Avstyckad gård med centralt läge i Hudiksvall

Trevligt belägen avstyckad gård med centralt läge i Hudiksvall, med rötter i 1800-talet, högt i tak, timmerstomme, 6 rum, 2 kök, 2 hallar, övervägande trägolv. Oinrett, kallgarage för två bilar. Tillhörande äldre mangårdsbyggnad från 1700-talet som gått i arv i flera generationer, 3 rum, kök och hall. Stor loge.
Fastigheten är belägen i ett lugnt och barnvänligt område med gångavstånd till centrum. Stora utrymmen med många möjligheter, samt nära till skola, dagis, sjukhus, livsmedelsaffär och motionsslingor.

Fakta

OBJ-038085
3 950 000 SEK
220 kvm
6 R.O.K
1880
2 527 kvm
25 332 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Hudiksvall , Friliggande villa.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår fastighetens areal till 2.527 kvm. Förutom byggnationerna på tomten finns även äppelträd, vinbärs-, och hallonbuskar samt jordkällare under bostadshuset.

Bostadshus

Bostadshus i två plan med 6 rum och 2 kök. Enligt fastighetsregistret är byggnaden uppförd 1880. Byggnaden är uppförd i timmer på delvis torpargrund och delvis källare (jordkällare) och plåttak. Hela bostaden har trägolv men idag är golven i några rum täckta med andra material, genomgående högt i tak på Entreplan. 2-glasfönster i hela bostadshuset förutom i den del som är kallställd där det är 1-glasfönster. Fastigheten har enligt fastighetsregistret boarea på 220 kvm samt biyta på 60 kvm fördelat enligt följande:
Entreplan: Hall med avhängningsmöjligheter, trägolven belagda med plastmatta, från hallen finns trappa till andra plan, ingång till duschrum utrustat med dusch, toalett och tvättställ. Till höger i hallen finns ett kök med bland annat goda ljusinsläpp från tre fönster samt vedspis (okänt skick). Vidare igenom köket finns ett rum med tapet på väggar och parkett på golv som skulle kunna användas som matrum. Vidare ligger det som idag är inrett som matrum med vackra sammetstapeter och parkettgolv. Vidare genom stor öppning hittas salen med öppen spis av okänd funktion och även här vackra sammetstapeter och parkettgolv.
Andra plan: Stor inredningsbar hall med utgång till balkong med vacker utsikt samt ingång till toalett som idag är avstängd från vattentillförsel. Rakt fram finns sal med öppen spis och trägolv, vidare till vänster finns ett mindre sovrum och vidare till höger finns ännu ett sovrum. Beläget till höger i hallen ligger ännu ett kök med vedspis (okänt skick) och ljusinsläpp från tre mindre fönster.

Ca 60 kvm är kallställt med egen ingång utifrån samt ingång från bostadshuset, här finns möjligheter att till exempel göra en lägenhet på två plan eller öka bostadsytan.

Bostadhuset har kommunalt vatten och avlopp och uppvärmning sker genom vattenburet centralssystem kopplat till bergvärme.

Övriga byggnader

Bostadshus/Mangårdsbyggnad från 1700-talet/Dubbelgarage/Ladugård:
Bostadshus uppfört i timmer med tegeltak i 1782 enligt säljarens uppgift. Här finns två kakelugnar varav ena är bränd på plats. Bostadshuset har varit obebott länge och har renoveringsbehov. Bostadshuset är anslutet till stort garage med gipsade väggar samt två garageportar varav den ena är av högre mått för att tex kunna köra in med en mindre traktor. Garaget är anslutet till timrad loge/ladugård, längd 30 m, i tre plan. På baksidan av garaget finns en mindre utbyggnad som är uppförd i sten.

Driftkostnad

Total driftkostnad
25 332 kr/år varav:
Försäkring:
5 921 kr
Vatten/avlopp:
3 811 kr
Hushållsström:
15 600 kr

Kostnad för uppvärmning ingår i kostnad för hushållström. Observera att dessa kostnader baseras på nuvarande ägares användning och de har ej varit bosatta på fastigheten.

Övrigt

Taxeringsvärde: Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet (typkod 220). Det totala taxeringsvärdet uppgår till 1.098.000 kronor, varav markvärde 378.000 kronor och byggnadsvärde 720.000 kr
(Nya taxeringsvärden som börjar gälla sommaren 2018: Totala taxeringsvärde 1.339.000 kr och byggnadsvärde 961.000 kr, markvärde oförändrat.)

Inteckningar: Det finns inga inteckningar som belastar fastigheten.

Servitut m.m. Fastigheten har inga servitut inskrivna i fastighetsregistret. Fastigheten ligger inom stadsplanerat område.

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Friskrivning: Då säljaren är ett dödsbo kommer fastigheten att överlåtas med en sk friskrivningsklausul dvs det naturliga bandet mellan köpare och säljare beträffande eventuella fel och brister och som regleras i jordabalken helt avtalas bort.

Visning: Kontakta mäklaren för visning.

Objektnummer: 38085

Karta

Fakta

OBJ-038085
3 950 000 SEK
220 kvm
6 R.O.K
1880
2 527 kvm
25 332 kr/år

Mäklare

Johanna Falck
Mäklare
Johanna Falck

Kontakt