Steneborgs Gårdsväg 4

Väddö

Välskött och mycket naturskönt belägen bostadsfastighet på Väddö med en enastående utsikt över Väddöviken. Modernt bostadshus från 2007 med ca 115 kvm boarea. Tillgång till egen brygga/båtplats nere vid vattnet. Stor trädgårds- och naturtomt på över 4.000 kvm med bl.a. örtagård och stensatt uteplats.

Fakta

OBJ-038145
4 900 000 SEK
115 kvm
5 R.O.K
2007
4 047 kvm
27 283 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Norrtälje Edeby 5:68, Friliggande villa.

Tomt

Tomtens storlek uppgår enligt fastighetsregistret till 4.047 kvm. Trivsam sluttningstomt belägen i grönskande omgivning. Tomten erbjuder bland annat örtagård, öppna gräsytor, fruktträd, bär- och prydnadsbuskar och trivsam stensatt uteplats intill bostadshuset.

Rumsbeskrivning

Välskött bostadshus uppfört år 2007 i ett plan på gjuten betongplatta. Byggnaden har regelstomme, utvändigt ljus stående träpanel och tak belagt med dubbelfalsad plåt. Klinkergolv med vattenburen golvvärme i alla rum inklusive uterummet och invändigt förråd/maskinrum. Treglasfönster förutom i uterummet som har tvåglasfönster med isolerruta. De stora fönstren åt sydväst ger ett generöst ljusinsläpp i hela huset och bidrar till att huset känns mycket rymligt. Dessutom maximeras den fina utsikten mot Väddöviken på detta sätt. Boarea ca 115 kvm (uppgift om boarea i taxeringen är 95 kvm) fördelat på 5 r.o.k. enligt följande:

Entréhall med hatthylla och garderober. Öppet mot köket som har ljus skåpinredning, bra arbetsytor och kaklad vägg. Köket är utrustat med elspis med glashäll, köksfläkt, kombinerat kyl-/frysskåp och diskmaskin. Stort vardagsrum med vedkamin och utgång till inglasat uterum för åretruntbruk också det med klinkergolv. Intill uterummet finns ett förråd/maskinrum möjligt att omvandla till tvättstuga om så önskas. Från vardagsrummet nås också det stora sovrummet med plats för dubbelsäng. Ytterligare ett sovrum är beläget intill hallen. Här finns också ett litet matrum med trinettkök och ett helkaklat duschrum med duschhörna, wc och tvättställ. Därutöver finns ett helkaklat badrum med duschhörna, wc, tvättställ och tvättmaskin.

Värme och VA
Uppvärmning via vattenburet centralvärmeledningssystem kopplat till NIBE frånluftsvärmepump. Vatten från egen djupborrad brunn och avlopp till trekammarbrunn med infiltration.

Övriga byggnader

Carport med förråd samt ytterligare ett förråd för trädgårdsredskap med vedbod.

Driftkostnad

Total driftkostnad
27 283 kr/år varav:
Uppvärming:
19 018 kr
Försäkring:
4 902 kr
Vatten/avlopp:
1 600 kr
Renhållning:
1 293 kr
Sotning:
170 kr
Vägavg/snö:
300 kr

Kommentar: Månadskostnad ca 2.270 kr/mån. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Energiprestanda: 100 kWh/m² och år.

Övrigt

Läge
Fastigheten är mycket naturskönt belägen i gammalt kulturlandskap i Stockholms norra skärgård på Väddö. Området erbjuder en hög livskvalitet och från bostaden har man en enastående utsikt över Väddöviken. Nere vid vattnet ingår ensamrätt till ett helt strandområde samt ensam tillgång till båtplats, brygga och badplats. I närmaste omgivningarna finns brutet landskap med naturbetesbackar, åkrar och skog. Till Väddö golfbana är det ca 7 km. Närmaste större samhälle är Älmsta på ca 6 km avstånd. Där finns bl.a livsmedelsaffär med post i butik, bank, apotek, vårdcentral, två restauranger, ett café, förskola och skola upp till klass 9. Skolbuss stannar vid infarten till fastigheten ca 100 m bort där också busshållplats finns med turer till Norrtälje och sedan ny buss vidare till Stockholm. Till Norrtälje är avståndet ca 3,5 mil. Till Stockholm är avståndet ca 10 mil.

Taxeringsvärde
Fastigheten är taxerad som bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt 2.029.000 kr varav markvärde 607.000 kr och byggnadsvärde 1.422.000 kr.

Servitut m.m.
Förmånsservitut finns för brygga mm (bad- och båtplats).
Fastigheten har del i två vägsamfälligheter: Norrtälje Edeby S:2 som förvaltas av Edeby bys samfällighetsförening och Norrtälje Edeby S:24 (ingen förvaltning finns registrerad).

Tillträde
Efter överenskommelse.

Vägbeskrivning
Från Älmsta kör bron över till Väddö och fortsätt åk väg 283 norrut mot Grisslehamn. Efter ca 5 km sväng vänster in på Steneborgs gårdsväg.

Karta

Fakta

OBJ-038145
4 900 000 SEK
115 kvm
5 R.O.K
2007
4 047 kvm
27 283 kr/år

Mäklare

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt