Hålsjö 53 & 55

Näsviken

Två villor med potential i Hålsjö, Näsviken

Unik fastighet med två stycken villor belägna i Näsviken, ca 2,5 mil väster om Hudiksvall. Det har tidigare inhyst bageri i den ena villan samt restaurang/cafe i den andra så för dig med entreprenörsanda är detta en perfekt fastighet. Fastigheten har även potential för en rad andra möjligheter, i dagsläget används det som permanentbostad. Från den rymliga altanen överblickar du en underbar tomt med gräsytor och fina odlingsmöjligheter samt en vacker utsikt över Södra Dellen. I närområdet finns bland annat natursköna områden samt fiskevatten.

Fakta

OBJ-038059
675 000 SEK
130 kvm
2 R.O.K
1928
2 750 kvm
27 610 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Hudiksvall Hålsjö 3:12, Friliggande villa.

Tomt

Fastighetens areal uppgår enligt fastighetsregistret till 2.750 kvm. Tomten består bland annat av gräsytor, äppel och plommonträd samt en häck som avgränsar mot vägen. På tomten finns även ett garage med redskapsbod samt förvaringsmöjligheter på loftet och en oinredd förrådsbyggnad med potential som t.ex. hönshus/gästhus/bastu.

Bostadshus 1

Bostadhus ett används för närvarande som huvudbostad och är uppförd 1928 (säljarens uppgift) i trä med torpargrund. Fasad beklädd med stående panel och tak är belagt med plåt. Detta bostadshus har tidigare inhyst restaurang/cafe. Boarea enligt säljarens uppgift på 57 kvm är fördelat enligt följande:
Entreplan: Hall med avhängningsmöjligheter, skrubb, bröstpanel och laminatgolv. Från hallen når du med ingång till vänster WC med toalett samt tvättställ och till höger separat duschrum med tvättmaskin (inköpt 2016) samt dusch, ytskikt av våtrumstapet samt våtrumsmatta. Vidare från hallen finns sovrum till vänster med tapetserade väggar, laminatgolv samt ljusinsläpp från två vädersträck. Till höger från hallen finns allrum med bröstpanel och laminatgolv, plats finns för matbord, soffgrupp m.m. Här finns en vedkamin som har används för uppvärmning av huset tilsammans med luftvärmepump som är belägen i hallen. Från allrummet finns utgång till en fantastisk altan med plats för många samt en underbar utsikt över delar av tomten samt Södra Dellen.
Vidare förbi allrum hittas köket med dubbla diskbänkar, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, förvaring samt kylskåp, (frysen står för närvarande i allrum).
Via en taklucka i WC:n kommer du upp till en rymlig vind där elcentralen är belägen.

Bostadhus ett har uppvärmning via vedkamin, luftvärmepump samt elvärme, avlopp via avloppsförening och vatten via vattenförening.

Bostadshus 2

Bostadshus två användes som huvudbostad 1944-2004. Uppförd 1944 (säljarens uppgift) i trä med källare, fasad beklädd med stående panel och tak belagt med plåt. Renovering av bostadshuset påbörjades 2005 men har inte slutförts. Boarea enligt säljarens uppgift på ca 73 kvm fördelat enligt följande:
Entreplan: Rymlig hall med plastmatta på golvet, resterande golv på entreplan är belagd med laminatgolv. Från hallen finns ingång till duschrum, pentry, två sovrum samt trappa upp till kallvind med högt i tak och inredningsmöjligheter. På vinden finns också ett isolerat rum.
Källarplan: Då bostadshuset tidigare inhyst ett bageri (Einars bageri) hittas här en bakugn som för närvarande inte är eldningsbar samt gott om förvaringsmöjligheter och plats för arbetsrum eller liknande. På källarplan finns även en separat ingång till en redskapsbod.

Övriga byggnader

Garage med plats för en bil, redskapsbod, förvaringsmöjligheter.
Oinredd förrådsbyggnad uppförd i trä.

Driftkostnad

Total driftkostnad
27 610 kr/år varav:
Uppvärming:
13 700 kr
Försäkring:
4 720 kr
Vatten/avlopp:
2 100 kr
Renhållning:
1 100 kr
Sotning:
1 350 kr
Hushållsström:
2 990 kr
Vägavg/snö:
1 250 kr
Samfällighet:
400 kr

Kostnad för ved ligger under rubriken uppvärmning. Observera att detta endast är en uppskattning baserad på nuvarande ägares användning av fastigheten.

Övrigt

Taxeringsvärde: Fastigheten Hålsjö 3:12 är taxerad såsom Småhusenhet, bebyggd (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 502.000 kr, varav markvärde 123.000 kr och byggnadsvärde 379.000 kr.

Inteckningar: Det finns 2 stycken inteckningar på fastigheten som uppgår till 470.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen.

Servitut: Fastigheten är med i tre stycken gemensamhetsanläggningar gällande vattenförening, avloppsförening samt gatubelysningsförening.

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Objektnummer: 38059

Karta

Vägbeskrivning

Från Hudiksvall kör väg 84 västerut ca 8 km, sväng sedan höger mot Norrbo och kör ca 13,5 km, fastigheten ligger på vänster sida mitt emot Handelsboden.
Se även karta samt utsatt skylt.
Adress: Hålsjö 55, 824 67 Näsviken.

Fakta

OBJ-038059
675 000 SEK
130 kvm
2 R.O.K
1928
2 750 kvm
27 610 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Mäklare
Johanna Falck

Kontakt