038090
5 750 000 SEK
160 kvm
7 R.O.K
18 389 kvm

Mäklare

Justus Wahlström
Mäklare & auktionsropare
Justus Wahlström

Kontakt